Author Topic: pelan prepaid yg murah??  (Read 2571 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lisati

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
  • I Love Putra Mahkota
pelan prepaid yg murah??
« on: February 09, 2015, 03:59:35 PM »
aku nak beli smartfon yg kedua,kerja kena guna,tak mau guna fon ku sendiri.
ada apa2 pelan prepaid yg lebih murah?tak mau pelan postpaid.
fon pertama aku sudah sign dgn pelan postpaid.

zachkid

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 72
  • Gender: Male
Re: pelan prepaid yg murah??
« Reply #1 on: February 09, 2015, 07:33:59 PM »
Bertukar ke Tone Plus.



Banyak sangat kelebihan simkad Tone Plus ni berbanding simkad telco yang lain.

Kenapa masih mahu setia pada telco yang tidak menghargai kita?

Jom upgrade ke Tone Plus dan nikmati semua kelebihan yang disediakan.


PM/ Call/ WA/ Telegram ke 013-3695751

Atau

Layari dan daftar di http://hafizuan.smarttoneplus.com
« Last Edit: February 09, 2015, 07:40:37 PM by zachkid »

melindaapang

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 3
  • I Love Putra Mahkota
Re: pelan prepaid yg murah??
« Reply #2 on: February 09, 2015, 08:58:51 PM »
kan pelan postpaid lebih baik eh? aku rasa pelik je wak nk tukar dr postpaid ke prepaid, sbb klo bg aku, lebih suka lah pelan postpaid, lebih senang dan baloi jg harga die.

Simfoniniss

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 1
  • I Love Putra Mahkota
Re: pelan prepaid yg murah??
« Reply #3 on: February 10, 2015, 02:23:16 PM »
Kedua dua pelan prabayar dan postpaid nampak sama….tempat yg tak sama hanya tambah nilai ..kan postpaid lebih senang, tak perlu risau kredit akan habis pada setiap masa..dan postpaid boleh guna dulu baru bayar..
Dulu kan masih kecil ku guna prabayar..setiap kali nak cari tempat utk tambah nilai sangat susah..kadang kena pergi tempat yg jauh untuk tambah nilai..susah saja…

hudali

  • Guest
Re: pelan prepaid yg murah??
« Reply #4 on: February 11, 2015, 11:22:19 AM »
Kedua dua pelan prabayar dan postpaid nampak sama….tempat yg tak sama hanya tambah nilai ..kan postpaid lebih senang, tak perlu risau kredit akan habis pada setiap masa..dan postpaid boleh guna dulu baru bayar..
Dulu kan masih kecil ku guna prabayar..setiap kali nak cari tempat utk tambah nilai sangat susah..kadang kena pergi tempat yg jauh untuk tambah nilai..susah saja…
tambah nilai sgt senang saje,terutamanya skr,saje click sudah blh tambah nilai,sgt senang.
skr xpax mcm ada promotion,blh dpt byk free gift jika sign pelan xpax,agak menarik.
lisati,apa yg wak nak guna dgn pelan prepaid?wak kena cari pelan yg sesuai keperluan

zachkid

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 72
  • Gender: Male
Re: pelan prepaid yg murah??
« Reply #5 on: February 11, 2015, 01:41:26 PM »

lisati

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
  • I Love Putra Mahkota
Re: pelan prepaid yg murah??
« Reply #6 on: February 12, 2015, 10:54:44 AM »
Kedua dua pelan prabayar dan postpaid nampak sama….tempat yg tak sama hanya tambah nilai ..kan postpaid lebih senang, tak perlu risau kredit akan habis pada setiap masa..dan postpaid boleh guna dulu baru bayar..
Dulu kan masih kecil ku guna prabayar..setiap kali nak cari tempat utk tambah nilai sangat susah..kadang kena pergi tempat yg jauh untuk tambah nilai..susah saja…
tambah nilai sgt senang saje,terutamanya skr,saje click sudah blh tambah nilai,sgt senang.
skr xpax mcm ada promotion,blh dpt byk free gift jika sign pelan xpax,agak menarik.
lisati,apa yg wak nak guna dgn pelan prepaid?wak kena cari pelan yg sesuai keperluan
hudali,ada apa promotion?free gift apa?jika banding dgn telco lain ada kelebihan?
aku nak guna prepaid utk panggilan yg pendek dan guna utk masa tak ada kerja,blh chat dgn kawan2

zachkid

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 72
  • Gender: Male
Re: pelan prepaid yg murah??
« Reply #7 on: February 12, 2015, 11:05:09 PM »
Bertukar ke Tone Plus.



