Author Topic: Aduan Kerosakan Traffic Light Di Putra Mahkota  (Read 1806 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Aduan Kerosakan Traffic Light Di Putra Mahkota
« on: March 05, 2013, 09:30:04 PM »
Traffic light Selepas tol tu kalau anda perasan warna merah hala ke Bukit Mahkota tak berfungsi.
Dah beberapa kali taxi hampir membelok ke kanan tetapi sebenarnya masih merah (Tidak Menyala).

Malam ni tak dapat nak call, tapi kalau ada sesiapa punya masa esok, boleh le tolong buat aduan.

a) JKR HULU Langat (aduan kerosakan lampu isyarat)-03 8911 4040
b) Pegawai Penjaga Penyelenggaraan Lampu Isyarat JKR Selangor- En Azmi 013 370 6842

Insya Allah esok kalau teringat saya pun akan try buat aduan.

Terima Kasih.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Aduan Kerosakan Traffic Light Di Putra Mahkota
« Reply #1 on: August 13, 2013, 12:44:32 AM »
Malam ini, sebuah lagi kereta BMW hampir di langgar akibat lampu isyarat 'Merah Ke kanan' bukit mahkota tidak berfungsi...
Insya Allah esok kalau sempat kita laporkan.. dah lama tertangguh ni..

Aduan online dah di buat.  (Forumer dijemput mengadu juga supaya tindakan JKR lebih cepat)

https://www.jkr.gov.my/page/489

Terima Kasih kerana menggunakan Sistem Aduan Jabatan Kerja Raya Malaysia. Aduan anda akan kami ambil tindakan dalam masa terdekat.
Sila semak melalui email atau bahagian 'semak status'.
« Last Edit: August 13, 2013, 12:53:34 AM by OffshoreMan »

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Aduan Kerosakan Traffic Light Di Putra Mahkota
« Reply #2 on: August 13, 2013, 12:12:33 PM »
Reply dari JKR.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
 
Tuan/Puan,
 
Pejabat ini telah menerima aduan daripada pihak tuan. Terima kasih kerana sudi melaporkan aduan tersebut dan pejabat ini akan menjalankan siasatan dan mengambil tindakan seterusnya.
 
Sekian, terima kasih.

___________________________________________
 
(Sazlina Goh Binti Abdullah)
Unit  Aduan,
b/p Jurutera Daerah,
JKR Hulu Langat.
No. Tel            : 03-8911 4044
Hotline Aduan  : 03-8911 4000
No. Faks         : 03-8911 4003
E-mail             : hululangat@jkr.gov.my
Facebook         :https://www.facebook.com/pages/JKR-Daerah-Hulu-Langat
Twitter               : @JKR Hulu Langat

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Aduan Kerosakan Traffic Light Di Putra Mahkota
« Reply #3 on: August 25, 2013, 09:39:30 PM »
selepas 10 hari, masih tidak ada tindakan !  Kite tunggu je lah...

maximus

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 71
Re: Aduan Kerosakan Traffic Light Di Putra Mahkota
« Reply #4 on: August 26, 2013, 04:10:54 PM »
Dah lebih setahun buat aduan lampu hijau dari Bukit Mahkota ke Seri Putra tak menyala. Tunggu........

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Aduan Kerosakan Traffic Light Di Putra Mahkota
« Reply #5 on: August 26, 2013, 10:14:01 PM »
Nyaris dah 2 kali excident di depan mata... maybe tunggu ada orang mati baru JKR ambik tindakan... apa pun kita bagi waktu je lah dulu, dengan harapan tak ada kemalangan.  Mari kita ukur betapa cekapnya JKR kawasan kita....