Author Topic: Kereta Antik...Jom Tengok!  (Read 17761 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Kereta Antik...Jom Tengok!
« on: April 16, 2009, 02:35:12 PM »

Ada tak warga BSP yang minat dgn kereta antik!  ;D

Sy mmg minat kereta antik...tapi hanya sekadar mampu mengumpul gambar jer...hehehe  ;D

Sebuah wolkswagen antik spt di antas berusia lebih 30 tahun di jual dgn harga tak kurang RM15k...mahal tuu. :o :o

Dan sebuah kereta Mini Clubman/Cooper yg berusia 20 tahun punya nilai hingga RM20k...sayang tak beli waktu dulu2...tahun 80an kereta second hand cuma RM4k - RM5k jer

Siapa ada kereta antik jom kongsi tengok di sini. Atau nak jual ke  ;D

Koleksi gambar kereta2 antik di sini http://antik2020.blogspot.com/
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

mat_semanggoi

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 18
Re: Kereta Antik...Jom Tengok!
« Reply #1 on: April 16, 2009, 03:50:22 PM »
huhuhu i love retro too... ;D ;D ;D


Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Kereta Antik...Jom Tengok!
« Reply #2 on: April 16, 2009, 04:18:26 PM »
huhuhu i love retro too... ;D ;D ;D

Tak boleh masuk pun link di atas.[/list]
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

mat_semanggoi

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 18
Re: Kereta Antik...Jom Tengok!
« Reply #3 on: April 17, 2009, 04:15:27 PM »
bro..mcm  ni lah,bro taip je ''retrosyndicate'' kt google pstu clik kt ''retrosyndicate home'' ;D ;D

bob@maeps

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 291
  • baru tukau nick...ekekeke
    • Nasi Kukus Ayam Dara Mr.Bob's
Re: Kereta Antik...Jom Tengok!
« Reply #4 on: April 18, 2009, 02:36:56 AM »
bang kassim jangan lupa singgah kelab saya yer...http://keretalama.freeforums.org/index.php
dengan motto kami "Makin tua makin menjadi" ekekekeke



koleksi album photoshoot keter lama leh tengok kat sini...http://www.flickr.com/photos/keretalama/







ada ahli yang masuk autoshow


yg merah nie keter lama saya Datsun buruk saya 120Y B310 (Twin Weber DCOE40 inside)


sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
Re: Kereta Antik...Jom Tengok!
« Reply #5 on: April 21, 2009, 10:49:26 AM »

Nak tumpang  aaar naik kete antique ni... best kan... ;D

Seemuaaa mata memandang.... perasan fofular sekejap....hehehe!!! ;D :D







sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
Re: Kereta Antik...Jom Tengok!
« Reply #6 on: April 21, 2009, 10:58:29 AM »








wanfeeza

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
Re: Kereta Antik...Jom Tengok!
« Reply #7 on: September 27, 2010, 11:40:10 AM »
HYE...SaLAm BerKeNaLan DarI saYa wanFeEZA.... ;)

wanfeeza

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
Re: Kereta Antik...Jom Tengok!
« Reply #8 on: September 27, 2010, 11:59:54 AM »
aku memang minat ler keta2 antik nie tapi aku x mampu ler nak buat mcm gambar2 tue aku hanya kumpul gambar2 keta antik jew...(janji aku bahagia) :-\

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Kereta Antik...Jom Tengok!
« Reply #9 on: September 27, 2010, 12:08:30 PM »
aku memang minat ler keta2 antik nie tapi aku x mampu ler nak buat mcm gambar2 tue aku hanya kumpul gambar2 keta antik jew...(janji aku bahagia) :-\

ada gambar boh jer kat sini... bole tumpang tengok gak... ahaks... ;D ;D ;D

zack

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
  • Gender: Male
  • I Love Putra Mahkota
Re: Kereta Antik...Jom Tengok!
« Reply #10 on: August 04, 2014, 11:25:43 AM »
 :)