Author Topic: MasterPlan Bandar Puteri Bangi by IOI  (Read 5865 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
MasterPlan Bandar Puteri Bangi by IOI
« on: 16 Feb, 04:31:27 AM »
Master Plan Bandar Puteri Bangi. 
Nampaknya program penempatan padat kerana byk Apartment and Condo


jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: MasterPlan Bandar Puteri Bangi by IOI
« Reply #1 on: 17 Feb, 03:48:45 PM »
Kawasan Komersial lebih banyak dari Residental.. Mungkin apabila siap sepenuhnya, kita dah tak perlu keluar-masuk tol untuk berbelanja/shopping..

p.s. Macamana nak petisyen pada PLUS untuk perbanyakkan toll gate di plaza tol Putra-Mahkota..? Saya pikir ada beberapa cara la:

  • Hebahkan pada rakan2 (a.k.a. KRONI) dalam PLUS yang keadaan trafik pagi di tol dah sesak ya amat.
  • Persatuan Penduduk & Surau buat resolusi hantar petisyen kepada PLUS (macam yg telah dilakukan pada SpeedMart berkenaan isu jual arak tempohari)
  • Buleh sambung lagi... ?  ::)
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

mes

  • Guest
Re: MasterPlan Bandar Puteri Bangi by IOI
« Reply #2 on: 19 Feb, 05:27:17 PM »
Dengar cerita Tesco akan masuk..
Call IOI Properties office tidak mengatakan TIDAK dan tidak mengatakan YA

Sales Gallery jangka siap dalam June/July 2014 di simpang 4 lampu trafik dan fasa pertama rumah teres 2 tingkat 22' x 80' jangka launch dalam bulan 7 atau 8/2014.

wanzizou

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 120
  • Gender: Male
  • Zinedine Zidane
Re: MasterPlan Bandar Puteri Bangi by IOI
« Reply #3 on: 19 Feb, 06:07:43 PM »
nape skrg umah 2 tgkt harga rm600k..?? xde ke pemaju nk buat lingkungan rm300k area kita ni.. ::)

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: MasterPlan Bandar Puteri Bangi by IOI
« Reply #4 on: 20 Feb, 11:31:04 AM »
nape skrg umah 2 tgkt harga rm600k..?? xde ke pemaju nk buat lingkungan rm300k area kita ni.. ::)
Mah Sing punya Southville City pon letak rega 860K.. cuma lebih setengah tingkat aje dari IOI..  kawasan tanah lebih kecik.. ::)

Garden Link Homes
2½ Storey Link Home
22'x75' / 2,650 sq.ft.
5+1 bedrooms & 5 bathrooms
Indicative price from RM 860,000*
(sumber: http://www.mahsing.com.my/index.php?option=com_property_details&id=37&tab=2)
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

ikram

  • Guest
Re: MasterPlan Bandar Puteri Bangi by IOI
« Reply #5 on: 20 Feb, 05:39:20 PM »
nowaday..rumah 2 storey price 300k area bangi,bandar sri putra,kajang mmg hard to find..if u can find 0ne..u memg very lucky...nilai pn hage pn tngh naik...2 storey pn 3xxK..... gilak..next generation la kesian....

wanzizou

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 120
  • Gender: Male
  • Zinedine Zidane
Re: MasterPlan Bandar Puteri Bangi by IOI
« Reply #6 on: 21 Feb, 03:19:15 PM »

gilerrr....ini semua duniawiiii.... :-\

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 275
Re: MasterPlan Bandar Puteri Bangi by IOI
« Reply #7 on: 22 Feb, 03:32:21 AM »
apartment pun sekarang dah mahal, rumah teres pun sama naik....

mes

  • Guest
Re: MasterPlan Bandar Puteri Bangi by IOI
« Reply #8 on: 25 Feb, 02:15:30 PM »


Ambil dari website Bandar Puteri - macam signage entrance

carlamms

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 227
  • Gender: Male
Re: MasterPlan Bandar Puteri Bangi by IOI
« Reply #9 on: 06 Mar, 01:51:03 PM »
good info 8)

p/s: di pajam pon rege teres dah 450k++ :o :o :o
TvT166..

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: MasterPlan Bandar Puteri Bangi by IOI
« Reply #10 on: 18 Nov, 01:44:15 PM »
trend sekarang ni "Rumah Mampu Lihat & Tengok"  :P

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: MasterPlan Bandar Puteri Bangi by IOI
« Reply #11 on: 27 Jan, 05:30:10 PM »
Dengar cerita Tesco akan masuk..
Call IOI Properties office tidak mengatakan TIDAK dan tidak mengatakan YA

Sales Gallery jangka siap dalam June/July 2014 di simpang 4 lampu trafik dan fasa pertama rumah teres 2 tingkat 22' x 80' jangka launch dalam bulan 7 atau 8/2014.

dah naik papan tanda TESCO betul2 tepi pagar PLUS.....makin sosak ler  8)