Author Topic: JMB Seri Mawar  (Read 13674 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #15 on: March 04, 2009, 09:12:43 AM »
areyumm

Terima kasih atas keperhatinan areyumm.

Untuk pengetahuan, kami memang pantau dan dah beberapa kali menjalankan operasi parkir ditempat tidak dibenarkan.

Alhamdulillah, di Blok A perkara ini telah dibendung. Manakala di Blok B, ada satu golongan yang memang berdegil walaupun telah dimaklumkan secara lisan dan amaran bertulis(dah 2 kali). Insya-Allah dalam masa terdekat kami akan melaksanakan langkah ke-3 iaitu mengunci tayar motor.

Harap areyumm dapat nasihatkan semula pada rakan tersebut agar jangan melakukan lagi agar tidak dikenakan tindakan.

p/s: Tak semua apa yg orang lain buat kita boleh ikut. Kalau orang mencuri, kita nak ikut ke?

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #16 on: March 04, 2009, 12:42:51 PM »
Akusempoi,
Masalah yang sama di hadapi oleh JMB Vista Seri Putra.
Seri Mawar dah ada supplier untuk `Clamping devices' tak?
VSP dah dapat proposal for a very simple design dengan harga RM 200 sebiji. Rasanya mahal sangat lah.

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #17 on: March 04, 2009, 12:47:10 PM »
Captain,

Kat seri mawar kita nak gunakan rantai, mangga dan tali amaran (merah belang putih).
Kita akan rantai tayar dan kuncikannya.
Kemudian, ikat talu amaran ke side mirror (utk kereta) atau handle (utk motor)
Itu cara termurah yg dapat difikirkan.

Akusempoi,
Masalah yang sama di hadapi oleh JMB Vista Seri Putra.
Seri Mawar dah ada supplier untuk `Clamping devices' tak?
VSP dah dapat proposal for a very simple design dengan harga RM 200 sebiji. Rasanya mahal sangat lah.

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #18 on: March 04, 2009, 02:25:14 PM »
Captain,

Kat seri mawar kita nak gunakan rantai, mangga dan tali amaran (merah belang putih).
Kita akan rantai tayar dan kuncikannya.
Kemudian, ikat talu amaran ke side mirror (utk kereta) atau handle (utk motor)
Itu cara termurah yg dapat difikirkan.

Akusempoi,
Masalah yang sama di hadapi oleh JMB Vista Seri Putra.
Seri Mawar dah ada supplier untuk `Clamping devices' tak?
VSP dah dapat proposal for a very simple design dengan harga RM 200 sebiji. Rasanya mahal sangat lah.
Untuk moto mungkin boleh guna rantai tu. Tapi kalau untuk kereta rasanya tak sesuai lah. Anyway, terima kasih atas feed back.

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #19 on: March 04, 2009, 02:47:35 PM »
Sekadar berkongsi info. Di bawah ni sy letakkan beberapa JMB di sekitar selangor.
Mungkin boleh di jadikan panduan.

JMB seri melati tak dengar berita pun?

http://pppkiambang.wordpress.com/berita-jmb/  Kiambang

http://pppkiambang.wordpress.com/berita-jmb/ Puncak Kinrara

http://selesahomeskajang.blogspot.com/ Selesa Home Kajang
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: JMB Seri Mawar
« Reply #19 on: March 04, 2009, 02:47:35 PM »



namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #20 on: March 04, 2009, 04:43:23 PM »
Salam,

Captain, kat opis saya mmg pakai begitu. Sebab itu digunakan 'tape berbelang' tu untuk ambil perhatian kemilik kereta.
Tapi mmg betul tak berapa efektif, tapi bolehlah untuk biar dia perasan yg kereta dia telah dikunci.
Kalau dia terus jalan, kita akan caj termasuk kerosakan kunci dan rantai kita.

