Author Topic: CARA PEMANDUAN DI BUKIT MAHKOTA  (Read 7021 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zawang

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 188
  • Gender: Male
Re: CARA PEMANDUAN DI BUKIT MAHKOTA
« Reply #15 on: June 22, 2009, 02:43:15 PM »
Sokong 100% 60km/j kerana itu kelajuan kawasan kg dan taman
-Bravo Zulu Alfa-

amir

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 86
  • Gender: Male
Re: CARA PEMANDUAN DI BUKIT MAHKOTA
« Reply #16 on: June 22, 2009, 02:54:58 PM »
bukan ker 50km/j untuk kwsn kg n tmn prmhan

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: CARA PEMANDUAN DI BUKIT MAHKOTA
« Reply #17 on: June 22, 2009, 02:56:02 PM »
pengalaman lebih 5 tahun kat sini....bukan setakat org luar je yg laju.....org duduk kat taman ni pun turut serta.....beberapa kali pernah dihon sewaktu menunggang motor....bertimbangrasa la sikit...bukan saja kita lalu tengah-tengah jalan.....sebabnya jalan berlubang dan beralun.....2 kali hampir dilanggar oleh kereta...pertama di traffic light dan kedua berhampiran padang bola.....pemandu perempuan dan memang sah penduduk BBM....jangan ikut sedap je tekan minyak...org lain pun ada kereta dan memandu  juga kereta......fikir-fikirkan lah....
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

kaka

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
Re: CARA PEMANDUAN DI BUKIT MAHKOTA
« Reply #18 on: June 22, 2009, 03:15:37 PM »
saya pun pernah hampir disondol dari belakang oleh kereta kelisa warna merah..plet no WKH 49..mmg penduduk bukit mahkota..laju x hingat..nak kejar hape ntah.

wanna be R3 owner

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 126
Re: CARA PEMANDUAN DI BUKIT MAHKOTA
« Reply #19 on: June 22, 2009, 05:21:56 PM »
Bayangkan le kalau kat T junction seksyen 6 pun nak pintas. Tak ke tak bersopan tu namanye, tapi ada yang baik angkat tgn sbb bagi laluan masa lalu depan banglo tu sejuk sikit hati. Kalau tak kecewa la jugak. Bukan nak marked mana2 kereta tapi cukup la mana yang sudah tu. Nanti kalo dah kenal nanti mesti rasa segan sbb buat jiran kita macam tu. Saya ingatkan diri saya jugak. Al maklum le... manusia.

CheGu

  • Guest
Re: CARA PEMANDUAN DI BUKIT MAHKOTA
« Reply #20 on: June 22, 2009, 08:40:30 PM »
pengalaman lebih 5 tahun kat sini....bukan setakat org luar je yg laju.....org duduk kat taman ni pun turut serta.....beberapa kali pernah dihon sewaktu menunggang motor....bertimbangrasa la sikit...bukan saja kita lalu tengah-tengah jalan.....sebabnya jalan berlubang dan beralun.....2 kali hampir dilanggar oleh kereta...pertama di traffic light dan kedua berhampiran padang bola.....pemandu perempuan dan memang sah penduduk BBM....jangan ikut sedap je tekan minyak...org lain pun ada kereta dan memandu  juga kereta......fikir-fikirkan lah....

Salam..
Betul tu, bukan nak cakap apa, mgkin kebetulan... Sy penah byk kali dipintas dgn kelajuan yg xmunasabah terutama di selekoh atau jalan bengkok dpn surau sek3. Sempat sy jeling, pemandunya perempuan. Lelaki pun ada gak.Tau la bwk keta besar, mercedes, civic, vios.. Tp agak2 la..
Satu lg tempat bahaya; simpang 3 depan kolam tadahan seksyen 2. Kdg2 keta xbhenti kat smpg tu. Org laluan utama plak yg kena perlahan / stop. Beberapa kali jgk dilanggar kat ctu.
maaf la kalau ada yg tersinggung, sekadar meluah rs ht.
Marilah kita sama2 jd pemandu berhemah.. InsyaAllah..