Banyak sangat kelebihan simkad Tone Plus ni berbanding simkad telco yang lain.

Kenapa masih mahu setia pada telco yang tidak menghargai kita?

Jom upgrade ke Tone Plus dan nikmati semua kelebihan yang disediakan.


PM/ Call/ WA/ Telegram ke 013-3695751

Atau

Layari dan daftar di http://hafizuan.smarttoneplus.com

toneplus ni apa? prepaid ke postpaid?
untuk internet je kew?

Tone Plus powered by Tune Talk... Pelan prepaid yang dibuat utk dibayar dan bukan membayar... Internet, sms, call semua boleh....

zaki

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
  • I Love Putra Mahkota
Re: pelan prepaid yg murah??
« Reply #8 on: February 13, 2015, 01:50:10 PM »
Pelan XPAX IO ni memang tiidak boleh diadu…ku dah guna pelan ni beberapa bulan…bukan saje bagi aku 10 games percuma setiap hari, ia juga bagi aku 10 saat panggilan percuma untuk setiap panggilan, jimat banayk tau..ia juga akan bagi 10 minit internet percuma..
Seperti yg ditunjuk dibawah..

melindaapang

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 3
  • I Love Putra Mahkota
Re: pelan prepaid yg murah??
« Reply #9 on: February 14, 2015, 11:54:26 AM »
rakan sy jg kate XPAX IOX tuh best. sbb sejak die pakai pelan tu, x pernah pakai over quota dh. anak die selalu download game dan app lain, jd dgn mempunyai 10 game percuma stiap ari, mmg dpt jimat byk quota lah. jd die mmg rekemen pelan tu. hihi

myraahmaad

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
  • I Love Putra Mahkota
Re: pelan prepaid yg murah??
« Reply #10 on: February 15, 2015, 04:46:45 PM »
pelan ni best ker klo utk kegunaan harian? sbb klo x ade apa pe perbezaan, lebih baik lah pakai postpaid kan, x yah byr lebih pon. jimat wang lah. selain tu, aku x paham, knp 10 saat jer panggilan percuma tu? begitu pendek eh, x sempat nk habiskan satu ayat pon.

zaki

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
  • I Love Putra Mahkota
Re: pelan prepaid yg murah??
« Reply #11 on: February 16, 2015, 07:16:28 AM »
pelan ni best ker klo utk kegunaan harian? sbb klo x ade apa pe perbezaan, lebih baik lah pakai postpaid kan, x yah byr lebih pon. jimat wang lah. selain tu, aku x paham, knp 10 saat jer panggilan percuma tu? begitu pendek eh, x sempat nk habiskan satu ayat pon.
10 saat sangat berguna tau…banyak perkara berlaku dalam 10 saat sahaja..kalau x ada kredit, kita boleh buat panggilan kepada kawan dan minta mereka panggil balik kita ..satu ayat dapat habis dalam masa 10 saat la…jadi tak payah risau x ada kredit…
Dan x perlu risau bahawa percuma 10 saat dapat tamat tempohnya sebab percuma ni untuk sepanjang umur…jadi hadiah 10 saat ni boleh guna sepanjang umur …

Eman

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 1
  • I Love Putra Mahkota
Re: pelan prepaid yg murah??
« Reply #12 on: February 16, 2015, 05:08:11 PM »
Skrg i guna maxis, SMS 7 sen ke semua rangkaian,Call hanya 12 Sen / 30 Saat->1minit hanya 24sen saja!
tapi celcom xtau bagus x

samantha0607

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 1
  • I Love Putra Mahkota
Re: pelan prepaid yg murah??
« Reply #13 on: February 16, 2015, 07:51:18 PM »
i guna xpax skrg, pelan dia murah pun...semua pelan ade 4G dgn free wifi...i rasa xpax lebih bagus la...mmg jimat bnyk...

lisati

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
  • I Love Putra Mahkota
Re: pelan prepaid yg murah??
« Reply #14 on: February 17, 2015, 10:40:28 AM »
aku sgt berminat dgn pelan XPAX IOX,mungkin minggu depan pergi sign pelan tu..