Author Topic: Bandar Seri Putra Rimbun Suria Cengal, Meranti, Sena & Sena 2. Selamat Datang!  (Read 71913 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Tak. Mula-mula tu memang register dan bayar booking untuk rimbun suria tapi sales person tu lepas rumah yg kitorang nak tu kat orang lain. Nak buat camna. So saya ambik Castanea sebab masih ada lagik dan location pun ok sebagai alternatif. Nasib baik saya tak mengamuk aje masa tu pasal fikir ada hikmah jadi cam tu. Dah siap bagi cek untuk booking pun masih tak dapat. Tu orang kata takde rezeki la.

Kita kira jiran jugak la nanti pasal masih seksyen sama.

P/S: sorilah kalau rasa saya menyibuk kat sini  ;D :-[ :-[

pak pin

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 83
  • i wanna break free
Tak. Mula-mula tu memang register dan bayar booking untuk rimbun suria tapi sales person tu lepas rumah yg kitorang nak tu kat orang lain. Nak buat camna. So saya ambik Castanea sebab masih ada lagik dan location pun ok sebagai alternatif. Nasib baik saya tak mengamuk aje masa tu pasal fikir ada hikmah jadi cam tu. Dah siap bagi cek untuk booking pun masih tak dapat. Tu orang kata takde rezeki la.

Kita kira jiran jugak la nanti pasal masih seksyen sama.

P/S: sorilah kalau rasa saya menyibuk kat sini  ;D :-[ :-[

Owh...eh xpe la.ok gak sembang2 kat sini. meriah sikit.  ;) pasal rumah tu saya tumpang simpati tapi betul...mungkin ade hikmah. Castanea pon cantik design nye. Masa saya datang sale office katanye Castanea dah habis. Rimbun suria pon tinggal sisa2 je. Seb baik dapat sambar satu. Castanea best sebab lagi dekat ngan sekolah and tapak masjid.

pak pin

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 83
  • i wanna break free
Para bakal penghuni Rimbun Suria yang dihormati sekalian, xde ke gambar rumah kita yg terbaru? Hehehe

cuji

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 111
pak pin & wanor,

rumah sy jalan 2/4B..eh ye ke?, x sure plak tp rasenya betulla kot..lot bape ntah x igt..end lot..last month husband ade amik gambo byk jugak..tp bulan ni blom pi lg..enjoy below pix taken on 29Sep09.. :)













pak pin

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 83
  • i wanna break free
Thanks cuji. Macam mana nak upload gambar? Saya cuba tapi x dapat. Size besar lebih dari 5 MB. Rumah saya row 2/4C... Corner lot. Ni rumah 1st saya so memang excited sangat2. X sabar nak masuk. Huhu. Macam2 dah plan dalam kepala.

cuji

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 111
Thanks cuji. Macam mana nak upload gambar? Saya cuba tapi x dapat. Size besar lebih dari 5 MB. Rumah saya row 2/4C... Corner lot. Ni rumah 1st saya so memang excited sangat2. X sabar nak masuk. Huhu. Macam2 dah plan dalam kepala.

Wow..corner lot?Bape RM ye if u don't mind to share? Kami pon sebenarnya terliur nk bli corner tp bajet x cukup..  :'(..btw, kalu nk share gambar, boleh subscribe kt http://photobucket.com/. letak gamba kt situ and copy html/img code kt situ and paste kt sini...good luck!!.. :)

pak pin

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 83
  • i wanna break free
Thanks cuji. Macam mana nak upload gambar? Saya cuba tapi x dapat. Size besar lebih dari 5 MB. Rumah saya row 2/4C... Corner lot. Ni rumah 1st saya so memang excited sangat2. X sabar nak masuk. Huhu. Macam2 dah plan dalam kepala.

Wow..corner lot?Bape RM ye if u don't mind to share? Kami pon sebenarnya terliur nk bli corner tp bajet x cukup..  :'(..btw, kalu nk share gambar, boleh subscribe kt http://photobucket.com/. letak gamba kt situ and copy html/img code kt situ and paste kt sini...good luck!!.. :)

Thanks cuji for the info. Ni saya try upload sket. Harga dia dalam RM 4xxk. Dapat tanah lebih 14 kaki. Mengidam nak semi-d tapi masa gi sales office Anjung Suasana dah habis. Mungkin rezeki saya and wife kat Rimbun Suria. Amin...







cuji

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 111
Thanks cuji. Macam mana nak upload gambar? Saya cuba tapi x dapat. Size besar lebih dari 5 MB. Rumah saya row 2/4C... Corner lot. Ni rumah 1st saya so memang excited sangat2. X sabar nak masuk. Huhu. Macam2 dah plan dalam kepala.

Wow..corner lot?Bape RM ye if u don't mind to share? Kami pon sebenarnya terliur nk bli corner tp bajet x cukup..  :'(..btw, kalu nk share gambar, boleh subscribe kt http://photobucket.com/. letak gamba kt situ and copy html/img code kt situ and paste kt sini...good luck!!.. :)

Thanks cuji for the info. Ni saya try upload sket. Harga dia dalam RM 4xxk. Dapat tanah lebih 14 kaki. Mengidam nak semi-d tapi masa gi sales office Anjung Suasana dah habis. Mungkin rezeki saya and wife kat Rimbun Suria. Amin...

kelasssss.. :)

dah plan nk renovate?..kami tgh mengompol duit utk renovation..harap2 dpt duit turun dari langit... ;D

pak pin

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 83
  • i wanna break free
Thanks cuji. Macam mana nak upload gambar? Saya cuba tapi x dapat. Size besar lebih dari 5 MB. Rumah saya row 2/4C... Corner lot. Ni rumah 1st saya so memang excited sangat2. X sabar nak masuk. Huhu. Macam2 dah plan dalam kepala.

