Author Topic: SM BSP  (Read 31127 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

archer

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 93
Re: SM BSP
« Reply #15 on: November 02, 2009, 07:53:27 PM »
Nampak macam dah start balik construction work. Dulu takde guard. Sekarang dah ada guard. Site pun dah clear. Harap kerja2 tu dapat disambung dan disiapkan cepat.

bagusla tu, this week nak gi tanya kat site tu , terus ken projek sk men or nak jalan projek lain.

tq feisal for update.

kalau ada pa pe inform k.
No.7, Jalan Impian Putra 4/3,
Taman Impian Putra,43000 Bangi,
Selangor Darul Ehsan.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: SM BSP
« Reply #16 on: November 02, 2009, 11:53:52 PM »
gambar sikit












« Last Edit: November 03, 2009, 12:03:00 AM by feisal »

enny

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 120
Re: SM BSP
« Reply #17 on: November 03, 2009, 10:09:57 AM »
nmpak nye smkin anak2 membeso,smkin dkat lh anak2 d'mata hati ibu&ayah.....skolh tu nmpak dri umah mmg dkat s'sgt.........tpi bla skolh tu mula br'operasi? :D

archer

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 93
Re: SM BSP
« Reply #18 on: November 03, 2009, 11:38:03 PM »
kalau tgk gambar nampak cam 50% dah siap, apsal kontraktor lari??? minggu ni nak gi survey.

thanks feisal for gambar.
No.7, Jalan Impian Putra 4/3,
Taman Impian Putra,43000 Bangi,
Selangor Darul Ehsan.

archer

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 93
Re: SM BSP
« Reply #19 on: November 03, 2009, 11:44:29 PM »
rasa cam nak broadcast kat media TV lagi bagus(karam singh walia), bagi nampak skett signboard projek rmk9 bn.
rasa nya boleh jalan ke projek ni kalau wat cam tu??

any idea????
No.7, Jalan Impian Putra 4/3,
Taman Impian Putra,43000 Bangi,
Selangor Darul Ehsan.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: SM BSP
« Reply #19 on: November 03, 2009, 11:44:29 PM »



Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: SM BSP
« Reply #20 on: November 04, 2009, 07:03:21 AM »
Kalo siap awal bolehlah transferkan zaujah aku kat sana...baby pun boleh skali bertaska kat sana... hehehe

enny

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 120
Re: SM BSP
« Reply #21 on: November 04, 2009, 09:37:28 AM »
klau dah  mcm tu nmpk nye "janji tgal janji"........ermm.....sedih......... :-\
setuju jgak dgn cdangan archer.... ;)

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: SM BSP
« Reply #22 on: November 04, 2009, 10:38:30 AM »
salam bro feisal gambo dah ader apa lagi email kat buletin tv3 ler....bagi panaszzz skit tak kan kememterian tak tahu pasal nie?? tak pantau ker??

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: SM BSP
« Reply #23 on: November 04, 2009, 10:57:15 AM »
Saya confius... gambar tu nak bagi tahu tak siap ke... atau bagi tahu ada semak samun ...atau projek terbengkalai.

Saya nampak ada bangunan dicat lawa. Saya fikir, ini bukanprojek  terbengkalai. Kalau projek lewat...dah pasti. Tapi, respon kengkawan macam projek ni terbengkalai.

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 333
Re: SM BSP
« Reply #24 on: November 04, 2009, 11:57:01 AM »
salam bro feisal gambo dah ader apa lagi email kat buletin tv3 ler....bagi panaszzz skit tak kan kememterian tak tahu pasal nie?? tak pantau ker??

Tak payah le nak di bawa ke pengetahuan TV3! Kita bukan nya nak bergaduh dengan kerajaan.
Dah habis ke segala usaha kita dalam hal ini? Dah buntu ke fikiran kita?
Dalam hal ini, saya berpendapat Persatuan Penduduk (PP) perlu proaktif dan peka. Sudah ke PP i.e PP BSP, PP BBM, PP TIP secara joint-venture menulis surat ke Kementerian Pelajaran u.p Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pelajaran dengan satu nada mendesak di percepatkan pembinaan sekolah itu? Kenapa PP membisu seribu bahasa? Kenapa PP tidak memohon laporan terkini mengenai status pembinaan sekolah itu secara berkala supaya kita (penduduk) tidak tertanya-tanya?
Saya yakin dengan hanya sepucuk surat dari PP akan dapat mengubah segala-gala nya demi untuk kebaikan kita semua!  :)
« Last Edit: November 04, 2009, 12:10:01 PM by asnuru »

rizal

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 7
Re: SM BSP
« Reply #25 on: November 04, 2009, 12:20:24 PM »
Asnuru,

Setuju dengan pendapat anda, bahawa kene lebeh pro aktif. Tulis surat dan sebagainye.

