Author Topic: Menunggu anak dalam kenderraan di depan SRA  (Read 1525 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Menunggu anak dalam kenderraan di depan SRA
« on: 28 Aug, 09:59:26 AM »
Saya rasa patut untuk menyalurkan pandangan berkaitan sikap segelintir ibubapa di bsp ni yg amat mementingkan diri sendiri.
Kenapa saya kata mementingkan diri sendiri?
Sebab dah tahu parking kereta di tempat yang sibuk, boleh buat tak reti je bila 'bontot' keretanya menghalang laluan kereta2 lain. Dok diam dlm keta dgn wajah yg ketat. Bila kereta didepannya berlalu, barulah dia bergerak ke depan. Oh, rupa2nya menunggu anak perempuan besar di sra.
Cik puan, silalah berhati perut. Pandu kereta cantik, lipstik merah menyala dan berkaca mata hitam... Tampak elegan tp otaknya letak kat lutut?

Sahabat

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 161
Re: Menunggu anak dalam kenderraan di depan SRA
« Reply #1 on: 28 Aug, 11:23:28 AM »
Saya rasa patut untuk menyalurkan pandangan berkaitan sikap segelintir ibubapa di bsp ni yg amat mementingkan diri sendiri.
Kenapa saya kata mementingkan diri sendiri?
Sebab dah tahu parking kereta di tempat yang sibuk, boleh buat tak reti je bila 'bontot' keretanya menghalang laluan kereta2 lain. Dok diam dlm keta dgn wajah yg ketat. Bila kereta didepannya berlalu, barulah dia bergerak ke depan. Oh, rupa2nya menunggu anak perempuan besar di sra.
Cik puan, silalah berhati perut. Pandu kereta cantik, lipstik merah menyala dan berkaca mata hitam... Tampak elegan tp otaknya letak kat lutut?

Dia ambil lesen utk pandu kereta saja....lepas dpt lesen....psl undang2..orang lain susah atau perkara lain yg tk bersabit dgn dia... ada ku kesah.... ;D ;D ;D

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Menunggu anak dalam kenderraan di depan SRA
« Reply #2 on: 28 Aug, 01:23:01 PM »
Saya mencadangkan supaya sepanjang jalan kiri dan kanan sekolah sampai ke simpang 3 tu di tukar menjadi tempat parking.  Parking area sekarang ni kecil sangat.. boleh utilize lagi area lain tu...

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Menunggu anak dalam kenderraan di depan SRA
« Reply #3 on: 28 Aug, 04:54:35 PM »
Saya mencadangkan supaya sepanjang jalan kiri dan kanan sekolah sampai ke simpang 3 tu di tukar menjadi tempat parking.  Parking area sekarang ni kecil sangat.. boleh utilize lagi area lain tu...
Kena mohon pada majlis (MPKj) tu.. 'kawasan parking' berturap tar yang mengadap tapak masjid tu sebenornya jalan keluar/masuk ke kawasan masjid.. nanti dah tak boleh nak menempek kat situ bila Masjid Al-Mustaqim dijangka siap pada pertengahan Julai 2014.
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need