Author Topic: Sila Hubungi no 03-55670599 unt semak SAMAN AES anda.....  (Read 4608 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zull

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 262
Sila hubungi no tel ini 03-55670599 unt semak SAMAN AES anda...Adoiiii aku dah kena 1 saman...tak banyak rm 300 jer..

zull

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 262
Re: Sila Hubungi no 03-55670599 unt semak SAMAN AES anda.....
« Reply #1 on: 30 Oct, 01:35:51 PM »
SAMAN AES disertakan dgn tawaran kompaun RM300. Kompaun ialah tawaran sahaja... OKS [Orang Kena Saman] boleh memilih samada hendak terima tawaran dgn membayar atau menolak tawaran dgn tidak membayar. Jika bayar kompaun, maka saman akan dibatalkan. Jika kompaun tidak dibayar, maka OKS hendaklah hadir ke Mahkamah. Jika tidak hadir, maka Waran Tangkap boleh dikeluarkan. Kompaun tidak boleh dirayu. Denda di mahkamah sahaja yg boleh dirayu.
« Last Edit: 30 Oct, 01:39:48 PM by zull »

maximus

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 71
Re: Sila Hubungi no 03-55670599 unt semak SAMAN AES anda.....
« Reply #2 on: 30 Oct, 04:29:09 PM »
Dah call no ni 03-55670599 tadi. So far takda saman walaupun kena flash kat exit Kajang 3 minggu lepas.

BTW, no tu utk AES belah selatan. Utk area tempat lain (utara, etc) kena call no. lain pulak. Dan status saman tidak akan diupdate dlm rilek / myeg buat masa ni.

aeimila

  • Xplorasi dunia maya ;)
  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 58
  • Gender: Female
  • Strive Towards Success
    • Snek Sihat Keluarga
Re: Sila Hubungi no 03-55670599 unt semak SAMAN AES anda.....
« Reply #3 on: 30 Oct, 04:40:39 PM »
SAMAN AES disertakan dgn tawaran kompaun RM300. Kompaun ialah tawaran sahaja... OKS [Orang Kena Saman] boleh memilih samada hendak terima tawaran dgn membayar atau menolak tawaran dgn tidak membayar. Jika bayar kompaun, maka saman akan dibatalkan. Jika kompaun tidak dibayar, maka OKS hendaklah hadir ke Mahkamah. Jika tidak hadir, maka Waran Tangkap boleh dikeluarkan. Kompaun tidak boleh dirayu. Denda di mahkamah sahaja yg boleh dirayu.

Ermm blur kejap .. ape maksud tawaran ? Macam takde pilihan jer ayat kat atas tu ..  ::) Nak taknak kena bayar je la kan ..
Nosaka Enterprise
Kurma Nabi @ Ajwa, buah teen, apricot, badam, pistachios, walnut, chocodate, habatussauda dll
www.facebook.com/BorongKurma
www.facebook.com/dmahkotahomestay --> Homestay

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Sila Hubungi no 03-55670599 unt semak SAMAN AES anda.....
« Reply #4 on: 30 Oct, 05:04:23 PM »
SAMAN AES disertakan dgn tawaran kompaun RM300. Kompaun ialah tawaran sahaja... OKS [Orang Kena Saman] boleh memilih samada hendak terima tawaran dgn membayar atau menolak tawaran dgn tidak membayar. Jika bayar kompaun, maka saman akan dibatalkan. Jika kompaun tidak dibayar, maka OKS hendaklah hadir ke Mahkamah. Jika tidak hadir, maka Waran Tangkap boleh dikeluarkan. Kompaun tidak boleh dirayu. Denda di mahkamah sahaja yg boleh dirayu.

Hal saman/kompaun ni dari dulu dah pakai ayat camgitu.. Nak merayu kena hadir ke Mahkamah.. pikir sendiri le nak buat cemane.. kalo pergi court pon belum tentu dapat kurang banyak..

