Author Topic: Apartment Kat Impian Putra  (Read 16154 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mnazri

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 40
Apartment Kat Impian Putra
« on: 31 Jul, 02:43:21 PM »
Ada sebarang info. pasal perkara ini? Kalo invest ok ker? Need comment plz?

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 333
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #1 on: 31 Jul, 02:53:01 PM »
Kalau nak invest tok sah, tapi kalau beli utk duduk sendiri OK je.

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #2 on: 31 Jul, 03:06:53 PM »
Harga sewaan apartment di sekitar BSP/TIP/BM  masih rendah. Utk investment belum berbaloi.

Kena tunggu 2-3 thn lagu kot. Utk duduk OK.
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

mImOsaPudiCa

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2490
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #3 on: 31 Jul, 04:03:41 PM »
klu pbeli nk sewakn, harap2 jgn ler d sewakn kpd warga asing.... tuan rumah x dok c 2.... jiran2 yg merana nnt..... :)

Giemns

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 365
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #4 on: 31 Jul, 06:07:09 PM »
Adakah di bina apartment kat Impian Putra? Kalau ikut pengalaman lampau, x usahlah invest dgn apartment terutama service apartment disekitar sini (BSP,TIP,BBM) x berbaloi!!

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #5 on: 31 Jul, 06:36:54 PM »
Adakah di bina apartment kat Impian Putra? Kalau ikut pengalaman lampau, x usahlah invest dgn apartment terutama service apartment disekitar sini (BSP,TIP,BBM) x berbaloi!!

Mengapa ya? Apartment di kawasan sini kadar sewaan agak rendah jika di bandingkan dgn kawasan yg berdekatan spt  BBB sedangkan KUIS, Usim dan UKM tidak berapa jauh dari sini.

24 tahun dulu sy menyewa flat dgn kadar sewanya RM300. Skg masih boleh dpt menyewa dgn kadar tersebut. ::)

Penyewa tentunya gembira tapi yg menyewakan garu2 kepala... :o

Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #6 on: 31 Jul, 06:45:29 PM »
Projek apartment tu akan bermula dijangka oktober ni..... Ada 2 jenis iaitu apartment 5 tingkat kos sederhana dan rumah pangsa 5 tingkat kos rendah. Kos apartment sederhana bermula rm73k....... Itu maklumat yg saya ada skrg......

snakatak

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 567
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #7 on: 02 Sep, 01:44:34 AM »
Projek apartment tu akan bermula dijangka oktober ni..... Ada 2 jenis iaitu apartment 5 tingkat kos sederhana dan rumah pangsa 5 tingkat kos rendah. Kos apartment sederhana bermula rm73k....... Itu maklumat yg saya ada skrg......

MATRIX ko tanya pemaju depa ada buka lagik jualan ghumah tu?

M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #8 on: 03 Sep, 01:34:47 PM »

MATRIX ko tanya pemaju depa ada buka lagik jualan ghumah tu?

Ada..... hang daftar je kat show house Fasa 6 tu, nanti bulan 10 nanti dia lunch... ;D Ala Bob, hang kan kamcing dgn Angie tu..... he he he  :D :D :D

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #9 on: 03 Sep, 02:05:47 PM »
Ada lunch ke? Makan apa? ;D

M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #10 on: 03 Sep, 02:09:05 PM »
Ada lunch ke? Makan apa? ;D

sorry... launch... he he he, tertinggal "A"  ;D ;D

M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #11 on: 19 Oct, 06:49:37 PM »
Untuk makluman, Pemaju dah start call dari minggu lepas utk booking mana2 unit dan tingkat pada harga RM72k sebelum 25/10/2009. Sila bawa RM500.00 untuk tempah unit anda. Keluasan dimaklumkan 750sft. Unit ditawarkan 190 unit, 5 tingkat dengan lif.

Selepas 25/10/2009 pemaju akan buka pada umum.

Hairul_Senibina

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 407
  • Gender: Male
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #12 on: 20 Oct, 12:08:36 AM »
Kalau yang low cost tu, biasanya harga dia RM42K seunit. Beli skrg, bila dah siap nanti, kalau ada rezeki boleh jual balik dgn harga RM60K ke atas.  :)

PS: Kalau nak beli apartment, jgn lupa masukkan kos caj penyenggaraan dlm bajet bulanan tuan2/puan2. Kalau tak dikira dari awal, tu yg kebanyakkan rumah low cost akan ada masalah dgn maintenance fee, sbb ramai pembeli cuma kira bajet utk bayar installment bank sahaja. :)
"Hormat Menghormati Budaya Kita"  :)

mnazri

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 40
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #13 on: 20 Oct, 01:35:01 PM »
Untuk makluman, Pemaju dah start call dari minggu lepas utk booking mana2 unit dan tingkat pada harga RM72k sebelum 25/10/2009. Sila bawa RM500.00 untuk tempah unit anda. Keluasan dimaklumkan 750sft. Unit ditawarkan 190 unit, 5 tingkat dengan lif.

Selepas 25/10/2009 pemaju akan buka pada umum.

APA FACILITIES YANG DEVELOPER OFFER? CTH ADA PARKING LOT COVERED OR SECURITY SERVICES?


sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #14 on: 20 Oct, 01:51:07 PM »
720 sft bro kecil nyer...
vista 960 sft tue pun kecil gak... (lelong RM75k)