Author Topic: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota  (Read 18507 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

BMAAJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 95
  • Orang Asli Seksyen 6
Re: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota
« Reply #15 on: June 07, 2009, 12:49:51 PM »
maaf kalau rasa being insulted. birokrasi bukan satu konsep negatif dalam proses pentadbiran, ianya menceritakan layer2 yang wujud dalam sistem ini saja.

Konsep penghuni, pelawat dan etc ini hanya merujuk kepada alam maya bandar putra bukit mahkota, bukannya automatic online registration dari araprop, ini webmaster yang mahu, kriteria mungkin based pada frequency commitment dalam forum ni. ???

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota
« Reply #16 on: June 07, 2009, 01:26:05 PM »
maaf kalau rasa being insulted. birokrasi bukan satu konsep negatif dalam proses pentadbiran, ianya menceritakan layer2 yang wujud dalam sistem ini saja.

Konsep penghuni, pelawat dan etc ini hanya merujuk kepada alam maya bandar putra bukit mahkota, bukannya automatic online registration dari araprop, ini webmaster yang mahu, kriteria mungkin based pada frequency commitment dalam forum ni. ???

Betul tu.... bukannya dari araprop mahupun UMLAND ianya dari hasil usaha Administrator kita.... hanya title dialam maya je.... semata-mata title... xde elaun ataupun kupon percuma...  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

BMAAJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 95
  • Orang Asli Seksyen 6
Re: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota
« Reply #17 on: June 07, 2009, 01:29:51 PM »
mungkin ada ISO 9000, kok admistrator yang dikasihi kena audit, kena pulak NCR.

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota
« Reply #18 on: June 07, 2009, 11:17:58 PM »
salam bro....

nk tanye cket camna nk tukar status pelawat ke status penghuni?
sy dok kt seksyen 6

tq
salam

Tuu kan dah tukar statusnya. Status tu bertukar mengikut byk nya reply dan posting kita. ..jika tak silap sy.


aik dalam ni pun ade birokrasi, saya claim saje orang asli


aduhyaaiiii.....mana datangnyer birokrasi lak....kalau nak taraf penghulu...hantar je banyak-banyak posting....fahamkan dulu perjalanan forum ni baru membuat andaian.....

saya budak baru belajar......
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

putra88

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 258
  • Gender: Male
Re: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota
« Reply #19 on: June 07, 2009, 11:57:25 PM »

aduhyaaiiii.....mana datangnyer birokrasi lak....kalau nak taraf penghulu...hantar je banyak-banyak posting....fahamkan dulu perjalanan forum ni baru membuat andaian.....

saya budak baru belajar......

ya lah......nak kata sesuatu, kena faham dulu latar belakang. jangan belasah saja....baru daftar 2 / 3 hari dah nak dapat status sama dgn org yang hantar beratus-ratus posting.....
D'Puncak Putra

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota
« Reply #19 on: June 07, 2009, 11:57:25 PM »



BMAAJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 95
  • Orang Asli Seksyen 6
Re: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota
« Reply #20 on: June 08, 2009, 03:37:20 AM »
sekali lagi eden nak mintak maap sebab ramai penghulu yang makan angin bila pelawat (dululah) terus nak  jadi penghuni.  Eden rasolah kalau eden mintak terus jadi laksamana (tapi tak tahu nak mintak ngan sapo takde yang bertitle Rajo Melako pulak) admin kita pun baru hulubalang yo, cubo perati sahabat kita kek topi tu ha, beriyo2 tulih tak cukup menangih lai, (eden raso tak sampai hati nak mintak lebih dai penghuni, syukur banyak) mau di kuarantinenya di alam mayo.  Tulah tak sangko pulak nak masuk forum macam business MLM lak. Eden harap tak ade yang melenting pulak kalau di analogi forum ni
« Last Edit: June 08, 2009, 04:57:13 AM by BMAAJ »

