Author Topic: masalah basikal  (Read 3028 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sayasekolahpondokjer

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
  • Gender: Male
  • I Love Vista Seri Putra,...sometimes..
masalah basikal
« on: 09 Oct, 12:03:25 AM »
Salam, mintak penjelasan dr mc jika boleh tentang masalah parking basikal di high rise unit.ada residen yg parking basikal di tepi tangga sampai menganggu laluan..seperti yg kita maklum, lif selalu rosak dan kita terpaksa menggunakan tangga jika terpaksa..blom kira lg kalau terjadi kebakaran dan lif x berfungsi.. boleh x kita sediakan tempat utk residen parking basikal di bhgn bawah blok? Kalau parking kereta boleh ditegaskan, hrpnya parking motorsikal dan basikal pon boleh settlekan jgk lah.. hrp maklum.  ::)
U are who you are..

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: masalah basikal
« Reply #1 on: 09 Oct, 02:27:31 PM »
Salam, mintak penjelasan dr mc jika boleh tentang masalah parking basikal di high rise unit.ada residen yg parking basikal di tepi tangga sampai menganggu laluan..seperti yg kita maklum, lif selalu rosak dan kita terpaksa menggunakan tangga jika terpaksa..blom kira lg kalau terjadi kebakaran dan lif x berfungsi.. boleh x kita sediakan tempat utk residen parking basikal di bhgn bawah blok? Kalau parking kereta boleh ditegaskan, hrpnya parking motorsikal dan basikal pon boleh settlekan jgk lah.. hrp maklum.  ::)

lah.. pasal beskal pun xkan x leh settle sendiri. klo yg parking beskal tu dah x gheti bahser, so "alihkan" beskal tu dgn ape cara sekalipun huhuhu

Sayasekolahpondokjer

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
  • Gender: Male
  • I Love Vista Seri Putra,...sometimes..
Re: masalah basikal
« Reply #2 on: 10 Oct, 12:53:06 AM »
Kalo beskal tu x kunci boleh jer tolak ketepi,walopon boleh bikin gaduh dgn tuan punya.. Tp tgk sdiri la mcm mana dia kongker tangga tu. Xpe la, small d matter kot nih..nnt dah terbakar ke , org tersadung ke , br jd kes besau ye.. :P
U are who you are..

Alfaro

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 16
  • I Love Putra Mahkota
Re: masalah basikal
« Reply #3 on: 10 Oct, 11:20:15 AM »
yang punya basikal ni bapa ke anak, kalau bapak buat perangai parking camni.....aduhai...

bsp-res

  • Guest
Re: masalah basikal
« Reply #4 on: 10 Oct, 12:06:54 PM »
Sangat tidak wajar, boleh membahayakan semua yang duduk area situ. Tak lepas safety check ni.

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: masalah basikal
« Reply #5 on: 10 Oct, 12:13:07 PM »
yang punya basikal ni bapa ke anak, kalau bapak buat perangai parking camni.....aduhai...
Sangat tidak wajar, boleh membahayakan semua yang duduk area situ. Tak lepas safety check ni.
Eloknya komplen je kat MC.. sebab ni dah melibatkan keselamatan/safety - bukan lagi masalah jiran-jiran semata-mata
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: masalah basikal
« Reply #6 on: 10 Oct, 05:39:09 PM »

Eloknya komplen je kat MC.. sebab ni dah melibatkan keselamatan/safety - bukan lagi masalah jiran-jiran semata-mata

beskal xde no plat so susah nak trace saper punyer  :D

Sayasekolahpondokjer

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
  • Gender: Male
  • I Love Vista Seri Putra,...sometimes..
Re: masalah basikal
« Reply #7 on: 10 Oct, 07:00:33 PM »
X diketahui unit mana yg empunya..  :o
U are who you are..

Alfaro

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 16
  • I Love Putra Mahkota
Re: masalah basikal
« Reply #8 on: 11 Oct, 01:06:37 PM »
Eloknya komplen je kat MC cadangan jabbar4aiman ni terbaik atau letak notis kat basikal tu.

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: masalah basikal
« Reply #9 on: 17 Oct, 09:48:58 AM »
Eloknya komplen je kat MC.. sebab ni dah melibatkan keselamatan/safety - bukan lagi masalah jiran-jiran semata-mata
beskal xde no plat so susah nak trace saper punyer  :D

Pass je kat MC, dema buleh buat tindakan seperti potong rantai dan sita basikal, serta letak notis "DILARANG MENGHALANG LALUAN TANGGA" kat tangga berkenaan
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

Sayasekolahpondokjer

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
  • Gender: Male
  • I Love Vista Seri Putra,...sometimes..
Re: masalah basikal
« Reply #10 on: 17 Oct, 09:13:30 PM »
Blk keje smpai mlm, sabtu plak ofis x bukak kan? Bkn ke aritu ada 2-3 geng mc yg msk grup ni respon psl sticker extra yg dorng dpt? Kalau yg isu tu boleh jwb, xkan yg ni pon xleh tlg jelaskan.. nmpk mcm mc respon bila kepentingan mereka di ulas je.. coih... :o
U are who you are..

razzmatazz5637

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
  • I Love Putra Mahkota
Re: masalah basikal
« Reply #11 on: 20 Jan, 09:31:46 AM »
Bukan shj basikal, motor naik lif pn ade.

Parking depan rumah lagi.

Blok L