Author Topic: Cadangan Pembinaan Surau di Puncak Nusa  (Read 2193 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ipsumQMF

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
Cadangan Pembinaan Surau di Puncak Nusa
« on: April 14, 2009, 04:55:44 PM »
Drawing surau yang diedarkan ke rumah-rumah tu tak berapa clear la.  Macam mana bentuk rupanya ye surau kita nanti.

hamisha

  • Guest
Re: Cadangan Pembinaan Surau di Puncak Nusa
« Reply #1 on: April 17, 2009, 10:12:06 AM »
salam..yelah apa citer pembinaan surau kita tu....maksud saya apa perkembangannya sekarang..tapak surau tu pun dah semak semula..

putra88

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 258
  • Gender: Male
Re: Cadangan Pembinaan Surau di Puncak Nusa
« Reply #2 on: April 17, 2009, 10:24:49 AM »
Drawing surau yang diedarkan ke rumah-rumah tu tak berapa clear la.  Macam mana bentuk rupanya ye surau kita nanti.

kalau tak silap surau tu adalah untuk Phasa 7, (D'Punchak Nusa, Puncak Putra, Puncak Unggul, Puncak Aman dan Princeton Residences). mungkin drawing kat website berikut lebih jelas dari yang diedarkan :
http://www.nusa-putra.com/2009/02/derma-diperlukan-bagi-pembinaan-surau.html
D'Puncak Putra

ipsumQMF

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
Re: Cadangan Pembinaan Surau di Puncak Nusa
« Reply #3 on: April 17, 2009, 07:06:58 PM »
Baru QMF dapat gambaran kasar pasal surau tu.   Ada tak bilik-bilik kuliah dekat surau yang dicadangkan itu?.   Bukan apa, kalau ada bilik bolehlah komuniti gunakan  buat kelas mengaji, kelas fardu ain, ruang mesyuarat  dll.  Barulah surau tu nanti sepenuh dapat digunakan.  Apa kata buat 2 tingkat ke  atau lebih...nak dapat tapak tanah bukannya mudah.  Bila dah dapat  kena fikirlah dengan baik.  Duit insyallah boleh diusahakan....Bila dapat kelulusan kewangan untuk kutipan .  Insyallah 2j pun boleh cari.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Cadangan Pembinaan Surau di Puncak Nusa
« Reply #3 on: April 17, 2009, 07:06:58 PM »