Author Topic: PENCEMARAN UDARA AKUT DI SEKSYEN 6 BUKIT MAHKOTA  (Read 19129 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zarin

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 139
  • Gender: Male
Re: PENCEMARAN UDARA AKUT DI SEKSYEN 6 BUKIT MAHKOTA
« Reply #30 on: September 22, 2009, 02:44:21 PM »
Selamat Hari raya & maaf zahir batin

Tahniah kepada semua yang terlibat dalam usaha mengatasi pemasalahan ini.
"Kita mampu mengubahnya".
Teringat kata kata kol. Alwi (seksyen 5)  "kita kena buat sampai berjaya"
Semoga persekitaran Bukit Mahkota bertambah ceria

rgds,
zarin

Jundullah_232

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 904
  • Gender: Male
Re: PENCEMARAN UDARA AKUT DI SEKSYEN 6 BUKIT MAHKOTA
« Reply #31 on: September 23, 2009, 01:46:18 PM »
Terima Kasih di atas tindakan semua.. dan tahniah terhadap pihak berkuasa yang pantas menyelesaikan masalah penduduk
Inilah manfaatnya bila adenye forum komuniti seperti ini...  ;D

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: PENCEMARAN UDARA AKUT DI SEKSYEN 6 BUKIT MAHKOTA
« Reply #32 on: September 24, 2009, 09:12:39 PM »
Lepas ni rajin2 la pulak mintak sekolah untuk BBM. Dengar cerita isu SK BSP baru buka tapi dah kena buat dua sesi tu dah jadi isu 'nasional' kat Kem Pendidikan. Jadi, pandai2 la ambil peluang.

Selamat hari raya!

kekawan

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 36
  • Gender: Male
Re: PENCEMARAN UDARA AKUT DI SEKSYEN 6 BUKIT MAHKOTA
« Reply #33 on: September 25, 2009, 03:10:00 PM »
Alhamdulilah sekali lagi selepas berita bas akan masuk kawasan kita, ini lagi satu 'hadiah hari raya tahun ni'

Mula2 bau dulu ingat tayar kereta haus ke.. yele sbb saya jarang ada kat rumah.. balik je malam sbb selalu pergi rumah org tua kat kajang.. tapi alhamdulilah tindakan yg diberikan telah berjaya mewujudkan keharmonian kepd penduduk.. saya raya perlu ada surat penghargaan terima kasih kepada pihak terbabit sebagai 'buah tangan' kita ..

Satu lagi masalah lembu saya ingat dah ok sbb lama tak terserempak.saya pun ada htr emai kepada MPKj tapi tiada balasa.. tp masa mlm raya pertama, ada 3 ekor duk 'beraya' kat bulatan BBM. terkejut gak sbb kws gelap..

zarin

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 139
  • Gender: Male
Re: PENCEMARAN UDARA AKUT DI SEKSYEN 6 BUKIT MAHKOTA
« Reply #34 on: September 25, 2009, 04:47:36 PM »
Salam semua,

semalam jumpa kawan yang tinggal di desaria nilai dan saya bercerita mengenai masalah bau "BAIK PUNYA" yang melanda BBM terutamanya S5 dan S6 pada waktu malam.

rupa-rupanya sahabat sahabat di desaria nilai pun menghadapi masalah yang sama akan bau tengik seperti tayar terbakar ni.

rakan saya di desaria nilai pun ucapkan ribuan terima kasih atas usaha rakan-rakan BBM dalam mengatasi pemasalahan ini.

salam,
zarin

sunny

  • Guest
Re: PENCEMARAN UDARA AKUT DI SEKSYEN 6 BUKIT MAHKOTA
« Reply #35 on: September 25, 2009, 11:23:22 PM »
alhamdulillah dan tahniah.

pusat litar semula tu rasanya dekat kilang kacang dan kropok kan, maknanya sgt dekat dgn seksyen 5 kwsan deretan teres setingkat tu.