Yg saya tak berapa setuju nye, di pihak kerajaan pulak, kenapa mereka tak pantau projek tersebut? Kenapa perlu org ramai bising, complaint baru nak bertindak. Bukankah ada pegawai-pegawai yg akan pantau, tengok progress dan jika ada masalah, mereka inilah yg akan bawakan perhatian kepada org atasan mereka.

Itu hanya pendapat saya sahaja...

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 333
Re: SM BSP
« Reply #26 on: November 04, 2009, 12:46:40 PM »
Bukan mereka tak pantau...mereka pantau! Tapi dah nak terjadi akibat faktor-faktor di luar kawalan manusia, apo nak di kato?
Sebenar nya kontraktor tu mengalami kerugian. Mana tak rugi nya, masa tender harga dulu, depa tak foresee harga minyak akan melambong, harga simen/besi akan naik juga akibat kenaikan harga minyak. Kos buruh/gaji juga melambong. Tapi tu cerita lama la...
Jadi, yang sekarang kita nak minta tolong TPM  buka tender baru dengan segera! Tu je! Kira-kira pakai line Smart-Tag le, bukan Touch & Go lagi. Menteri ada kuasa executive yg besar!   

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: SM BSP
« Reply #27 on: November 04, 2009, 01:58:30 PM »
Saya confius... gambar tu nak bagi tahu tak siap ke... atau bagi tahu ada semak samun ...atau projek terbengkalai.

Saya nampak ada bangunan dicat lawa. Saya fikir, ini bukanprojek  terbengkalai. Kalau projek lewat...dah pasti. Tapi, respon kengkawan macam projek ni terbengkalai.

Gambar tu saya ambil untuk tunjuk keadaan terkini. Terpulang kepada anda untuk mentafsir. Lu pikir la sendiri... heheheh. Saya cuma suka ambil gambar aje. Tulis surat tak pandai.

P/S: Lepas ni nak tolong ambik gambar progress Laman Indah pulak.  ;D

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: SM BSP
« Reply #28 on: November 04, 2009, 03:12:34 PM »
Bukan mereka tak pantau...mereka pantau! Tapi dah nak terjadi akibat faktor-faktor di luar kawalan manusia, apo nak di kato?
Sebenar nya kontraktor tu mengalami kerugian. Mana tak rugi nya, masa tender harga dulu, depa tak foresee harga minyak akan melambong, harga simen/besi akan naik juga akibat kenaikan harga minyak. Kos buruh/gaji juga melambong. Tapi tu cerita lama la...Jadi, yang sekarang kita nak minta tolong TPM  buka tender baru dengan segera! Tu je! Kira-kira pakai line Smart-Tag le, bukan Touch & Go lagi. Menteri ada kuasa executive yg besar!   

Saya nak tambah sket, pegawai bertanggungjawab boleh mohon kepada bahagian kewangan (kementerian pelajaran atau kementerian kewangan) untuk membuat kertas kerja menyemak serta menaikkan kos projek. Ini bukan pasal kes tak telus. Ini sebab kite terkene tempias daripada ekonomi dunia yang diluar kawalan.  Kite bukan nak aniaya kontraktor. Kita nak projek siap dan pendidikan anak-anak diutamakan.

Kekadang, kertas kerja tak diluluskan disebabkan faktor lain yang lebih mendesak. Antara faktor yang boleh menyebabkan desakan terjadi, surat kepada TPM.... hehhehe

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: SM BSP - Jawapan dari KPM di BHarian pada 25 Nov 2009
« Reply #29 on: December 01, 2009, 01:55:57 PM »
Salam,

Buat pengetahuan sekalian, isu ini telah dihebohkan di media massa pada awal bulan November dan telah disiarkan dalam akhbar Berita Harian pada 12 November 2009 dengan komen dan keluhan dari Persatuan Penduduk BSP (BSP Induk), Pengerusi Surau As-Syakirin dan beberapa penduduk BSP yang lain.

Minggu lepas saya ada terbaca jawapan dari Kementerian Pelajaran (KPM) tentang isu SMK Bdr Seri Putra yang menyatakan KPM sedang dalam proses melantik kontraktor baru untuk menyambung kerja-kerja pembinaan. Jawapan KPM telah post-kan dalam laman web KPM dan pada masa yang sama disiarkan di dalam akhbar yang sama.

Sila baca di sini:



 :)
« Last Edit: December 02, 2009, 12:01:17 PM by jabbar4aiman »
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: SM BSP - Jawapan dari KPM di BHarian pada 25 Nov 2009
« Reply #29 on: December 01, 2009, 01:55:57 PM »