Untuk moto mungkin boleh guna rantai tu. Tapi kalau untuk kereta rasanya tak sesuai lah. Anyway, terima kasih atas feed back.
« Last Edit: March 04, 2009, 04:45:08 PM by akusempoi »

areyumm

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 136
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #21 on: March 05, 2009, 08:14:22 AM »
akusempoi, terima kasih....harap perkara ini akan dibendung dan Sri MAwar akan terus tenang....


namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #22 on: March 05, 2009, 05:33:59 PM »
Saya dimaklumkan oelh Pengerusi yang mereka akan bertindak malam ni.
Harap ianya berjalan lancar.
akusempoi, terima kasih....harap perkara ini akan dibendung dan Sri MAwar akan terus tenang....

areyumm

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 136
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #23 on: March 06, 2009, 12:09:48 PM »
Saya dimaklumkan oelh Pengerusi yang mereka akan bertindak malam ni.
Harap ianya berjalan lancar.
akusempoi, terima kasih....harap perkara ini akan dibendung dan Sri MAwar akan terus tenang....

Salam....

Sori byk songel sikit....tapi bertujuan utk kepentingan bersama....

Semalam ada sekumpulan budak sekolah datang rumah member kat GF Blok A...masuk ngan motor hingga ke kai lima...

Pas tu bising2 cam anjing menyalak.....bengang pun ada...nak tegur, nanti bertindak lain pulak...so simpan aja dalam hati...

Itulah mohon bantuan dari JMB untuk maklumkan kepada pelawat had parkir motor agar tidak nampak macam tiada pemantauan.

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #24 on: December 26, 2009, 01:32:50 PM »
Joint Management Body (JMB)

Jawatankuasa Pengurusan Bersama  (JMC) sesi 2009/2010

Pengerusi: En. A Rahim Bin Md Top

Setiausaha: En. Khairil Bin Anuar

Bendahari: En. Mohamad Yusof Bin Hassan

AJK:
    * Pn. Norhasimah Binti Mohamed Nawi
    * En. Abdul Razak Bin Haji Tamin
    * En. Wan Mohd Zamzuri Bin Mohd Zahid
    * En. Fadzri (Wakil Pemaju, Bangi Height)
    * En. Khairuddin Bin Yasim (Baru)
    * En. Mohd Latiff Bin Lumar (Baru)
    * En. Azra Bin Mohd Zin (Baru)
    * En. Bakhtiar Bin Othman (Baru)

----------------------------------------------------------------------------
Badan Pengurusan Bersama Pangsapuri Seri Mawar,
A-G-14, Pangsapuri Seri Mawar, Jalan Seri Putra 4,
Bandar Seri Putra, 43000 Kajang, Selangor.

Waktu Pejabat:
  • Isnin (8.30 pagi - 5.30 petang)
  • Selasa-Jumaat (8.30 pagi - 7.30 petang)
  • Sabtu (8.30 tengahari - 12.30 petang)
  • Ahad (9.00 pagi - 1.00 petang)

Telefon:
  • 1700-8000-40 (Talian Pencarian)
  • 03-89266922 (Talian Terus)
  • 017-288-7570 (Pos Pengawal)

Faks:
  • 03-89266922

Email:

Web: http://pangsapuriserimawar.blogspot.com
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Pangsapuri-Seri-Mawar-Bangi/91019927486

cikenet

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 59
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #25 on: January 20, 2010, 09:14:34 AM »
akusempoi,
naper lampu koridor kat blok B x b'fungsi ptg smlm?
pg ni x perasan ler plak coz kuar umah dah terang-benderang :D

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #26 on: January 20, 2010, 03:01:52 PM »
Boleh bagi maklumat lebih terperinci tingkat dan berhampiran unit mana untuk JMB ambil tindakan. Kalau boleh tolong email ke [email protected]. Ataupun boleh terus isi borang aduan di pejabat JMB.

akusempoi,
naper lampu koridor kat blok B x b'fungsi ptg smlm?
pg ni x perasan ler plak coz kuar umah dah terang-benderang :D

cikenet

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 59
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #27 on: January 20, 2010, 04:19:13 PM »
kat blok B fr ground flr till tkt 2 kalu x silap....
area umah wak hassan...

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #28 on: January 20, 2010, 04:26:32 PM »
Terima kasih. Saya dah maklumkan pejabat untuk buat siasatan.

kat blok B fr ground flr till tkt 2 kalu x silap....
area umah wak hassan...

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: JMB Seri Mawar
« Reply #29 on: January 20, 2010, 05:19:00 PM »
Cikenet.

Berikut apa yang dimaklumkan oleh pejabat JMB:

"Lampu xde masalah. Semalam (19/1/2010) berlaku trip akibat kilat."

Harap maklum.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: JMB Seri Mawar
« Reply #29 on: January 20, 2010, 05:19:00 PM »