harapan, lepas ni pihak syarikat lebih prihatin dengan kesihatan penduduk setempat

zarin

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 139
  • Gender: Male
Re: PENCEMARAN UDARA AKUT DI SEKSYEN 6 BUKIT MAHKOTA
« Reply #36 on: September 27, 2009, 10:49:51 PM »
tapi tak ada beza jugalah.. weekend ni terutamanya hari ahad pd malam hari (dalam jam1030pm)  bau tengik mcm getah kena bakar begitu ketara di seksyen 6
terus kepala pakcik naik pening dan tidur aje lah..
 selamat malam semua

kekawan

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 36
  • Gender: Male
Re: PENCEMARAN UDARA AKUT DI SEKSYEN 6 BUKIT MAHKOTA
« Reply #37 on: September 28, 2009, 01:31:26 PM »
Yap.. Malam minggu hari tu memang ada bau sikit.. tapi tak sehebat dulu.. Diorg ni keras kepala kot... lama2 buat lagi..

zul

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 504
Re: PENCEMARAN UDARA AKUT DI SEKSYEN 6 BUKIT MAHKOTA
« Reply #38 on: September 28, 2009, 03:51:05 PM »
baru jap tadi sdr mat nor daripada Jabatan Alam sekitar N9 call saya tanyakan perkembangan susulan isu ini...saya balas balik, mmg ada lagi bau tersebut.Baslanya pemantauan akan dilakukan dari masa ke semasa & maklumkan sekiranya masalah ini berulang kembali.
kerjasama semua amatlah diharapkan agar isu ini diselesaikan segera...

abugarcia

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 9
  • Gender: Male
    • Pro-Tegga Wireless System
Re: PENCEMARAN UDARA AKUT DI SEKSYEN 6 BUKIT MAHKOTA
« Reply #39 on: March 03, 2010, 09:10:32 AM »
Saya blh dikatakan baru di Sek6, BM ni. Bila bc kat sini br tau apasal ada bau yg kurang menyenangkan bila time malam kat sini. Hmm...risau gak coz ada anak kecil
Lindungi Kediaman Anda Dengan ECE Pro-Tegga Wireless System  http://www.ece.com.my/products/others.htm

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: PENCEMARAN UDARA AKUT DI SEKSYEN 6 BUKIT MAHKOTA
« Reply #40 on: March 03, 2010, 01:13:04 PM »
Saya blh dikatakan baru di Sek6, BM ni. Bila bc kat sini br tau apasal ada bau yg kurang menyenangkan bila time malam kat sini. Hmm...risau gak coz ada anak kecil

pastikan tingkap sentiasa ditutup... pressure yang tinggi di dalam rumah menyebabkan bau susah nak masuk...  ;D

abugarcia

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 9
  • Gender: Male
    • Pro-Tegga Wireless System
Re: PENCEMARAN UDARA AKUT DI SEKSYEN 6 BUKIT MAHKOTA
« Reply #41 on: March 03, 2010, 01:30:11 PM »
panas la plak...nak pulak skrg ni tgh musim panas lg brtmbah panas
Lindungi Kediaman Anda Dengan ECE Pro-Tegga Wireless System  http://www.ece.com.my/products/others.htm

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: PENCEMARAN UDARA AKUT DI SEKSYEN 6 BUKIT MAHKOTA
« Reply #42 on: March 03, 2010, 01:34:27 PM »
panas la plak...nak pulak skrg ni tgh musim panas lg brtmbah panas

letak air cond yang ada filter tapis udara... sejuk dan bersih sikit tapi nak selalu cuci...  ;D

pastu nanti kata bil letrik naik pulak... jadi boleh tambah alat penjimatan letrik macam zai_jnr jual...  ;D
note: zai_jnr, ni kena bagi komisyen kat BBQ nanti ni...  ;)

tuberose78

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 111
  • Gender: Female
Re: PENCEMARAN UDARA AKUT DI SEKSYEN 6 BUKIT MAHKOTA
« Reply #43 on: March 03, 2010, 05:39:06 PM »
errmmm.. sampai sekarang bau-bauan ni dapat dihiduuu...  :-\

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: PENCEMARAN UDARA AKUT DI SEKSYEN 6 BUKIT MAHKOTA
« Reply #44 on: March 03, 2010, 05:46:02 PM »
errmmm.. sampai sekarang bau-bauan ni dapat dihiduuu...  :-\

alah bisa kerana biasa...  ::) ::) ::)