Isu Umum Putra Mahkota > Kesihatan & Keselamatan

Mesti Baca!! Penipuan Mengguna Telefon Untuk Mencuri Duit Anda Di Bank

<< < (2/5) > >>

Matahati:

--- Quote from: Sahabat on June 29, 2009, 01:35:48 AM ---Dah sampai tahap ini diorang ni menipu, Bank Negara pun digunakan..btw apa tindakan BNM dlm kes mcm ni ye???

--- End quote ---

BNM sekadar boleh bagi nasihat/peringatan kpd org ramai. Sendikit ini menggunakan nama BNM saja. Di luar kuasa BNM utk bertindak pada sendikt ini. Rasanya kes sebegini di bawah kuasa kementerian Hal Ehwal Pengguna.

mossgenio:
Rasanya kes macam ni patut letak bawah ISA jer.

nassir:
satu lagi guna sms

tapi jumlah penipuan tak besar,sekali sms reply mungkin dia akan ambil caj rm50.ni pun taktau la mcm mana dia boleh billkan dalam bill telefon

sesiapa pengguna talian Celcom (yang lain taktau), ada message kononnya dari Celcom untuk extend had kredit

kalau reply msg tu,directly akan caj dari bil sebanyak rm50

F4iring:

--- Quote from: DrCoOL on June 29, 2009, 12:50:22 AM ---wsalam matahati ,

Tu la nasib baik ... kalau tidak menangis tak berlagu le saya  ;D ;D.



--- End quote ---

thanks bro sebab berkongsi citer....harap2 tak de dikalangan kita yang terkena....baik berwaspasa dan beringat selalu...

asnuru:
Berhati-hati.....jangan cepat cemas. Nasib tak baik anda mungkin terkena 'pangilan hangit' Hot FM..... :D :D ;D ;D ;D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version