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota
« Reply #21 on: June 08, 2009, 08:39:47 AM »

apa-apahal...kewujudan forum ni perlu dinilai dari aspek positif....ambil apa yg perlu dan buang yang tidak mendatangkan manfaat.....
Mungking bleh dijadikan platform perantara hubungan sesama kejiranan....
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota
« Reply #22 on: June 08, 2009, 09:26:09 AM »
Level penghuni tu memang ditetapkan ikut berapa banyak posting kita.
Saya ada gak cadangkan kat dalam topik lain agar diwujudkan status 'sebenar' kita kat sini, tapi owner tak sempat buat lagi kot.
Apa yg boleh kita buat, adalah secara manual letak dalam status kita mana kita tinggal, cam saya buat.
Saya pun hanya membantu Owner jer.
sekali lagi eden nak mintak maap sebab ramai penghulu yang makan angin bila pelawat (dululah) terus nak  jadi penghuni.  Eden rasolah kalau eden mintak terus jadi laksamana (tapi tak tahu nak mintak ngan sapo takde yang bertitle Rajo Melako pulak) admin kita pun baru hulubalang yo, cubo perati sahabat kita kek topi tu ha, beriyo2 tulih tak cukup menangih lai, (eden raso tak sampai hati nak mintak lebih dai penghuni, syukur banyak) mau di kuarantinenya di alam mayo.  Tulah tak sangko pulak nak masuk forum macam business MLM lak. Eden harap tak ade yang melenting pulak kalau di analogi forum ni

BMAAJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 95
  • Orang Asli Seksyen 6
Re: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota
« Reply #23 on: June 08, 2009, 09:29:43 AM »
amboi tabik kang hang jeneral pun tak banyak bintang macam tu, hang tepek sendiri ka ;)

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota
« Reply #24 on: June 08, 2009, 10:09:45 AM »
seperti saya katakan, saya tak ada akses kepada setting forum ini. Kena tanya tuan Owner. Saya hanya hantar posting untuk meriahkan forum ni jer. Tak timbul saya letak sendiri!!!!
amboi tabik kang hang jeneral pun tak banyak bintang macam tu, hang tepek sendiri ka ;)

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota
« Reply #25 on: June 08, 2009, 10:13:04 AM »


owner bleh bagi penjelasan kut.....ada yg tgh conpius + penin... ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

BMAAJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 95
  • Orang Asli Seksyen 6
Re: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota
« Reply #26 on: June 08, 2009, 10:16:07 AM »
seperti saya katakan, saya tak ada akses kepada setting forum ini. Kena tanya tuan Owner. Saya hanya hantar posting untuk meriahkan forum ni jer. Tak timbul saya letak sendiri!!!!
amboi tabik kang hang jeneral pun tak banyak bintang macam tu, hang tepek sendiri ka ;)

jangan mare beb. sensitiv sangat lah hulubalang kite ni.  tarik balik kata-kata teman.  Bintang2 kurniaan ni simbol semangat yang perlu ade pada sahabat semua. (Boleh trade in ke bintang tu)

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota
« Reply #27 on: June 08, 2009, 10:30:51 AM »
Level penghuni tu memang ditetapkan ikut berapa banyak posting kita.
Saya ada gak cadangkan kat dalam topik lain agar diwujudkan status 'sebenar' kita kat sini, tapi owner tak sempat buat lagi kot.
Apa yg boleh kita buat, adalah secara manual letak dalam status kita mana kita tinggal, cam saya buat.
Saya pun hanya membantu Owner jer.


Teman pun dah letak secara manual status tmpt tinggal....teman ikut akusempoi. Mudah2an satu hari nnt teman pun berstatus Hulubalang Daik... ;D
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

BMAAJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 95
  • Orang Asli Seksyen 6
Re: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota
« Reply #28 on: June 08, 2009, 10:34:44 AM »
teman segan lah nak letak tempat teman tinggal, sebelah seksyen 6 tu buat masa ni tak ade address tetap.  Kome ni nak jadi hulubalang ke nak bintang, teman suka bintang, sebab nak jadi bintang pilem teman dah tue bebenor

sonic

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 90
  • Gender: Male
  • Biase
Re: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota
« Reply #29 on: June 08, 2009, 10:54:28 AM »
jadi penghuni ke, pemastautin tetap ke, penghulu ke, hulubalang terhebat ke ribu2 bintang ke....den x kisah

yg penting aku dapat apa yg aku nak dlm forum ni.

anyway tabik kat owner & forumer kat cni.


Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Selamat Datang ke forum Komuniti Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota
« Reply #29 on: June 08, 2009, 10:54:28 AM »