Author Topic: rumah sewa di seksten 8  (Read 8950 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #15 on: June 02, 2009, 11:59:46 AM »
kalau tgk ikut google map tu .. mang sah ler seksyen 8 tu kat area bukit bersebelahan dgn area banglo lot kat seksyen 9 tu .. tak de plak kuar nama jalan kat area seksyen 5 tu as jalan BM 8/XX. (Saja bagi lagi confuse ...  :D)

Ni tengah lagi kompius ni..... Pengerusi Persatuan Penduduk Sek 5.... sebenarnya org Sek 8 (tah.. dia tau ke tak??), depan rumah sy pn Sek 8..... argghhhhh tidakkkkkk....... ;) ;)
« Last Edit: June 02, 2009, 12:03:26 PM by XYZ123 »

fajar

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 150
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #16 on: June 02, 2009, 12:00:22 PM »
tu le........mrs madie,

eventhough saya dah beli umah kat seksyen 6 since 2004, tapi moved in 2 yrs ago, masih lagi tak cam kwsn BBM secara keseluruhannya, saya tak pernah jejak kaki ke seksyen 2, 4 (seksyen 1 ade ke?), seksyen 3 sekali itu pon ada orang jemput kenduri kawin 2 tahun lepas. dah tu duduk le saje kat seksyen 6 nih.

lepas ni say nak cycle lah sorang2 pusing BBM ;D ;D

Jgn cycle tgh malam sudah le..... nnt menimbulkan syakwasangka plak... maklumla.... skang byk kes....

tak yah guna goolge map tuhh....jom kita kuar cycle same-same dgn mrs madie , tengah hari. Larat?(silau mate tak nampak ape)
I don't know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody

Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #17 on: June 02, 2009, 12:06:34 PM »
X larat nk cycle tgh hari......  dulu boleh la..... Pg pasar Sg Besi beli brg dapur nk basikal dr Seri Petaling..... saja gatal.... berpinau mata bila sampai rumah.... hijau jee.....

xpe ko cycle dulu.... nnt sy ikut naik moto.....  :D :D :D :D...

mrs_madie

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 142
  • Gender: Female
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #18 on: June 02, 2009, 12:10:54 PM »
Ok .. utk membetulkan maklumat2 yg dah makin confuse tu, saya dah call araprop sales office kat bukit mahkota.  Confirm, as per info from the staff there, seksyen 8 is the area yg dekat atas bukit berdekatan dengan club house seksyen 6 tuh.  Area yg masih kosong, didiami oleh pohon2 hijau dan semak samun. Area tu masih belum dibangunkan. Ini yang membawa kepada persoalan saya awal2 tadi, sebab setahu saya seksyen 8 tak ada development lagi, cemana plak org nak cari umah sewa kat seksyen 8 ni ...

So the staff also confirm keseluruhan seksyen 5 tu adalah seksyen 5. Mana posmen dapat idea itu seksyen 8 or the penduduk banglo itself kata itu seksyen 8 adalah diluar siasatan dan pengetahuan saya.   :D

Sekian warta jam 12.09 p.m.


Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #19 on: June 02, 2009, 12:23:41 PM »
Ok .. utk membetulkan maklumat2 yg dah makin confuse tu, saya dah call araprop sales office kat bukit mahkota.  Confirm, as per info from the staff there, seksyen 8 is the area yg dekat atas bukit berdekatan dengan club house seksyen 6 tuh.  Area yg masih kosong, didiami oleh pohon2 hijau dan semak samun. Area tu masih belum dibangunkan. Ini yang membawa kepada persoalan saya awal2 tadi, sebab setahu saya seksyen 8 tak ada development lagi, cemana plak org nak cari umah sewa kat seksyen 8 ni ...

So the staff also confirm keseluruhan seksyen 5 tu adalah seksyen 5. Mana posmen dapat idea itu seksyen 8 or the penduduk banglo itself kata itu seksyen 8 adalah diluar siasatan dan pengetahuan saya.   :D

Sekian warta jam 12.09 p.m.



Tu yg heran.... rumah sapa dia nmpak kat dalam tu..... Bunian kot?

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #19 on: June 02, 2009, 12:23:41 PM »



fajar

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 150
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #20 on: June 02, 2009, 02:31:57 PM »
Ok .. utk membetulkan maklumat2 yg dah makin confuse tu, saya dah call araprop sales office kat bukit mahkota.  Confirm, as per info from the staff there, seksyen 8 is the area yg dekat atas bukit berdekatan dengan club house seksyen 6 tuh.  Area yg masih kosong, didiami oleh pohon2 hijau dan semak samun. Area tu masih belum dibangunkan. Ini yang membawa kepada persoalan saya awal2 tadi, sebab setahu saya seksyen 8 tak ada development lagi, cemana plak org nak cari umah sewa kat seksyen 8 ni ...