15-20 tahun dulu kawan2 saye kat kampong gi naik court aje.. tapi dema byk kesalahan i.e. tak pakai helmet + takde lesen/lesen mati + takde roadtax + tak pasang lampu + tak bawak NRIC = so saman/kompaun kena RM1200-1500 (RM300/kesalahan).. bila gi merayu kat hakim dema cakap le "teman orang miskin, kaih pagi makan petang, tak mampu nak membayor".. jadi hakim turunkan ke RM50/kesalahan.. ade yang berani lagi dapat turun ke RM20/kesalahan...

mike2 yang kene saman AES tu buleh le cube2 terai taktik yang sama.. kalo menjadi, kabor le kat sini.. ;D
« Last Edit: 30 Oct, 05:07:25 PM by jabbar4aiman »
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
Re: Sila Hubungi no 03-55670599 unt semak SAMAN AES anda.....
« Reply #5 on: 31 Oct, 02:50:13 PM »
Dalam paper/radio kata saman AES ni ditangguhkan di negeri pembangkang...
KITA KAN DI NEGERI PEMBANGKANG... selamat la buat masa sekarang yer!!!!

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Sila Hubungi no 03-55670599 unt semak SAMAN AES anda.....
« Reply #6 on: 31 Oct, 04:36:32 PM »
Dalam paper/radio kata saman AES ni ditangguhkan di negeri pembangkang...
KITA KAN DI NEGERI PEMBANGKANG... selamat la buat masa sekarang yer!!!!
Pemasangan AES ditangguhkan dinegeri pembangkang..bukan saman nya kan??...

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Sila Hubungi no 03-55670599 unt semak SAMAN AES anda.....
« Reply #7 on: 31 Oct, 06:07:25 PM »
Dalam paper/radio kata saman AES ni ditangguhkan di negeri pembangkang...
KITA KAN DI NEGERI PEMBANGKANG... selamat la buat masa sekarang yer!!!!

ehem.. atas hiway PLUS arah ke KL sebelum Kajang (dekat2 Pusat Latihan RHB/CIMB) tu dah ade kamera der..



Teman nengok dia snap juge pakai flash siang/malam tak kira..  ;)

Kalo tak pernah perasankan kamera tu dan asik besit >90km/j kat situ, nasib le yer.. jangan mareeee  ;D

p.s. Hiway SILK dari Puchong ke MAEPS pon dah ade kamera weh.. dekat2 nak sampai Shell tu.. area Kajang/Bangi masih bawah  NEGERI PEMBANGKANG kan..?  8)
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
Re: Sila Hubungi no 03-55670599 unt semak SAMAN AES anda.....
« Reply #8 on: 01 Nov, 12:36:32 AM »
Dalam paper/radio kata saman AES ni ditangguhkan di negeri pembangkang...
KITA KAN DI NEGERI PEMBANGKANG... selamat la buat masa sekarang yer!!!!
Pemasangan AES ditangguhkan dinegeri pembangkang..bukan saman nya kan??...

Ooo... pemasangannye jer yer.... maknenye gambor kete den dah ado la dlm database, tunggu je la yer surat cinto nampak gayo ea!!!

sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
Re: Sila Hubungi no 03-55670599 unt semak SAMAN AES anda.....
« Reply #9 on: 01 Nov, 12:40:17 AM »
Dalam paper/radio kata saman AES ni ditangguhkan di negeri pembangkang...
KITA KAN DI NEGERI PEMBANGKANG... selamat la buat masa sekarang yer!!!!

ehem.. atas hiway PLUS arah ke KL sebelum Kajang (dekat2 Pusat Latihan RHB/CIMB) tu dah ade kamera der..



Teman nengok dia snap juge pakai flash siang/malam tak kira..  ;)

Kalo tak pernah perasankan kamera tu dan asik besit >90km/j kat situ, nasib le yer.. jangan mareeee  ;D

p.s. Hiway SILK dari Puchong ke MAEPS pon dah ade kamera weh.. dekat2 nak sampai Shell tu.. area Kajang/Bangi masih bawah  NEGERI PEMBANGKANG kan..?  8)


Den dah kono pancar dokek highway plus ni, nun sobolah bangunan LLM tu.... 

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2882
Re: Sila Hubungi no 03-55670599 unt semak SAMAN AES anda.....
« Reply #10 on: 01 Nov, 10:52:12 AM »
Dalam paper/radio kata saman AES ni ditangguhkan di negeri pembangkang...
KITA KAN DI NEGERI PEMBANGKANG... selamat la buat masa sekarang yer!!!!
Pemasangan AES ditangguhkan dinegeri pembangkang..bukan saman nya kan??...

kih kih kih  ;D ;D ;D ;D ;D

sipadanmabul

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 40
  • I Love Putra Mahkota
Re: Sila Hubungi no 03-55670599 unt semak SAMAN AES anda.....
« Reply #11 on: 10 Feb, 02:54:27 PM »
huhuhuhuh....arap2 xkenelaa..kdg2 tperasan mcm kete kite yg kene...