Author Topic: Foto tapak hari ini  (Read 13501 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #30 on: September 03, 2009, 04:38:46 PM »
Tengok keadaan- biasalah bulan-bulan posa nie. Tak tentu- bila tergerak nak pergi. Xpelah kalu jadi saya bagitau.

motek

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #31 on: September 04, 2009, 03:57:02 PM »


motek..sama la..nmpknye rmh saya sederet ngan rmh awak.. :D
[/quote]

To estnee, berjiran la kita nanti..heheh 8)

To feisal, dah bole masuk ker? 2/3weeks ago sy pergi, semue rumah berkunci..so mmg tak bole masuk nak tengok dalam...

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #32 on: September 04, 2009, 06:14:25 PM »
Kalau ada dia buat kerja kat dalam tu boleh masuk la. Kalau tak memang berkunci.

Petang tadi second row semua pintu terbuka aje.
« Last Edit: September 04, 2009, 09:53:01 PM by feisal »

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #33 on: September 08, 2009, 02:15:30 PM »
Nampak macam tengah buat touch-up internal fittings kut sebab kebanyakan rumah tak berkunci masa waktu bekerja. Jalan dah siap ditarkan. Sekarang nampak workers tengah letak tanah dan tanam rumput. Ada jugak yg sibuk pasang road sign.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #34 on: September 17, 2009, 12:40:36 AM »
Final touches untuk landscaping. Nampak macam boleh start process untuk CF application dalam bulan 10.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Foto tapak hari ini
« Reply #34 on: September 17, 2009, 12:40:36 AM »



mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #35 on: October 06, 2009, 11:44:39 AM »
Nampak kontraktor elektrik sedang menyiapkan sambungan elektrik dan sambungan papan meter elektrik. Tapi meter tu takde lagi la.

stretford

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #36 on: October 09, 2009, 10:43:56 PM »
Foto terkini castanea. Semua unit nampaknya berkilat kilat dah diaorang cuci  :)
« Last Edit: May 03, 2010, 12:42:19 PM by stretford »

stretford

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #37 on: October 09, 2009, 10:49:12 PM »
Dan lagi..
« Last Edit: May 03, 2010, 12:43:16 PM by stretford »

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #38 on: October 10, 2009, 09:48:59 AM »
Terima kasih stretford. Dah nak kena cari duit nak masuk rumah ni. Macam dah tak lama lagi.

stretford

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #39 on: October 10, 2009, 11:32:12 PM »
Salam Feisal, tau tak agak agak berapa la ye bayaran untuk ambil kunci nanti?

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #40 on: October 11, 2009, 07:44:30 AM »
Saya pun tak pasti. Mungkin boleh tanya kepada pembeli Anjung Suasana. Diaorang baru ambik kunci tu.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #41 on: October 26, 2009, 05:07:15 PM »
Minggu lepas dan minggu ni nampak workers tengah berkebun lagi. Kali ni buang rumput dan bersihkan batu-batu & simen kat atas tanah kat depan/belakang/tepi rumah.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #42 on: November 02, 2009, 05:31:25 PM »
Pegi tengok tadi. Meter elektrik dah pasang kat jalan L, K. Jalan I belum lagi. Esok la kut dia pasang.


Ni kat Jalan L

Tadi tengok rumah satu rumah jalan K tu porch dia dah buat stenciled concrete macam kat Castanea semi-D. Cantik gak tapi camna dia buat sebelum handover? Ni org Bangi Heights kut. Bagus gak kalau ada org Bangi Heights. Ada problem boleh mintak tolong dia.  ;D
« Last Edit: November 03, 2009, 12:06:35 AM by feisal »

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #43 on: November 03, 2009, 02:57:22 PM »
Meter TNB semua dah siap pasang. Lepas ni pasang meter air la pulak kut.

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #44 on: November 06, 2009, 08:14:22 AM »
Isnin lepas saya dimaklumkan bil tuntutan pemaju telah diantar ke pinjaman perumahan sebab saya pakai loan gomen-tinggal last payment selepas kelulusan CF. Harap cepatlah prosesnya...

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Foto tapak hari ini
« Reply #44 on: November 06, 2009, 08:14:22 AM »