Wow..corner lot?Bape RM ye if u don't mind to share? Kami pon sebenarnya terliur nk bli corner tp bajet x cukup..  :'(..btw, kalu nk share gambar, boleh subscribe kt http://photobucket.com/. letak gamba kt situ and copy html/img code kt situ and paste kt sini...good luck!!.. :)

Thanks cuji for the info. Ni saya try upload sket. Harga dia dalam RM 4xxk. Dapat tanah lebih 14 kaki. Mengidam nak semi-d tapi masa gi sales office Anjung Suasana dah habis. Mungkin rezeki saya and wife kat Rimbun Suria. Amin...

kelasssss.. :)

dah plan nk renovate?..kami tgh mengompol duit utk renovation..harap2 dpt duit turun dari langit... ;D


Haha...insya allah ade rezeki cuji and husband tu ;D. Kalo x pon dari anak2 kan.Ade jugak perancangan nak renovate tapi x major. Especially kat dapur. Kecit sangat rasanya...skang ni tengah survey2 contractor yang potential.     


cuji

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 111
Thanks cuji. Macam mana nak upload gambar? Saya cuba tapi x dapat. Size besar lebih dari 5 MB. Rumah saya row 2/4C... Corner lot. Ni rumah 1st saya so memang excited sangat2. X sabar nak masuk. Huhu. Macam2 dah plan dalam kepala.

Wow..corner lot?Bape RM ye if u don't mind to share? Kami pon sebenarnya terliur nk bli corner tp bajet x cukup..  :'(..btw, kalu nk share gambar, boleh subscribe kt http://photobucket.com/. letak gamba kt situ and copy html/img code kt situ and paste kt sini...good luck!!.. :)

Thanks cuji for the info. Ni saya try upload sket. Harga dia dalam RM 4xxk. Dapat tanah lebih 14 kaki. Mengidam nak semi-d tapi masa gi sales office Anjung Suasana dah habis. Mungkin rezeki saya and wife kat Rimbun Suria. Amin...

kelasssss.. :)

dah plan nk renovate?..kami tgh mengompol duit utk renovation..harap2 dpt duit turun dari langit... ;D


Haha...insya allah ade rezeki cuji and husband tu ;D. Kalo x pon dari anak2 kan.Ade jugak perancangan nak renovate tapi x major. Especially kat dapur. Kecit sangat rasanya...skang ni tengah survey2 contractor yang potential.     



InsyaAllah..Amin..ha ah..kitorg pon igt nk pecah sket dapur..agak kecik gak dapur tuh..bila dh letak kitchen cabinet lg la kecik tu kang....yg lelain tu nnti dulu kot..tgk bajet kang bape yg dpt kompol..:)

pak pin

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 83
  • i wanna break free
Tu la. Wife saya yang minta renovate dapur tu. Saya ni mengikut je la :P. Nanti dia happy masak pon sedap. Saya jugak yang kenyang. Saya suka baca posting pasal tips2 masuk rumah baru dalam thread lain. Betul2 informative. And pasal contractor2 renovation ni. Baca pengalaman penghuni2 lama bagus jugak untuk dibuat panduan masa nak pilih contractor nanti. Smalam saya call pemaju tanye bile target serah kunci. Dia kata actually progress overall masih lagi 70%. Bukan 94% macam dalam website. Pelik juga tu. So saya assume memang bulan 8 jugak la masuk rumahnye.

wanor

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 50
    • Kedai Ibu dan Anak
rumah kami jln 2/4d
(takjumpa pon kat map 2/4b ..hehe)

tapi lot rumah tak ingat nombor brape. intermediate la

waaaaaa...buleh masuk sana kaaaa? nyesal tak gi terjah hari tu. takpe..weekend ni bleh terjah kalo ada masa  ;D
http://KenitKu.com
Baby n Mommy items
complete e-shop solution

cuji

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 111
rumah kami jln 2/4d
(takjumpa pon kat map 2/4b ..hehe)

tapi lot rumah tak ingat nombor brape. intermediate la

waaaaaa...buleh masuk sana kaaaa? nyesal tak gi terjah hari tu. takpe..weekend ni bleh terjah kalo ada masa  ;D

eh xde eh jln tu?..ye la kot jln yg sama, 2/4d..hihi..rumah wanor sena 2 gak ke?  24 X 70 kan?..kalu ye, jln yg sm la kite...:)

cuji

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 111
rumah kami jln 2/4d
(takjumpa pon kat map 2/4b ..hehe)

tapi lot rumah tak ingat nombor brape. intermediate la

waaaaaa...buleh masuk sana kaaaa? nyesal tak gi terjah hari tu. takpe..weekend ni bleh terjah kalo ada masa  ;D

eh xde eh jln tu?..ye la kot jln yg sama, 2/4d..hihi..rumah wanor sena 2 gak ke?  24 X 70 kan?..kalu ye, jln yg sm la kite...:)

btw, jalan nak ke situ x bukak lg last month..xtau la skang..time amik gambo tu husband & my parents redah masuk...hihi.. ;D

pak pin

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 83
  • i wanna break free
warga rimbun suria sekalian, saya melawat tapak umah kita semalam. jalan dah buka dah. amik beberapa gambar pakai hp tapi x berapa cantik sebab hujan lebat smalam. nampak beberapa pekerja tengah packing nak balik. derang kata skang tinggal nak masuk air ngan turap jalan serta touch up sket2 rumah.