Isu Umum Putra Mahkota > Kesihatan & Keselamatan

Mesti Baca!! Penipuan Mengguna Telefon Untuk Mencuri Duit Anda Di Bank

<< < (4/5) > >>

mossgenio:
Kalau nak bagi username & password kat dia, jangan lupa bagi TAC sekali. Tapi kalau nak bagi jugak tu, keluar dulu semua duit dalam tu pastu derma kat tabung masjid BSP. Lagi bagus. :P :P ;D

sirynn48:
Hari tu saya receive call from private number. Caller claim dia dr Celcom n saya telah menang rm5000 sbb sim card saya telah terpilih...dia siap ulang number phone saya utk di confirm. Lepas ckp saya menang, trsu mintak no acc bank sbb nak transfer...suara pemanggil mmg indon slang laaa..memula saya ckp in english, dia tak paham so saya ckp melayu. Saya ckp suara dia mcm org indon, dia bleh ckp dia org sabah dr kota kinabalu. Saya mintak address celcom dia kasi tapi addres boleh aja cari online kan.

Apa2 pun saya tau ini scam sbb ada jugak member di celcom. Saya ckp takde acc bank...caller tu mcm terkejut. hahahhaha tanya lagi btul ke takde bank acc...takkan buku bank pun takde..hahaha mcm sial btul indon2 ni...saya kata takde jugak...dgn rileknya dia ckp terima kasih la mcm tu n hangup..

sila berhati2 n inform sedara mara...takdenya contest sim card selection ni..

Wan Z:
kakak saya pun dapat sms pasal menang & sim card terpilih nie..
terus dia call no tu, pastu satu minah indon nie angkat..

kakak saya try tanya dan nak cuba siasat.. siap kasi warning jgn nak tipu...
sekali minah indon tu jawab... " kalau sudah tau tipu, kenapa ditelefon..."
aduii betul jugak... hampeh betui depa nie...

arnie:
hahhahaa.. pandai minah indon ni menjawab...


--- Quote from: Wan Z on July 08, 2010, 10:24:19 AM ---kakak saya pun dapat sms pasal menang & sim card terpilih nie..
terus dia call no tu, pastu satu minah indon nie angkat..

kakak saya try tanya dan nak cuba siasat.. siap kasi warning jgn nak tipu...
sekali minah indon tu jawab... " kalau sudah tau tipu, kenapa ditelefon..."
aduii betul jugak... hampeh betui depa nie...

--- End quote ---

Tetikus Hensem:
Bagi jer info salah... ;D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version