Author Topic: Foto tapak hari ini  (Read 15505 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #30 on: 03 Sep, 04:38:46 PM »
Tengok keadaan- biasalah bulan-bulan posa nie. Tak tentu- bila tergerak nak pergi. Xpelah kalu jadi saya bagitau.

motek

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #31 on: 04 Sep, 03:57:02 PM »


motek..sama la..nmpknye rmh saya sederet ngan rmh awak.. :D
[/quote]

To estnee, berjiran la kita nanti..heheh 8)

To feisal, dah bole masuk ker? 2/3weeks ago sy pergi, semue rumah berkunci..so mmg tak bole masuk nak tengok dalam...

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #32 on: 04 Sep, 06:14:25 PM »
Kalau ada dia buat kerja kat dalam tu boleh masuk la. Kalau tak memang berkunci.

Petang tadi second row semua pintu terbuka aje.
« Last Edit: 04 Sep, 09:53:01 PM by feisal »

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #33 on: 08 Sep, 02:15:30 PM »
Nampak macam tengah buat touch-up internal fittings kut sebab kebanyakan rumah tak berkunci masa waktu bekerja. Jalan dah siap ditarkan. Sekarang nampak workers tengah letak tanah dan tanam rumput. Ada jugak yg sibuk pasang road sign.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #34 on: 17 Sep, 12:40:36 AM »
Final touches untuk landscaping. Nampak macam boleh start process untuk CF application dalam bulan 10.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #35 on: 06 Oct, 11:44:39 AM »
Nampak kontraktor elektrik sedang menyiapkan sambungan elektrik dan sambungan papan meter elektrik. Tapi meter tu takde lagi la.

stretford

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #36 on: 09 Oct, 10:43:56 PM »
Foto terkini castanea. Semua unit nampaknya berkilat kilat dah diaorang cuci  :)
« Last Edit: 03 May, 12:42:19 PM by stretford »

stretford

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #37 on: 09 Oct, 10:49:12 PM »
Dan lagi..
« Last Edit: 03 May, 12:43:16 PM by stretford »

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #38 on: 10 Oct, 09:48:59 AM »
Terima kasih stretford. Dah nak kena cari duit nak masuk rumah ni. Macam dah tak lama lagi.

stretford

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #39 on: 10 Oct, 11:32:12 PM »
Salam Feisal, tau tak agak agak berapa la ye bayaran untuk ambil kunci nanti?

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #40 on: 11 Oct, 07:44:30 AM »
Saya pun tak pasti. Mungkin boleh tanya kepada pembeli Anjung Suasana. Diaorang baru ambik kunci tu.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #41 on: 26 Oct, 05:07:15 PM »
Minggu lepas dan minggu ni nampak workers tengah berkebun lagi. Kali ni buang rumput dan bersihkan batu-batu & simen kat atas tanah kat depan/belakang/tepi rumah.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #42 on: 02 Nov, 05:31:25 PM »
Pegi tengok tadi. Meter elektrik dah pasang kat jalan L, K. Jalan I belum lagi. Esok la kut dia pasang.


Ni kat Jalan L

Tadi tengok rumah satu rumah jalan K tu porch dia dah buat stenciled concrete macam kat Castanea semi-D. Cantik gak tapi camna dia buat sebelum handover? Ni org Bangi Heights kut. Bagus gak kalau ada org Bangi Heights. Ada problem boleh mintak tolong dia.  ;D
« Last Edit: 03 Nov, 12:06:35 AM by feisal »

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #43 on: 03 Nov, 02:57:22 PM »
Meter TNB semua dah siap pasang. Lepas ni pasang meter air la pulak kut.

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Foto tapak hari ini
« Reply #44 on: 06 Nov, 08:14:22 AM »
Isnin lepas saya dimaklumkan bil tuntutan pemaju telah diantar ke pinjaman perumahan sebab saya pakai loan gomen-tinggal last payment selepas kelulusan CF. Harap cepatlah prosesnya...