Author Topic: Memancing di Tasik Bukit Mahkota...  (Read 3728 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Memancing di Tasik Bukit Mahkota...
« on: May 29, 2008, 11:10:26 AM »
Ramainya orang selalu parking di simpang dekat round about tu... depa kata memancing.... betui Ka?... banyak ke ikan dekat tasik tu..?

kiroroe

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 231
Re: Memancing di Tasik Bukit Mahkota...
« Reply #1 on: January 01, 2009, 09:31:07 PM »
tak tau le plok...pelik la..nape tasik kat seksy 2 tu tak dimaintain betul2...tebas la semak samun tu.....

F4iring

  • PM Bikers
  • Moderator
  • Hulubalang
  • ***********
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: Memancing di Tasik Bukit Mahkota...
« Reply #2 on: January 15, 2009, 09:49:01 AM »
macam ada nampak gak org memancing kat situ...

fauzey

  • Guest
Re: Memancing di Tasik Bukit Mahkota...
« Reply #3 on: April 14, 2009, 10:25:16 PM »
Memang banyak ikan kat situ.. cuma saya sampai ke hari ni tak sempat try mancing kat situ lagi (tak de kaki ngajak)... selalu gak nampak wak indon bawak keluar haruan nesar2 lengan tuh... ikan puyu ngan talapia pon banyak..

muhim

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 27
  • Gender: Male
Re: Memancing di Tasik Bukit Mahkota...
« Reply #4 on: April 14, 2009, 11:36:53 PM »
ust. din habaq kat situ port puyu.......

dolmalek

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 15
Re: Memancing di Tasik Bukit Mahkota...
« Reply #5 on: April 30, 2009, 03:17:44 PM »
Anak2 saya selalu mancing kat sini, selalu dapat puyu dan tilapia. Kekadang dapat haruan, keli dan flowerhorn pun ada.

mierock

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 470
  • Gender: Male
Re: Memancing di Tasik Bukit Mahkota...
« Reply #6 on: April 30, 2009, 07:59:24 PM »
apa lagi.... kita bukak kaunter la. satu jam 4 hinggit. boleh buat upah tebas semak samun dan maintain tasik tu.


sunny

  • Guest
Re: Memancing di Tasik Bukit Mahkota...
« Reply #7 on: April 30, 2009, 09:41:42 PM »
 :-\ jap  jap ... siapa nak duduk jaga kaunter tu nanti?  tapikan, idea mie nak komersilkan tasik tu memang baguzzzzzz. setuju. silap-silap jadi tumpuan kaki pancing dan joran BH, mana tau.. kalau buat serius

mierock

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 470
  • Gender: Male
Re: Memancing di Tasik Bukit Mahkota...
« Reply #8 on: April 30, 2009, 09:46:09 PM »
itu macam kalu kasi up sikit la kan.... takkan 4 hinggit je. ke itu untuk ahli kelab i.e. penduduk bbm.... wah....

pasal pondok tu tadak hal laa... suruh je mamat indon yang keje kilang simin tu duduk situ sambil bancuh simen... kteh teh teh

kedainasfa

  • ALPHA LIPID LIFLINE
  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 595
  • Gender: Male
  • Slim Diet 2
    • alpha lipid & slim diet 2
Re: Memancing di Tasik Bukit Mahkota...
« Reply #9 on: May 01, 2009, 09:04:18 AM »
memang ramai mancing kat situ.aritu pun saya dah turun jenguk,tapi xdan lagi nak mancing coz da anak kecik ;D

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Memancing di Tasik Bukit Mahkota...
« Reply #10 on: May 01, 2009, 04:14:54 PM »
PUYU.... Jangan dapat tau si Bangla nih... Makanan feberet dioarang ni.... maunya dia scuba dalam tu nanti...  :D ;D