Author Topic: Rumah kami di rompak lelaki berparang jam 8.45 pagi tadi  (Read 7593 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

BSP

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 157
  • Gender: Male
Re: Rumah kami di rompak lelaki berparang jam 8.45 pagi tadi
« Reply #15 on: 31 Dec, 03:15:05 PM »
Betui kata dar tetamu PMC.. 8)
Skrg security di pintu masuk utama dn kedua diperketatkan (Sekali buat spot check/pantau)...pondok guard yg sediaada pon macam tak berpungsi aje//// >:(
Ketua Persatuan Penduduk di seluruh BSP/BBM bersama pihak berkuasa/penduduk sukarelawan setiap dua bulan sekali meeting/road blok/melawat kawasan.
insyallah..wassalam

fie

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 24
Re: Rumah kami di rompak lelaki berparang jam 8.45 pagi tadi
« Reply #16 on: 31 Dec, 04:32:13 PM »
salam takziah....

berani betul sekarang ni...Alhamdulillah anda sekeluarga tidak diapa-apakan...kena lebih peka dgn sekeliling...terutama org2 yg tak pernah kita lihat di taman perumahan kita...

semoga semua dipermudahkan oleh Allah S.W.T..Insya-Allah...

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Rumah kami di rompak lelaki berparang jam 8.45 pagi tadi
« Reply #17 on: 31 Dec, 08:07:20 PM »
Beli panah 1 simpan kat rumah, saya pengimport panah pm saya jika berminat.

Crossbow ada? Crossbow kena ada lesen tak?

Mal75

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 105
Re: Rumah kami di rompak lelaki berparang jam 8.45 pagi tadi
« Reply #18 on: 01 Jan, 11:15:49 AM »
Beli panah 1 simpan kat rumah, saya pengimport panah pm saya jika berminat.

Crossbow ada? Crossbow kena ada lesen tak?

Crossbow kena ada lesen senjata api. Bow2 saya jual lebih kuat dari crossbow dan tak perlu lesen ;D
Bersyukurlah kita diatas kesihatan dan rezeki yang diberi Allah.

aei

  • Kesihatan hari esok bermula hari ini
  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 77
  • Gender: Female
  • I Love Shaklee
    • Marvelous mama Vitamin kesihatan
Re: Rumah kami di rompak lelaki berparang jam 8.45 pagi tadi
« Reply #19 on: 02 Jan, 01:04:26 AM »
Siang2 boleh merompak?..isk..takut nye lah..
Tapi ALhamdulillah saudara anak beranak tak da ape2...

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Rumah kami di rompak lelaki berparang jam 8.45 pagi tadi
« Reply #20 on: 02 Jan, 04:48:07 PM »
..... kejadian ni berlaku kat kawasan saya ni..
Tapi tak boleh buat apa2. hanya dengar dan lihat sahaja... oooh rumah si anu tu.
kesiann.

esok lusa ntah rumah sapa la pulakkk....


___________________
aku /..PMB

zull

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 262
Re: Rumah kami di rompak lelaki berparang jam 8.45 pagi tadi
« Reply #21 on: 02 Jan, 09:53:43 PM »
Moga perompak cepat di balas dgn balasan yg setimpal oleh Allah...dan moga Allah lindungi kita semua di putra mahkota...amin

keong

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 133
  • Gender: Male
  • I Love Putra Mahkota
Re: Rumah kami di rompak lelaki berparang jam 8.45 pagi tadi
« Reply #22 on: 02 Jan, 11:20:56 PM »
kita harus berhati-hati masa kini.. harap ekonomi Malaysia bertambah baik , rakyat hidup senang dan kes jenayah kurang...

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Rumah kami di rompak lelaki berparang jam 8.45 pagi tadi
« Reply #23 on: 03 Jan, 09:34:06 AM »
Rumah kami telah di rompak oleh 4 org lelaki MELAYU berparang panjang jam 8.45 pagi tadi,....

habis barang di larikan.....alhamdulillah kami dan anak2 selamat....

Minta kawan2 doakan agar Perompak tersebut akan di binasakan oleh ALLAH....

Laaa.. Moga tuan dan keluarga menerima ujian Allah ini dengan tenang.. Kalau anak2 trauma & ngigau malam-malam, bawak le semua tidur satu bilik buat sementara waktu ni..

p.s - Dah lama tak online, so baru hari ni sedar kejadian ni baru lagi ropanya..
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

wanzizou

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 120
  • Gender: Male
  • Zinedine Zidane
Re: Rumah kami di rompak lelaki berparang jam 8.45 pagi tadi
« Reply #24 on: 03 Jan, 12:45:36 PM »
takziah..moga tabah menghadapi dugaan dan ujian Allah ini... mudahan perompak2 tu mendapat hidayah dari Allah....amin....

aei

  • Kesihatan hari esok bermula hari ini
  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 77
  • Gender: Female
  • I Love Shaklee
    • Marvelous mama Vitamin kesihatan
Re: Rumah kami di rompak lelaki berparang jam 8.45 pagi tadi
« Reply #25 on: 09 Jan, 11:01:13 AM »
..... kejadian ni berlaku kat kawasan saya ni..
Tapi tak boleh buat apa2. hanya dengar dan lihat sahaja... oooh rumah si anu tu.
kesiann.

esok lusa ntah rumah sapa la pulakkk....

skrg ni siang, sunyi jer...cam xde org..perompak pon berani sebab biasanya kalau kita nampak pon, tak brani nak buat ape2...
moga Allah lindungi kita dari kejadian camni..

jebateja

  • Kek Gula Hangus Lazat, Home Made..
  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 183
  • Gender: Male
  • jebateja
    • Meh tempah kek gula hangus dan pelbagai lagik
Re: Rumah kami di rompak lelaki berparang jam 8.45 pagi tadi
« Reply #26 on: 09 Jan, 10:26:45 PM »
Uikkkk....jiran den rumah kena pecah masuk. Dalam pukul 4am. Jalan BM 2/7....pehhhhh. Berlaku dlm tahun ni jugak, tapi tak ingat tarikh bila. Malam/pagi tu anjing menyalak sakan kat belakang rumah.

Gilo tul kejadian sekarang ni.....