Author Topic: Kadar Sewa Vista Seri Putra. Low Rise & High Rise.  (Read 5323 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Survey Kadar sewa Vista Seri Putra.  Sila share pengetahuan anda.

Tahun : xxxx
Sewa Low Rise : RM xxx /mth
Sewa High Rise : RM xxx /mth

Condition : Furnished or UnFurnished.
Overall Condition : Scale 1 (Worst) to 10 (Excellent)

Di harap info ini dapat membantu mereka yang mencari rumah dan para investor.

Terima Kasih.
« Last Edit: 18 Mar, 11:34:12 PM by OffshoreMan »

azraai

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 76
  • Gender: Male
Re: Kadar Sewa Vista Seri Putra. Low Rise & High Rise.
« Reply #1 on: 17 Mar, 10:45:14 AM »
Tahun: 2012
Low rise: RM600 termasuk maintenance

Non furnished, 1st floor, vanilla unit (tiada renovation), keadaan unit 7.5/10

p.ina

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 19
Re: Kadar Sewa Vista Seri Putra. Low Rise & High Rise.
« Reply #2 on: 19 Mar, 01:31:02 PM »
Tahun : 2010
Sewa High Rise : RM 550 /mth

Condition : UnFurnished.
L-3-?X. Door and kitchen balcony grill only. Middle unit.
Overall Condition : 7/10

cuji

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 111
Re: Kadar Sewa Vista Seri Putra. Low Rise & High Rise.
« Reply #3 on: 19 Mar, 03:27:47 PM »
Tahun : 2010
Sewa High Rise : RM 500 /mth --> Akan di naikkan sedikit masa lagi.

Tahun : 2012
Sewa Low Rise (2nd Floor) : RM 580 /mth


Tetikus Hensem

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1026
Re: Kadar Sewa Vista Seri Putra. Low Rise & High Rise.
« Reply #4 on: 20 Mar, 02:32:08 AM »
Tahun : 2011
Sewa High Rise : RM 500 /mth
Murah sebab dalam proses beli daripada pemilik. Daripada biarkan kosong, pemilik syorkan pindah masuk awal tapi mesti bayar sewa sehingga proses beli selesai. Maintainance fee, indah water, dll perlu bayar sendiri, tanggungjawab sama macam dah beli... :|

Condition : Kosong, langsung tiada renovation. Default macam dapat daripada pemaju cuma dinding dicat baharu oleh pemilik sebab nak dijual. Tapi kontraktor yang cat kurang teliti, ada sesetengah tempat macam main sapu sahaja. Kira boleh la... :D
Overall Condition : 7/10

cuji

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 111
Re: Kadar Sewa Vista Seri Putra. Low Rise & High Rise.
« Reply #5 on: 21 Mar, 03:17:50 PM »
Tahun : 2011
Sewa High Rise : RM 500 /mth
Murah sebab dalam proses beli daripada pemilik. Daripada biarkan kosong, pemilik syorkan pindah masuk awal tapi mesti bayar sewa sehingga proses beli selesai. Maintainance fee, indah water, dll perlu bayar sendiri, tanggungjawab sama macam dah beli... :|

Condition : Kosong, langsung tiada renovation. Default macam dapat daripada pemaju cuma dinding dicat baharu oleh pemilik sebab nak dijual. Tapi kontraktor yang cat kurang teliti, ada sesetengah tempat macam main sapu sahaja. Kira boleh la... :D
Overall Condition : 7/10

maaf tanya..masih dalam proses jual beli ke? btw, bape harga beli masa tu?

thanks  :)

Tetikus Hensem

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1026
Re: Kadar Sewa Vista Seri Putra. Low Rise & High Rise.
« Reply #6 on: 21 Mar, 08:36:20 PM »
maaf tanya..masih dalam proses jual beli ke? btw, bape harga beli masa tu?
Dah lama selesai...
Bulan Mac 2011 mula keluar S&P, bulan Sept 2011 selesai urusan bank dan tukar milik, bulan Januari 2012 dapat tittle. Bayar sewanya dari bulan April sampai Ogos 2011. Rate sewa high rise waktu tu memang dalam 600++. Kalau dicampur sewa RM500 + maintenance fee + baiki sana-sini sikit + dll memang dalam lingkungan tu juga.

Waktu survey tuk beli waktu tu, ada 3 unit yang available dijual. Tingkat 1, 6, dan 12. Ketiga-tiga dioffer pada harga RM130K. Dapat yang tingkat satu, harga selepas runding RM125K. Alhamdulillah, boleh guna tangga kalau malas menunggu lif. Kehidupan kat sini aman damai dan tenang berbanding di Puchong sebelumnya... :) :) :)

Fikri safar

  • Guest
Re: Kadar Sewa Vista Seri Putra. Low Rise & High Rise.
« Reply #7 on: 25 Jun, 08:01:09 PM »
kadar sewa sekarang rm 650  kosong, kalau ada perabut rm 800 ke rm 1000. Low rise high rise lebih kurang sama

Tahun : xxxx
Sewa Low Rise : RM xxx /mth
Sewa High Rise : RM xxx /mth

Condition : Furnished or UnFurnished.
Overall Condition : Scale 1 (Worst) to 10 (Excellent)

Di harap info ini dapat membantu mereka yang mencari rumah dan para investor.

Terima Kasih.

FY

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • I Love Putra Mahkota
Re: Kadar Sewa Vista Seri Putra. Low Rise & High Rise.
« Reply #8 on: 20 Feb, 05:09:58 PM »
assalam. berapa kadar semasa sewa rumah di vsp:

low rise & hi-rise?

ikram

  • Guest
Re: Kadar Sewa Vista Seri Putra. Low Rise & High Rise.
« Reply #9 on: 20 Feb, 05:29:52 PM »
salam,
sekarang den menyewa kt VSP highrise RM750..
basic apa pn xde...
so far sini environment ok...

ahmaddin

  • Guest
Re: Kadar Sewa Vista Seri Putra. Low Rise & High Rise.
« Reply #10 on: 26 May, 04:56:43 PM »
Salam, ada x rumah di vista untuk disewa?

FY

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • I Love Putra Mahkota
Re: Kadar Sewa Vista Seri Putra. Low Rise & High Rise.
« Reply #11 on: 18 Aug, 03:41:34 PM »
ada.untuk kemasukan october 2014.

contact 013-3325702 (FY)

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Kadar Sewa Vista Seri Putra. Low Rise & High Rise.
« Reply #12 on: 09 Jan, 12:37:51 AM »
Rasanya sekarang ada yg dah RM1000 sebulan. Kalau furnished lagi mahal.

Innowork Venture

  • Guest
Re: Kadar Sewa Vista Seri Putra. Low Rise & High Rise.
« Reply #13 on: 01 Feb, 04:24:38 PM »
sekarang dah berapa sewa?