Author Topic: Pelaburan SKIM CEPAT KAYAP : Macam mana nak mengenali  (Read 546 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

azlic

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 16
  • I Love Putra Mahkota
Pelaburan SKIM CEPAT KAYAP : Macam mana nak mengenali
« on: December 14, 2014, 08:11:05 AM »
Berhati2 dgn SCAM Investment. Banyak pelaburan yg tumbuh bila negara megalami kegawatan ekonomi
3 asas pelaburan SCAM adalah
- Senang
- Cepat
- Besar

azlic

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 16
  • I Love Putra Mahkota
Re: Pelaburan SKIM CEPAT KAYAP : Macam mana nak mengenali
« Reply #1 on: December 14, 2014, 10:28:33 AM »
Kalu kawan2 ada info psl scam investment blh discuss di sini.

azlic

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 16
  • I Love Putra Mahkota
Re: Pelaburan SKIM CEPAT KAYAP : Macam mana nak mengenali
« Reply #2 on: December 14, 2014, 08:17:12 PM »
Senang : bagi duit kat investor, goyang kaki, rilek & tunggu bulan2 dapat dividen.
Cepat : Dlm masa sebulan mula invest dah terima dividen. Tiap2 bulan dapat dividen.
Besar : Pulangan yang besar, sampai lebih pada 15% setiap tahun.

badrulz

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
Re: Pelaburan SKIM CEPAT KAYAP : Macam mana nak mengenali
« Reply #3 on: March 06, 2015, 02:41:48 PM »
Salam saudara,

Sekarang ini, telah banyak skim cepat kaya menular di internet, semuanya berkisar downline atau pyramid.
Labur beratus, dapat 2 minggu ata setiap bulan faedah. Pelaburan tak jelas untuk apa, dan dari mana datang duit keuntungan tu.
Ada yang mengaburi mata orang kita dengan gunakan wang USD.
Malangnya, ramai orang kita masih kena tipu dengan skim cepat kaya ala internet ni.

Sedikit sebanyak, kita kena ambil tahu apa yang dinamakan pelaburan. Pelaburan bukannya dapat keuntungan bulan, tapi Tahun, dan lebih elok jangka masa panjang. Memang ada yang singkat, tapi itu pun paling kurang setahun, tapi risiko tinggi lah.

Pada saya, nak kenal mudah... semak status syarikat, ROC no, latar belakang, penerangan jelas tentang pelaburan, sykt apa kita laburkan, kalau kata ada produk ...detail produk kena jelas dan telus. Pelabur kena lihat keterangan kewangan pelaburan terbaru, 1, 3 ,5 atau 10 tahun rekod yang telah terbukti. Setiap pelaburan kita mesti dapat lihat Prospektus syarikat.

Pendek kata. tiada pelaburan internet yang masuk online setiap minggu, bulan.... kita tak pasti bagaimana pengiraan duit keuntungan atau faedah tsbt. Jika betullah....(tapi takkan ada pun), mesti ada statement bercetak dan jelas bagaimana pengiraan, seunit berapa masa keuntungan dibuat dsb.

Itu belum cerita tentang halal haram nya. Muamalat ada menyatakan... apa juga barang yang kita beli atau pelaburan kena jelas dan telus.

Itu antaranyalah... nak cerita banyak lagi pasal kewangan dan pelaburan ni.

Kan lebih selamat nak melabur ..paling mudah UNIT TRUST. Yang ni pun kita kena ada ilmu juga, jika tidak kita melabur di unit saham yg tidak memberangsangkan.

https://mustopa1766.wordpress.com/usah-lagi-tertipu-dengan-skim-pelaburan-haram-skim-cepat-kaya-di-internet/
http://earnic.com/6-cara-kenalpasti-skim-cepat-kaya/


Disini saya sertakan link yang berkenaan untuk mengenal dan belajar serba sedikit tentang pelaburan,


zachkid

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 72
  • Gender: Male
Re: Pelaburan SKIM CEPAT KAYAP : Macam mana nak mengenali
« Reply #4 on: February 20, 2016, 02:32:11 PM »
Unit Trust - Melabur Melalui Simpanan EPF Akaun 1.
Tahukah Anda??
==============================
1. Tahukah anda sebahagian Simpanan Akaun 1 EPF anda boleh dilaburkan dalam unit trust Kenanga. EPF membenarkan wang simpanan akaun 1 anda dikeluarkan ke unit trust dengan kekerapan 3 bulan sekali. Pelbagaikan tempat pelaburan wang epf anda untuk potensi keuntungan yang lebih besar.

2. Tahukah anda wang simpanan yang dilaburkan dalam unit trust melalui skim epf boleh dikeluarkan dan dimasukkan kembali ke akaun epf. Jadi tak perlu takut untuk cuba melabur di dalam unit trust, anda boleh masuk dan keluar sesuka hati mengikut kemahuan anda.

***Peratus Untung 2015****

Kenanga Growth Fund - 20.91%
Kenanga Syariah Growth Fund - 9.49%

Berbaloi tak melabur dengan kami??
so tunggu apa lagi, anda boleh nilai sendiri mahu lebih banyak dari 6% atau ambil je berapa yang dibagi setiap tahun.

Mai kita roger-roger - 013-3695751