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
Re: CARA PEMANDUAN DI BUKIT MAHKOTA
« Reply #21 on: June 23, 2009, 08:26:05 AM »
saya pun pernah hampir disondol dari belakang oleh kereta kelisa warna merah..plet no WKH 49..mmg penduduk bukit mahkota..laju x hingat..nak kejar hape ntah.

mungkin dia dah sakit perut sangat kot.. tak tahan nak masuk toilet dah.. tu sebab kena cepat tu...  ;D

F4iring

  • PM Bikers
  • Moderator
  • Hulubalang
  • ***********
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: CARA PEMANDUAN DI BUKIT MAHKOTA
« Reply #22 on: June 23, 2009, 11:53:24 AM »
salam,
selalu nyer time awal pagi, semua sibuk berkejar ke ofis, tu yg bawa laju tu, nak parking punch card lagi, nanti merah pulak punchcard tu....tp yg heran nyer time balik rumah pon berkejar jugak....dah jadi habit kot....insyallah akan cuba jadi pemandu berhemat....ader perasan keter honda city color hitam yg bw laju....saya kot....sori.....hehehehe

CheGu

  • Guest
Re: CARA PEMANDUAN DI BUKIT MAHKOTA
« Reply #23 on: June 23, 2009, 10:34:22 PM »
salam,
selalu nyer time awal pagi, semua sibuk berkejar ke ofis, tu yg bawa laju tu, nak parking punch card lagi, nanti merah pulak punchcard tu....tp yg heran nyer time balik rumah pon berkejar jugak....dah jadi habit kot....insyallah akan cuba jadi pemandu berhemat....ader perasan keter honda city color hitam yg bw laju....saya kot....sori.....hehehehe

Sori la f4iring..
xtuduh sapa2 & xamik hati sgt..apa lg nak spot mana2 keta cuma sama2 beringat..
Heheh..  ;D

nassir

  • Kampung Dusun
  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 369
Re: CARA PEMANDUAN DI BUKIT MAHKOTA
« Reply #24 on: June 24, 2009, 12:05:09 AM »
kat rumah ada punch card
Emas Semasa Muslimah Boutique

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: CARA PEMANDUAN DI BUKIT MAHKOTA
« Reply #25 on: June 24, 2009, 08:07:09 AM »
salam,
selalu nyer time awal pagi, semua sibuk berkejar ke ofis, tu yg bawa laju tu, nak parking punch card lagi, nanti merah pulak punchcard tu....tp yg heran nyer time balik rumah pon berkejar jugak....dah jadi habit kot....insyallah akan cuba jadi pemandu berhemat....ader perasan keter honda city color hitam yg bw laju....saya kot....sori.....hehehehe

Kuarla awal sket.....  ;D ;D ;D ;D

Balikla awal sket....  :D :D :D :D


BMAAJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 95
  • Orang Asli Seksyen 6
Re: CARA PEMANDUAN DI BUKIT MAHKOTA
« Reply #26 on: June 24, 2009, 09:58:30 PM »
teman rase cadangan kome semua 50 km/j rasenya idakler sesuai bebenor dalam bandar, kecuali kat seksyen 5 (kawasan kampung)

F4iring

  • PM Bikers
  • Moderator
  • Hulubalang
  • ***********
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: CARA PEMANDUAN DI BUKIT MAHKOTA
« Reply #27 on: June 25, 2009, 09:05:00 AM »
salam,
selalu nyer time awal pagi, semua sibuk berkejar ke ofis, tu yg bawa laju tu, nak parking punch card lagi, nanti merah pulak punchcard tu....tp yg heran nyer time balik rumah pon berkejar jugak....dah jadi habit kot....insyallah akan cuba jadi pemandu berhemat....ader perasan keter honda city color hitam yg bw laju....saya kot....sori.....hehehehe

Kuarla awal sket.....  ;D ;D ;D ;D

Balikla awal sket....  :D :D :D :D



tapi kan kalu korang perasan, selalu nyer sapa yg duduk dekat dengan tpt keja, mesti kluar rumah lewat jugak....
alaa....kuar awal ker balik awal ker, kalu dah habit suka bw keter laju2, sama gak....hehehe

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: CARA PEMANDUAN DI BUKIT MAHKOTA
« Reply #28 on: June 25, 2009, 10:29:35 AM »
tapi kan kalu korang perasan, selalu nyer sapa yg duduk dekat dengan tpt keja, mesti kluar rumah lewat jugak....
alaa....kuar awal ker balik awal ker, kalu dah habit suka bw keter laju2, sama gak....hehehe

xbleh la camtu.... nk bawak laju pg la hway..... kang klau dah langgar org camne? Jgn pentingkan kepuasan diri sendiri.....

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: CARA PEMANDUAN DI BUKIT MAHKOTA
« Reply #29 on: June 25, 2009, 10:44:16 AM »
teman rase cadangan kome semua 50 km/j rasenya idakler sesuai bebenor dalam bandar, kecuali kat seksyen 5 (kawasan kampung)

Aikkk.... tak abis lagi? Kalau camtu ko "set"kan laju kat depan rumah ko Minimum 60km/j.....