Author Topic: Shopping mall dan theme park  (Read 12208 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bro_fiz

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 138
  • Gender: Male
  • "Don't imitate, innovate"
Shopping mall dan theme park
« on: 14 Dec, 03:21:31 AM »
saya diberitahu sedang dibina shopping mall dan theme park di bangi avenue, ada yang boleh kongsi maklumat? tengah hari tadi masa lalu rasa2 dah nampak dah rupa pagar theme park tu (rupa macam tembok castle tu la kot?)
"Don't imitate, innovate"

azlic

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 16
  • I Love Putra Mahkota
Re: Shopping mall dan theme park
« Reply #1 on: 14 Dec, 08:51:55 AM »
Kalu ikut perancangan developer Trans Loyal akan ada 10 acres water theme park di Bangi Avenue.

" Bangi Avenue New township It's 450+ acres FREEHOLD project with 1k++ landed houses, It's also a complete development with hypermarket, shophouses,commercial business park, complex, schools , Boutique Hotel,Sport Arena ,F & B,Bouquet ,Apartments, private college ,water theme park n etc.

azlic

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 16
  • I Love Putra Mahkota
Re: Shopping mall dan theme park
« Reply #2 on: 14 Dec, 09:05:37 AM »
Overview pembangunan di area bangi boleh click disni http://wikimapia.org/#lang=en&lat=2.892124&lon=101.788244&z=15&m=b

epis6666

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 48
  • I Love Putra Mahkota
Re: Shopping mall dan theme park
« Reply #3 on: 15 Dec, 09:31:42 AM »
ada water theme park di bangi avenue menurut penduduk Bangi Avenue...di tempat yang nampak macam 'Castle'....satu lagi ada Pasar Besar CS berhadapan dengan theme park berkenaan...

menurut sumber daripada Transloyal ada cadangan untuk membina Aeon (Jusco) antara phase 2 dan phase 3...tapi setakat ni belum ada sebarang perkembangan mengenai status pembinaan tempat berkenaan...setakat ni tempat tu nampak masih rata...

Kalau ada sebarang info terbaru bolehlah share disini...

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: Shopping mall dan theme park
« Reply #4 on: 15 Dec, 10:38:41 AM »
makin meriahlah nanti kawasan BSP,BBM,TIP dan Bangi Avenue.....

bro_fiz

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 138
  • Gender: Male
  • "Don't imitate, innovate"
Re: Shopping mall dan theme park
« Reply #5 on: 15 Dec, 11:19:44 AM »
hebat. tempias pembangunan dah sampai sini dah, takla di lembah kelang aja.
"Don't imitate, innovate"

epis6666

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 48
  • I Love Putra Mahkota
Re: Shopping mall dan theme park
« Reply #6 on: 15 Dec, 12:35:41 PM »
Tengok shoplot di Bangi Avenue Phase 1 hampir siap...McD tunggu hari je nak buka...


Boleh menumpang Bandar Puteri Bangi je dengan Bangi Avenue untuk buat shopping complex buat masa ni...
Dekat seri Putra ada tanah reserve untuk shopping complex...tapi sampai sekarang belum ada sebarang development...
Berhampiran dengan Legundi...

payah juga kalau nak beli barang perlu pergi ke bangi dengan Nilai...

azlic

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 16
  • I Love Putra Mahkota
Re: Shopping mall dan theme park
« Reply #7 on: 15 Dec, 12:50:55 PM »
Lagi havoc la kat tol pagi2 kalu pihak PLUS tak buat apa2 perubahan.. Sekarang pun dah bersesak.

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: Shopping mall dan theme park
« Reply #8 on: 15 Dec, 12:57:47 PM »
Tengok shoplot di Bangi Avenue Phase 1 hampir siap...McD tunggu hari je nak buka...


Boleh menumpang Bandar Puteri Bangi je dengan Bangi Avenue untuk buat shopping complex buat masa ni...
Dekat seri Putra ada tanah reserve untuk shopping complex...tapi sampai sekarang belum ada sebarang development...
Berhampiran dengan Legundi...

payah juga kalau nak beli barang perlu pergi ke bangi dengan Nilai...


speedmart rasayer yang dah dibuka kat shop lot tu

kat BSP ni x yah la kot shopping complex nyer(sekadar pandangan)...skang ni nak balik ker rumah sendiri pun jammed kat simpang masuk terutama kat depan thaqwa tu...

SentrOk

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 10
Re: Shopping mall dan theme park
« Reply #9 on: 15 Dec, 03:09:40 PM »
Saya pon berpandangan macam tu hehe .. Kalau dah semua bandar nak ada shopping complex.. saya harap kat Seri Putra ni tak payah dah la.. Semakin sesak dah jadinya nanti..

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 275
Re: Shopping mall dan theme park
« Reply #10 on: 12 May, 10:10:47 PM »



mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 275
Re: Shopping mall dan theme park
« Reply #11 on: 12 May, 10:15:46 PM »
credit kepada saudara yg mengambil gambar tersebut.... dah nak siap dah theme park ni... bangi wonderland kalau tak salah....

Gregnqcf

  • Guest
Shopping mall dan theme park
« Reply #12 on: 06 Oct, 12:22:16 AM »
In my opinion you are not right. Write to me in PM, we will communicate.