Author Topic: JMB Seri Mawar  (Read 13673 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
JMB Seri Mawar
« on: June 12, 2008, 10:54:16 AM »
Assalammualaikum.

Saya orang baru kat forum ini dan menetap di Pangsapuri Seri Mawar, Bandar Seri Putra.

Ni nak war-warkan yang Badan Pengurusan Bersama Pangsapuri Seri Mawar (JMBSM) telah dibentuk untuk menguruskan kerja-kerja penyelenggaraan pangsapuri kami. Perjumpaan dengan penduduk akan diadakan pada Ahad 29 Jun 2008 ni 9.30pagi.

Maklumat terkini berkenaan pangsapuri kami boleh diperolehi di http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/.

Harap maklum.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #1 on: June 12, 2008, 09:36:16 PM »
Tahniah kerana buat blog utk JMB Seri Mawar... Diharap boleh letakkan pautan Putra-Mahkota.com dekat bahagian Pautan...

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #2 on: June 13, 2008, 07:23:40 AM »
Insya-Allah akan dimasukkan pautan ke forum ini.

Tahniah kerana buat blog utk JMB Seri Mawar... Diharap boleh letakkan pautan Putra-Mahkota.com dekat bahagian Pautan...

kelana

  • Guest
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #3 on: July 24, 2008, 02:05:58 PM »
salam,

tak tau nak post kat mana. tapi dah tak tahan ngan gelagat depa ni ..

rumah no B2 - 19 ni ada lelaki dn perempuan tinggal sekali. dan bawa anak pulak.
macam suami ister.. minta kerja sama banteras isu tak bermoral ni ..

nak komplen kat mana pun tak tau ..  :( :(

minta selidik dan siasat dulu kes ni.. kalau nak info lebih lanjut boleh email..

terima kasih..


Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #4 on: December 23, 2008, 01:05:10 AM »
Salam,

Tak ramai ek penghuni seri mawar yg join forum ni yer....boleh dikira.

Sy penghuni baru di sini.
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: JMB Seri Mawar
« Reply #4 on: December 23, 2008, 01:05:10 AM »



cikenet

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 59
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #5 on: December 24, 2008, 08:28:48 AM »
apart seri mawar ni dah bbrp ari xder air ??? ??? ???
naper xder notis..... >:( >:(

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #6 on: December 26, 2008, 06:11:51 PM »

Salam,

Tak ramai ek penghuni seri mawar yg join forum ni yer....boleh dikira.

Sy pendatang baru di sini.
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

Barongan

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #7 on: January 21, 2009, 03:23:27 PM »
apart seri mawar ni dah bbrp ari xder air ??? ??? ???
naper xder notis..... >:( >:(
Saya diberi tahu oleh pihak pengurusan kerja2 pemasangan paip sedang dijalankan minta semua warga aprt seri sedia tempat tadahan air utk simpanan...rumah saya dah 1 bulan takde air ingat kena potong_saya musafir baru di sini_

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #8 on: January 21, 2009, 04:24:37 PM »
Setakat ini hanya 10 rumah yg kita potong bekalan airnya. Itupun setelah notis amaran dikeluarkan 3 kali.

Berkenaan gangguan bekalan air, tolong maklumkan secara bertulis di pejabat. Baru pemeriksaan boleh dijalankan. Kalau tak camno kami nak tahu masalah anda.

Berkaitan dengan gangguan bekalan air, sejak Disember lalu sudah 3 kali gangguan berlaku disebabkan oleh operasi Syabas. Makluman kami ada berikan melalui SMS kepada semua AJK persatuan dan dari mulut ke mulut. Tetapi tidak ditampal dipapan kenyataan. Insya-Allah di lain masa, kami akan cuba maklumkan melalui papan kenyataan. Harap dapat rujuk papan kenyataan.

Masih berkaitan gangguan bekalan air Syabas. Kami dapati selepas bekalan air pulih, memang di dapati ada beberapa unit yang masih tiada bekalan. Oleh itu, kami telah menyelesaikannya. Kami dapati 'kotoran' dalam saluran telah mengganggu aliran air. Setelah dibersihkan, maka ianya elok kembali.

Secara kesimpulannya, harap dapat membuat laporan rasmi di pejabat dan dalam masa yang sama, harap dapat bayar tunggakan air kalau ada.

Barongan

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #9 on: January 22, 2009, 11:00:07 AM »
Air kat rumah saya dah ok dah tq JMB

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #10 on: January 22, 2009, 12:38:27 PM »
Alhamdulillah... teruslah menyokong JMB dan tegur kami (secara baiklah) kalau ada sebarang masalah.

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #11 on: January 22, 2009, 01:03:49 PM »
sdr akusempoi...nak tanya sikit berkaitan tunggakan maintenance.

2 apartment yg sy beli secara lelong di seri mawar ada tunggakan lebih kurang RM10k. Owner lama tak settlekan.
Ada cara tak utk sy dapatkan potongan bayaran? maklumlah jumlah tunggakan banyak.

Maaf keluar topik sikit. :)
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #12 on: January 22, 2009, 01:13:02 PM »
Salam,

Berkenaan pengurangan bayaran tertangguh, setakat ini kes-kes ini terpaksa ditolak disebabkan mengambil kira kepentingan semua penduduk terutama yang telah menjelaskan kesemua bayaran. Kami beranggapan adalah tidak adil untuk beri potongan sedangkan ianya tidak dibayar dalam masa ditetapkan. Sebenarnya JMB ada kuasa untuk kenakan interest, tetapi kami tidak membuat demikian seperti mana pemaju tidak mengenakan interest lewat bayar.

Satu penyelesaian adalah dengan bersetuju membayar bulanan kepada JMB untuk bayaran tertunggak.


Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #13 on: January 22, 2009, 01:16:47 PM »
salam sdr akusempoi,

Terima kasih di atas jawapan yg diberikan.
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

areyumm

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 136
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #14 on: March 04, 2009, 08:12:09 AM »
salam sdr akusempoi,

Terima kasih di atas jawapan yg diberikan.

Salam Perpaduan....

Aku cuma nak minta pihak pengurusan pantau sikit penghuni ytang parkir motor hingga kaki lima rumah. Bukankah parkir telah disediakan.
Tolong ambil tindakan....saman ka, surat amaran ka..Saya pernah tegur rakan saya yang menginap di apartmen yang sama berkenaan perkara ini. Jawapannya, orang lain pun buat. So, kalau semu org berfikiran macam rakan saya ni, penuhlah kaki lima dengan motor-motor.

Harap pengurusan JMB ambil tindakan perkara ini.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: JMB Seri Mawar
« Reply #14 on: March 04, 2009, 08:12:09 AM »