Author Topic: Jalan berlubang dan mendap area Bukit Mahkota  (Read 1963 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Jalan berlubang dan mendap area Bukit Mahkota
« on: December 08, 2014, 01:37:14 PM »
Hati2 buat warga PMC yang melalui jalan masuk ke BM melalui simpang Petronas.

1. Jalan berlubang-lubang  sepanjang simpang sehingga ke sempadan Nilai
2. Jalan mendap di Jalan Utama berdepan dengan shop lot baru (seksyen 2)

epis6666

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 48
  • I Love Putra Mahkota
Re: Jalan berlubang dan mendap area Bukit Mahkota
« Reply #1 on: December 08, 2014, 05:57:19 PM »
Salam,

Saya berharap pemandu yang menggunakan jalan di hadapan seksyen 2 memandu dengan berhati-hati dan berhemah.
Ini kerana kondisi jalan amat teruk sekiranya dipandu laju terutama pada waktu malam dimana jalan amat gelap.

Sekian.

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: Jalan berlubang dan mendap area Bukit Mahkota
« Reply #2 on: December 10, 2014, 09:01:51 AM »
semalam dalam astro Awani keluar berita kat seksyen 5 BBM ada lereng jalan runtuh betul ka???

wanzizou

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 120
  • Gender: Male
  • Zinedine Zidane
Re: Jalan berlubang dan mendap area Bukit Mahkota
« Reply #3 on: December 10, 2014, 03:21:39 PM »
lori kontena...lori yg bwk muatan berat dari nilai industrial park tu...mmg selalu lalu area jalan tu...sbg jalan pintas...

tu yg rosak jalan kawasan kita... repair byk kali pun akan rosak jugak...

ada cadangan tak utk atasi masalah ini..?? ::)

carlamms

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 227
  • Gender: Male
Re: Jalan berlubang dan mendap area Bukit Mahkota
« Reply #4 on: December 12, 2014, 12:07:46 PM »
lori kontena...lori yg bwk muatan berat dari nilai industrial park tu...mmg selalu lalu area jalan tu...sbg jalan pintas...

tu yg rosak jalan kawasan kita... repair byk kali pun akan rosak jugak...

ada cadangan tak utk atasi masalah ini..?? ::)

letak tiang gol di pangkal/hujung jalan.. ::) ::)
TvT166..

carlamms

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 227
  • Gender: Male
Re: Jalan berlubang dan mendap area Bukit Mahkota
« Reply #5 on: December 12, 2014, 12:09:11 PM »
semalam dalam astro Awani keluar berita kat seksyen 5 BBM ada lereng jalan runtuh betul ka???

betul. ade perasan org share di fb mahkota 6/surau al-buhairah..
TvT166..

azlic

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 16
  • I Love Putra Mahkota
Re: Jalan berlubang dan mendap area Bukit Mahkota
« Reply #6 on: December 13, 2014, 07:21:16 AM »
Jalan memang dah bertambah teruk dah di Bukit Mahkota ni.

azlic

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 16
  • I Love Putra Mahkota
Re: Jalan berlubang dan mendap area Bukit Mahkota
« Reply #7 on: December 13, 2014, 07:56:04 AM »
Jalan2 disini masih dibawah pemaju ke dah di transfer ke MPKJ?

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: Jalan berlubang dan mendap area Bukit Mahkota
« Reply #8 on: January 05, 2015, 11:38:00 AM »
sebelah jalan jer ke yang di repremix kat area bukit mahkota tu....ada sapa2 yang boleh respon

carlamms

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 227
  • Gender: Male
Re: Jalan berlubang dan mendap area Bukit Mahkota
« Reply #9 on: January 08, 2015, 11:37:25 AM »
sebelah jalan jer ke yang di repremix kat area bukit mahkota tu....ada sapa2 yang boleh respon

belom siap lagi tuu 8)
TvT166..

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: Jalan berlubang dan mendap area Bukit Mahkota
« Reply #10 on: January 08, 2015, 01:45:19 PM »
tu la kan.... x kan sebelah jer berturap nyer
 ;D

epis6666

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 48
  • I Love Putra Mahkota
Re: Jalan berlubang dan mendap area Bukit Mahkota
« Reply #11 on: January 08, 2015, 02:30:37 PM »
keadaan jalan teruk...harap cepat siap baiki jalan...bahaya untuk orang yang baru datang ke area BBM...

pija74

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 7
  • I Love Putra Mahkota
Re: Jalan berlubang dan mendap area Bukit Mahkota
« Reply #12 on: March 06, 2015, 12:44:08 AM »
keadaan jalan teruk...harap cepat siap baiki jalan...bahaya untuk orang yang baru datang ke area BBM...

Alhamdulillah, pihak pemaju dgn kerjasama persatuan penduduk setempat BM telah berjaya menyegerakan proses pembaikan jalan dan infra yg lain sebelum diserahkan status ke MPKJ.
Namun sekarang nih... LORI dan Kenderaan yang lain makin lajuuuuu berdesupp pulak lalu.... >:( >:( >:( >:( >:( >:(

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: Jalan berlubang dan mendap area Bukit Mahkota
« Reply #13 on: March 06, 2015, 09:38:10 AM »
tu lah...mentang2 track dah baru  ;D

epis6666

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 48
  • I Love Putra Mahkota
Re: Jalan berlubang dan mendap area Bukit Mahkota
« Reply #14 on: March 06, 2015, 04:26:03 PM »
banyak betul batu atas jalan raya...kalau pagi...memang berdebu laa dekat jalan tu...