Author Topic: SM BSP  (Read 30833 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 333
Re: SM BSP
« Reply #30 on: December 01, 2009, 08:09:56 PM »
So, sekarang kementerian kata dalam proses melantik kontraktor baru....apa ikhtiar kita selanjut nya? ::)....what next? Tunggu dan lihat aje ke? :-\

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: SM BSP
« Reply #31 on: December 02, 2009, 12:17:36 PM »
Buat masa ni tu je la yang boleh buat.. org yg keje gomen dah paham dah bila baca "dalam proses" tu (re-tender, evaluation, award, kick-off).. paling tidak pon 2-3 bulan lagi baru le boleh nampak aktiviti kat site. So, kena sabor le kita..

 :-\ My 2-cents
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

archer

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 93
Re: SM BSP
« Reply #32 on: January 03, 2010, 12:45:18 AM »
Buat masa ni tu je la yang boleh buat.. org yg keje gomen dah paham dah bila baca "dalam proses" tu (re-tender, evaluation, award, kick-off).. paling tidak pon 2-3 bulan lagi baru le boleh nampak aktiviti kat site. So, kena sabor le kita..

 :-\ My 2-cents


salam semua, ada update terbaru ke pasal sek men ni? cam tak luak je bila lalu kat situ, anyone yg ada infor please update
No.7, Jalan Impian Putra 4/3,
Taman Impian Putra,43000 Bangi,
Selangor Darul Ehsan.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: SM BSP
« Reply #33 on: January 03, 2010, 07:41:04 AM »
Masih 'Dalam Proses'.

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 333
Re: SM BSP
« Reply #34 on: January 11, 2010, 12:03:26 PM »
...last week dah keluar/buka tender baru untuk SMK BSP - sumber dari Khalid Johari Arkitek.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: SM BSP
« Reply #34 on: January 11, 2010, 12:03:26 PM »



zul

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 504
Re: SM BSP
« Reply #35 on: January 11, 2010, 02:31:08 PM »
Project Title
Client
Architect/ S.O.
Value
Contract Period
Status
BUILDING WORKS
1.
Cadangan Membina Dan Menyiapkan Sekolah Kebangsaan Seri Putra, Bandar Seri Putra, Selangor.
Kementerian
Pelajaran Malaysia
Khalid Johari
Arkitek
15.6M
Nov 2006
until
April 2009
Post Contract
95%

3.
Cadangan Membina Dan Menyiapkan Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Putra, Bandar Seri Putra, Selangor.
Kementerian Pelajaran Malaysia
Khalid Johari
Arkitek
22.6M
Apr 2007
until
Jun 2009
Post Contract
80%

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 333
Re: SM BSP
« Reply #36 on: January 13, 2010, 12:00:36 PM »
Update dari Kementerian pulak: :)

Jual tender          - 05 Jan 2010
Tutup tender       - 02 Feb 2010

Jangka mula kerja - Mar 2010
Jangka siap         - end 2010

Jangka sek. buka  - early 2011 :D ;D

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: SM BSP
« Reply #37 on: January 13, 2010, 05:15:06 PM »
Tahun depan la tuh. Harap menjadi la buka tahun depan.

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: SM BSP - boleh diguna tahun depan
« Reply #38 on: February 04, 2010, 10:33:59 AM »
Boleh diguna tahun depan

Oleh ROSLAH OTHMAN
[email protected]
(http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0204&pub=Utusan_Malaysia&sec=Kota&pg=wk_01.htm)

BANGI 3 Feb. – Boleh digunakan pada sesi persekolahan tahun depan. Itu janji Kementerian Pelajaran kepada ibu bapa di Bandar Seri Putra dekat sini terhadap projek sekolah menengah di kawasan itu yang terbengkalai sejak lebih setahun lalu.

Ini bermakna penantian mereka untuk menghantar anak-anak di sekolah yang dekat dengan rumah bakal berakhir dengan bermulanya kerja-kerja menyiapkan sekolah itu pada awal Mac ini...

...Menurut Puad, projek itu akan dimulakan sejurus selepas kontraktor baru dilantik dan akan siap pada Oktober ini memandangkan hanya sekitar 27 peratus sahaja yang belum disiapkan...


Sebahagian besar daripada projek sekolah menengah di Bandar Seri Putra, Bangi, sudah disiapkan dan bakinya dijangka disiapkan pada Oktober ini selepas kontraktor baru dilantik oleh Kementerian Pelajaran.

Jadi nampaknya kena le wait and see juga.. dengar2 cerita senarai cikgu menunggu nak masuk mengajar di situ pon dah penuh, ye ke??
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: SM BSP
« Reply #39 on: March 04, 2010, 10:11:16 AM »
Dah masuk bulan 3 nih. Tak nampak gerak lagi.

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: SM BSP
« Reply #40 on: March 04, 2010, 10:15:55 AM »
Dah masuk bulan 3 nih. Tak nampak gerak lagi.

..tak per lah. SABAU je . ;D  tak lama lg siap ler tu.
anak kawan baru tahun 5 .  ;D
___________________
aku /..PMB

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: SM BSP
« Reply #41 on: March 04, 2010, 02:15:39 PM »
Dah masuk bulan 3 nih. Tak nampak gerak lagi.

..tak per lah. SABAU je . ;D  tak lama lg siap ler tu.
anak kawan baru tahun 5 .  ;D
Sedang nak finalize kontaraktor baru lah agaknya.Nak kena tenguk juga, kontraktor tu.................

Naim

  • Guest
Re: SM BSP
« Reply #42 on: March 11, 2010, 11:40:24 PM »
Ada 'perubahan' tak kat sekolah ni?

Harap betul seperti yg dijanjikan.

Psst klu UMland yg siapkan tak boleh ker?

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: SM BSP
« Reply #43 on: March 12, 2010, 04:29:24 AM »
latest yg saya dengar, mungkin tak sempat siap untuk kegunaan awal tahun.

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: SM BSP
« Reply #44 on: March 12, 2010, 04:18:50 PM »
Ada 'perubahan' tak kat sekolah ni?

Harap betul seperti yg dijanjikan.

Psst klu UMland yg siapkan tak boleh ker?
Itu le masalahnya.. Bangi Heights/UMLand sebagai penderma tanah tak boleh jadi builder.. conflict-of-interest. Kalo tidak memang dah lama siap rasanya..
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: SM BSP
« Reply #44 on: March 12, 2010, 04:18:50 PM »