Author Topic: rumah sewa di seksten 8  (Read 11069 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

wsc7201

  • Guest
rumah sewa di seksten 8
« on: 02 Jun, 09:53:44 AM »
salam,
 
saya memerlukan rumah untuk disewa...jika terdapat kekosongan tlg bgth...saya nk urgent untuk kemasukan bulan 6 / 7 2009... ???

mrs_madie

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 142
  • Gender: Female
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #1 on: 02 Jun, 10:13:30 AM »
Seksyen 8??? Kat mana plak seksyen 8 nih???

Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #2 on: 02 Jun, 10:18:32 AM »
Seksyen 8??? Kat mana plak seksyen 8 nih???

Ye la.... dah bukak ke Sek 8 nihh??

Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #3 on: 02 Jun, 10:20:20 AM »
Sek 5 Jalan 16 ada satu rumah utk disewa.... Kalau apply dapatlah.....

Rumah semi-D.... besar tu x besarlah......

mrs_madie

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 142
  • Gender: Female
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #4 on: 02 Jun, 10:46:03 AM »
Ooo maknanya area situ bukan seksyen 5 saje la. Ada setengah seksyen 8.. gitu??? Loorrr tak tau pun selama nih ..  ;)

Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #5 on: 02 Jun, 10:47:08 AM »
Seksyen 8??? Kat mana plak seksyen 8 nih???

Ye la.... dah bukak ke Sek 8 nihh??
seksyen 8 tu kawasan banglo (2 tingkat) vila kazana sederet ngan sekyen 5. kalau nak keluar menghala ke nilai 3, jalan atas bukit belah kanan seksyen 6, belah kiri seksyen 4,8 dan 5. tau.......... kita pon baru tau.

Ye ke? bukan Sek 8 bertentangan dgn Sek 3 ke? @ Bertentangan dgn padang bola tu....

Try cek kat sini....

http://maps.google.com/

Klau sederet dgn Sek 5 mana ada kawasan lagi...... Takkan kat TNB kot...

Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #6 on: 02 Jun, 10:48:16 AM »
Ooo maknanya area situ bukan seksyen 5 saje la. Ada setengah seksyen 8.. gitu??? Loorrr tak tau pun selama nih ..  ;)

Sek 5 dgn Sek 5/8 kot...  ;D ;D ;D ;D ;D

Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #7 on: 02 Jun, 10:57:14 AM »
Banglo yg dlm Sek 5 tu ke? Sejak bila diaorang pecah kawasan ni.... Maksud awak banglo yg tengah2 Sek 5 tu ke? Yg lepas bulatan... naik bukit... atas bukit.... yg belah kiri tu ke? ??? ??? ???


mrs_madie

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 142
  • Gender: Female
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #8 on: 02 Jun, 11:06:15 AM »
Ehhh ye ker .. kalau tak silap seksyen 8 tu kat depan padang bola seksyen 3 tuh .. yg tgh ada naik satu banglo tak siap tuh ..

Errr XYZ123 bukan dok banglo seksyen 5 tu kannn ...  :D

Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #9 on: 02 Jun, 11:16:46 AM »
Ehhh ye ker .. kalau tak silap seksyen 8 tu kat depan padang bola seksyen 3 tuh .. yg tgh ada naik satu banglo tak siap tuh ..

Errr XYZ123 bukan dok banglo seksyen 5 tu kannn ...  :D

Awk pandai wat lawak yee..... ;D ;D ;D ;D itu depan rumah sy le..... ooo...rupenya selama ni... rumah sy depan sempadan Sek 8..... Klau cmtu Pengerusi Persatuan Penduduk org Sek 8 la....
« Last Edit: 02 Jun, 03:59:18 PM by XYZ123 »

mrs_madie

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 142
  • Gender: Female
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #10 on: 02 Jun, 11:25:29 AM »
fajar,

sori la. tp mang pun selama ni kami dok ingat seksyen 8 tu kat tmpt lain. Sebab base on dia punya papan tanda kat tepi jalan tuh.  Selama ni dok ingat all those houses kat seksyen 5 tuh are belongs to seksyen 5. Sebab dalam satu seksyen ada macam2 jenis rumah, dpd single storey terrace, double storey terrace, semi-d, semi-d cluster and banglo. Macam kat seksyen 6 tuh. Tak penah lak tau kat area seksyen 5 tu, yg banglo lot tu ropernyer seksyen 8.

Apa2 pun mang setuju la, better refer back to araprop sales office untuk confirmation. Sebelum membuat conclusion and hebahan info kepada umum .. sekian terima kasih.  ;)

Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #11 on: 02 Jun, 11:32:34 AM »
Ehhh ye ker .. kalau tak silap seksyen 8 tu kat depan padang bola seksyen 3 tuh .. yg tgh ada naik satu banglo tak siap tuh ..

Errr XYZ123 bukan dok banglo seksyen 5 tu kannn ...  :D
mrs madie, xyz123, saya naik confuse hangpa buat, ??? ??? ??? apa pon selama ni mmg saya anggap banglo vila kazana tu seksyen 8 sebab mereka yang claimed cam tu. apa pon.... saya candangkan kita pergi kat sals office tu tanya lokasi sebenarnya.wallahualam ;)

Hang confuse tak pe... Sy yg tinggal kat Sek 5 laaaggiiiiiii la confused.........  ;D ;D ;D ;D

fajar

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 150
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #12 on: 02 Jun, 11:35:55 AM »
tu le........mrs madie,

eventhough saya dah beli umah kat seksyen 6 since 2004, tapi moved in 2 yrs ago, masih lagi tak cam kwsn BBM secara keseluruhannya, saya tak pernah jejak kaki ke seksyen 2, 4 (seksyen 1 ade ke?), seksyen 3 sekali itu pon ada orang jemput kenduri kawin 2 tahun lepas. dah tu duduk le saje kat seksyen 6 nih.

lepas ni say nak cycle lah sorang2 pusing BBM ;D ;D
I don't know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody

Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #13 on: 02 Jun, 11:53:25 AM »
tu le........mrs madie,

eventhough saya dah beli umah kat seksyen 6 since 2004, tapi moved in 2 yrs ago, masih lagi tak cam kwsn BBM secara keseluruhannya, saya tak pernah jejak kaki ke seksyen 2, 4 (seksyen 1 ade ke?), seksyen 3 sekali itu pon ada orang jemput kenduri kawin 2 tahun lepas. dah tu duduk le saje kat seksyen 6 nih.

lepas ni say nak cycle lah sorang2 pusing BBM ;D ;D

Jgn cycle tgh malam sudah le..... nnt menimbulkan syakwasangka plak... maklumla.... skang byk kes....

mrs_madie

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 142
  • Gender: Female
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #14 on: 02 Jun, 11:53:33 AM »
kalau tgk ikut google map tu .. mang sah ler seksyen 8 tu kat area bukit bersebelahan dgn area banglo lot kat seksyen 9 tu .. tak de plak kuar nama jalan kat area seksyen 5 tu as jalan BM 8/XX. (Saja bagi lagi confuse ...  :D)