Author Topic: Lampu Isyarat Di Simpang 4 Pintu Masuk Anjung Suasana  (Read 7564 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

aseela

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 316
Re: Lampu Isyarat Di Simpang 4 Pintu Masuk Anjung Suasana
« Reply #15 on: July 09, 2010, 11:00:44 AM »
tak salah, selain dari simpang pintu masuk anjung/bunglow lot..ada lagi satu pintu masuk yakni simpang empat yang boleh tembus ke tangki air BSP dan semi-d kan. mungkin selepas siap kelak, trafik keluar masuk untuk penduduk sekitar anjung/bunglow lot akan di alih ke sebelah sana. lebih cantik rasanya...
untukk jalan depan SK BSP tu....apa kata buat satu arah pada masa puncak?...terpulang la arah mana...tapi ideal nyer, kete tak bole keluar ke jalan besar BSP-TIP....tapi masuk sahaja...

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Lampu Isyarat Di Simpang 4 Pintu Masuk Anjung Suasana
« Reply #16 on: July 09, 2010, 12:05:48 PM »
tak salah, selain dari simpang pintu masuk anjung/bunglow lot..ada lagi satu pintu masuk yakni simpang empat yang boleh tembus ke tangki air BSP dan semi-d kan. mungkin selepas siap kelak, trafik keluar masuk untuk penduduk sekitar anjung/bunglow lot akan di alih ke sebelah sana. lebih cantik rasanya...
untukk jalan depan SK BSP tu....apa kata buat satu arah pada masa puncak?...terpulang la arah mana...tapi ideal nyer, kete tak bole keluar ke jalan besar BSP-TIP....tapi masuk sahaja...
Terpulang kepada Pihak Sekolah, PIBG dan Polis untuk membincangkan cadangan ini..

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Lampu Isyarat Di Simpang 4 Pintu Masuk Anjung Suasana
« Reply #17 on: July 09, 2010, 12:39:16 PM »
setahu kawan capt tak der sorento... dia pakai SLK500... punyalah sayang kereta paling laju pun bawa 50km/j jer... ::) ::) ::) so, point dia, bukan capt ler yang kena horn...  ;D

cerita pasal timbang rasa, ada jugak manusia yang dah banyak kali kena sound pun masih pekak jugak... bila ada berhampiran kedai makan tu, padamkanlah lampu besar tu... ni dok suluh orang dok meja makan aper cerita... kalau nak tunjuk kereta mahal tu tak per lar jugak, mungkin ada jugak orang yang jeling jeling... tapi kalau setakat vannette buruk tu, tak payah ler... ::) ::) ::)

Naim

  • Guest
Re: Lampu Isyarat Di Simpang 4 Pintu Masuk Anjung Suasana
« Reply #18 on: July 09, 2010, 07:54:30 PM »
Panas thread nih.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Lampu Isyarat Di Simpang 4 Pintu Masuk Anjung Suasana
« Reply #19 on: July 10, 2010, 07:20:01 AM »
setahu kawan capt tak der sorento... dia pakai SLK500... punyalah sayang kereta paling laju pun bawa 50km/j jer... ::) ::) ::) so, point dia, bukan capt ler yang kena horn...  ;D


Owh dah tukar ke? Aritu pakai X6.  ;D ;D

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Lampu Isyarat Di Simpang 4 Pintu Masuk Anjung Suasana
« Reply #19 on: July 10, 2010, 07:20:01 AM »



CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Lampu Isyarat Di Simpang 4 Pintu Masuk Anjung Suasana
« Reply #20 on: July 10, 2010, 01:40:23 PM »
setahu kawan capt tak der sorento... dia pakai SLK500... punyalah sayang kereta paling laju pun bawa 50km/j jer... ::) ::) ::) so, point dia, bukan capt ler yang kena horn...  ;D

cerita pasal timbang rasa, ada jugak manusia yang dah banyak kali kena sound pun masih pekak jugak... bila ada berhampiran kedai makan tu, padamkanlah lampu besar tu... ni dok suluh orang dok meja makan aper cerita... kalau nak tunjuk kereta mahal tu tak per lar jugak, mungkin ada jugak orang yang jeling jeling... tapi kalau setakat vannette buruk tu, tak payah ler... ::) ::) ::)
Alhamdullillah..Berkat doa kawan kawan mungkin akan menjadi kenyataan..dapat 5 series pun cukup le..

asfazian

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 55
Re: Lampu Isyarat Di Simpang 4 Pintu Masuk Anjung Suasana
« Reply #21 on: July 18, 2010, 06:07:29 PM »
Permohonan lampu isyarat sudah dipanjangkan oleh Penaja Persatuan Penduduk BSP.  Harap dapat permohonan diluluskan segera oleh MPKj.

Naim

  • Guest
Re: Lampu Isyarat Di Simpang 4 Pintu Masuk Anjung Suasana
« Reply #22 on: July 20, 2010, 06:34:45 PM »
Ha'ah better ada traffic light. 

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Lampu Isyarat Di Simpang 4 Pintu Masuk Anjung Suasana
« Reply #23 on: July 21, 2010, 08:30:58 AM »
Persatuan boleh mohon tapi tertakluk kepada MPKj melaksanakannya. Simpang tiga dekat Putra Terrace tu punyalah lama dah complain. Tapi tak ada  sebarang perubahan pun. Rasanya penduduk pun kena bantu dengan membuat aduan terus kepada MPKj. Paling mudah buat aduan online di sini http://www.mpkj.gov.my/eaduan

Permohonan lampu isyarat sudah dipanjangkan oleh Penaja Persatuan Penduduk BSP.  Harap dapat permohonan diluluskan segera oleh MPKj.

Naim

  • Guest
Re: Lampu Isyarat Di Simpang 4 Pintu Masuk Anjung Suasana
« Reply #24 on: September 24, 2010, 11:53:09 PM »
Rasa saya penting ler traffic light kat situ..saya tengok bizi jugak jalan nih.

Naim

  • Guest
Re: Lampu Isyarat Di Simpang 4 Pintu Masuk Anjung Suasana
« Reply #25 on: October 13, 2010, 10:09:24 AM »
Apa citer yer pasal traffic light kat simpang nih?

Perlu kutip signature atau perlu buat aduan?


CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Lampu Isyarat Di Simpang 4 Pintu Masuk Anjung Suasana
« Reply #26 on: October 13, 2010, 11:23:33 AM »
Apa citer yer pasal traffic light kat simpang nih?

Perlu kutip signature atau perlu buat aduan?


Kalau tak silap, Bangi Height dah ada buat formal request and follow up on this matters. AS boleh konpem kan tak?

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Lampu Isyarat Di Simpang 4 Pintu Masuk Anjung Suasana
« Reply #27 on: October 13, 2010, 12:23:28 PM »
mmg hari tu Bangi Heights maklumkan yg mereka dah buat kajian trafik dan pemasangan lampu isyarat akan dibuat dalam masa terdekat

Naim

  • Guest
Re: Lampu Isyarat Di Simpang 4 Pintu Masuk Anjung Suasana
« Reply #28 on: October 13, 2010, 07:01:45 PM »
Wow baguslah sebabnya saya takut ngan simpang tuh, kalau saya nak keluar2 kejap tu ish rasa malas betul bila nak kena lalu situ.

Nak kena lalu situ jugak kuikui kalau tak camner nak balik rumah.

Tenkiu harap cepatler dipasang.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Lampu Isyarat Di Simpang 4 Pintu Masuk Anjung Suasana
« Reply #28 on: October 13, 2010, 07:01:45 PM »