So the staff also confirm keseluruhan seksyen 5 tu adalah seksyen 5. Mana posmen dapat idea itu seksyen 8 or the penduduk banglo itself kata itu seksyen 8 adalah diluar siasatan dan pengetahuan saya.   :D

Sekian warta jam 12.09 p.m.


EMMMMMMMMMM..........itu macam ka. heran-heran, ini cerita tahun 2007. sori le geng, buat u all confuse je.


Tu yg heran.... rumah sapa dia nmpak kat dalam tu..... Bunian kot?
I don't know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #21 on: June 02, 2009, 02:45:00 PM »
Ok .. utk membetulkan maklumat2 yg dah makin confuse tu, saya dah call araprop sales office kat bukit mahkota.  Confirm, as per info from the staff there, seksyen 8 is the area yg dekat atas bukit berdekatan dengan club house seksyen 6 tuh.  Area yg masih kosong, didiami oleh pohon2 hijau dan semak samun. Area tu masih belum dibangunkan. Ini yang membawa kepada persoalan saya awal2 tadi, sebab setahu saya seksyen 8 tak ada development lagi, cemana plak org nak cari umah sewa kat seksyen 8 ni ...

So the staff also confirm keseluruhan seksyen 5 tu adalah seksyen 5. Mana posmen dapat idea itu seksyen 8 or the penduduk banglo itself kata itu seksyen 8 adalah diluar siasatan dan pengetahuan saya.   :D

Sekian warta jam 12.09 p.m.


EMMMMMMMMMM..........itu macam ka. heran-heran, ini cerita tahun 2007. sori le geng, buat u all confuse je.


Tu yg heran.... rumah sapa dia nmpak kat dalam tu..... Bunian kot?
Dia ingat seksyen 8 kat Bandar Bangi la tu!! Mamat yang sama tu response untuk iklan rumah sewa kat Mines.

Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #22 on: June 02, 2009, 03:28:50 PM »
Betul la..... tang Seksyen-seksyen ramai yg kompius sket..... org ingat Bangi je...

mrs_madie

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 142
  • Gender: Female
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #23 on: June 02, 2009, 03:37:39 PM »
Uikss .. jauh beza susunan seksyen Bandar Baru Bangi ngan Bukit Mahkota nih .. apsal leh confuse lak .. BBB tuh lagik confuse ..  :D

Trojan5

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #24 on: June 02, 2009, 03:42:55 PM »
Uikss .. jauh beza susunan seksyen Bandar Baru Bangi ngan Bukit Mahkota nih .. apsal leh confuse lak .. BBB tuh lagik confuse ..  :D

Sbb kitakan kawasan baru.... Perkataan "Seksyen" tu bila disebut, terus diaorang ingat BBB... nk wat camne....? Rasanya cina nk pasang kabinet tu pun sama...  ;D ;D ;D... Klau dia pg Sek 8 Bkt Mahkota... makanya rumah Bunian la dia pasang kabinet.....  :D :D :D :D
« Last Edit: June 02, 2009, 03:46:35 PM by XYZ123 »

fajar

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 150
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #25 on: June 02, 2009, 03:45:25 PM »
sedara skian, udah le konfius mengkonfius ni. kan warta jam 12 tadi oleh mrs madie dah jelas. jom kita cycle.

ok kita tutup sini, buka cite lain lak
I don't know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #26 on: June 07, 2009, 11:22:45 PM »


aduhyaiiiii.....dah wujud ke seksyen 8 ni.....
conpius tahap gaban.....
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

BMAAJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 95
  • Orang Asli Seksyen 6
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #27 on: June 08, 2009, 03:48:53 AM »
bukit mahkota ada di ceras, banting dan johor

seksyen 8 bukit mahkota mungkin araprop buat di alam cyber, kawan yang nak sewa jumpe ke rumah tu. Tunggu respons
« Last Edit: June 08, 2009, 04:04:05 AM by BMAAJ »

bayan budiman

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 3
Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #28 on: May 16, 2010, 01:10:05 PM »
yg betulnya bungalow dan semi-D sek 5 tu adalah fasa 8A. fasa pembinaan. tak ada kena ngena ngan seksyen. Mungkin info inilah yg mengelirukan... Sek 5 masih ttp sek 5..

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: rumah sewa di seksten 8
« Reply #28 on: May 16, 2010, 01:10:05 PM »