Author Topic: Pintu Pagar vs Jalan Utama  (Read 2608 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

matjay

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 67
Pintu Pagar vs Jalan Utama
« on: July 15, 2009, 10:55:25 PM »
Salam,

Diharapkan pintu pagar sekolah menengah yang sedang dibina di BSP, tidak menganggu lalu lintas
jalan utama. Semoga pihak yang berkenaan dapat membina pintu pagar jauh dari jalan utama dan
selamat untuk murid-murid sekolah menunggu kenderaan awam dan ibubapa.

-matjay-

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Pintu Pagar vs Jalan Utama
« Reply #1 on: July 16, 2009, 08:28:58 AM »
masalah yg sama telah kelihatan di SK Bangi

jalan nak ke sekolah sangat sesak, menyebabkan jalan utama sesak.

Kena fikirkan cara untuk memudahkan flow terutama masa pergi dan balik sekolah

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Pintu Pagar vs Jalan Utama
« Reply #2 on: July 16, 2009, 08:34:37 AM »
Tanah sebelah sekolah tu kosong lagik. Boleh buat one way & pintu masuk kat tepi instead of tepi jalan utama.

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 333
Re: Pintu Pagar vs Jalan Utama
« Reply #3 on: July 17, 2009, 11:17:54 AM »
Tanah sebelah sekolah tu kosong lagik. Boleh buat one way & pintu masuk kat tepi instead of tepi jalan utama.

Macam reno. rumah jugak lah... kalau lari sikit dari plan asal, kontraktor minta tambah duit la... ;D

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Pintu Pagar vs Jalan Utama
« Reply #4 on: November 04, 2009, 07:05:02 AM »
Kalu setakat 2 tiga puluh ribu...bagi projek juta-juta..celah gigi jekan. Takkan tak boleh kot? Ada orang kontraktor ke kat sini?

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Pintu Pagar vs Jalan Utama
« Reply #4 on: November 04, 2009, 07:05:02 AM »



mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Pintu Pagar vs Jalan Utama
« Reply #5 on: November 04, 2009, 07:45:07 AM »
Tender juta-juta tapi kalau yg dapat tu below cost takleh nak buat apa jugak. Tu ada yg start fikir camna nak lower cost. Kurang simen, tak ikut spec, try dapat VO. VO ni la tempat dia cari makan pun pasal seakan-akan direct nego dan price dia boleh main sikit.

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 333
Re: Pintu Pagar vs Jalan Utama
« Reply #6 on: January 19, 2010, 11:30:08 AM »
Construction dah nak mula balik bulan Mac ni...sapa yang nak kasi input/cadangan kepada ?arkitek/pemaju pasal masalah pintu utama SMK BSP ni?
Jangan jadi macam pintu utama SK BSP - sesak dan menghalang lalulintas!

p/s Persatuan penduduk kot.... ;D  Harap masih belum terlewat!

aseela

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 316
Re: Pintu Pagar vs Jalan Utama
« Reply #7 on: January 19, 2010, 01:07:17 PM »
nampak kawasan dalam sekolah luas nak sampai ke bangunan...mungkin padang...atau mungkin konsep sama macam sek agama BSP...

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Pintu Pagar vs Jalan Utama
« Reply #7 on: January 19, 2010, 01:07:17 PM »