Author Topic: Ubat Penyakit Kurap  (Read 1273 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Ubat Penyakit Kurap
« on: December 15, 2013, 10:39:45 PM »
Ramai yang malu bila sampai tang kurap ni, sebab selalunya kena kat bahagian celah peha etc.  Sebenarnya tak ada apa yg nak dimalukan kerana penyakit biasa utk iklim tropika dan senang berjangkit especially siapa yang rajin bersenam, public swimming dan berkongsi laundry dgn ramai orang.  Cara termudah adalah pi jumpa doktor. kalau malu jugak, try ini dulu...

Fahami apa itu Kurap.
Oleh kerana anda malu pi jumpa doktor maka belajaq sikit baca kat sini >> http://en.wikipedia.org/wiki/Tinea_cruris

Jenis2 Kurap
Perhatikan bahawa ada byk organisma yang menyebabkan kurap ni >> Trichophyton rubrum, Candida albicans, Trichophyton mentagrophytes and Epidermophyton floccosum. 

Ubat Kurap Terbaik
1. Pi Jumpa Doktor (Cara terbaik)
2. Canesten Clotrimazole by Bayer.  Jenis ini adalah antara yang terbaik kerana boleh membunuh banyak jenis organisma penyebab kurap dalam satu masa. Tetapi TIDAK disarankan kepada ibu mengandung dan yg sedang menyusu.
3. Jenis yang lain macam Kalpanax-K, MyCO-Z tidak dapat membunuh banyak jenis organisma.

Ubatlah kurap anda supaya tidak berjangkit ke orang lain !
« Last Edit: December 15, 2013, 10:44:00 PM by OffshoreMan »