Author Topic: Apartment Kat Impian Putra  (Read 15327 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chakhedik

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 226
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #30 on: March 08, 2010, 01:43:03 PM »
Quote
Ada tgk contoh rumah asal tak kat tgk atas tuh?

brader smalam tu xbtau plak rumah asl ada kt atas...huhu...

Quote
teres setingkat ada semurah 80k dan 2 tkt ada semurah rm120k - kalau rajin cari dlm internet dan rumah lelong....

Quote
Di Tasek Kesuma pun double storey boleh dpt dlm RM120K cuma jauh sikit.

kalo encik2 sekalian ada terjumpa iklan rumah harga lingkungan tu...bgtau la sy...bleh sy cancel terus beli camellia courts...burn 500 la tp...

lelong2 xreti...bantulah sy sebelum sy terbabas lebih jauh :)

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #31 on: March 08, 2010, 01:54:45 PM »


Cammelia ni kat mana ya?

Ttg rumah tuu....en. cuma perlu nyatakan bajet rumah dan lokasi yg en. mahu. Sy dan kawan2 di sini cuba membantu.

Cuba baca thread ini. Byk rumah lelong dibawah harga pasaran http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=846.msg40612#msg40612

Cuma pendapat sy, jika en. kurang arif ttg membeli rumah lelong, lebih baik tumpu pd rumah sub-sale.
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

Chakhedik

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 226
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #32 on: March 08, 2010, 02:03:07 PM »


Cammelia ni kat mana ya?

Ttg rumah tuu....en. cuma perlu nyatakan bajet rumah dan lokasi yg en. mahu. Sy dan kawan2 di sini cuba membantu.

Cuba baca thread ini. Byk rumah lelong dibawah harga pasaran http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=846.msg40612#msg40612

Cuma pendapat sy, jika en. kurang arif ttg membeli rumah lelong, lebih baik tumpu pd rumah sub-sale.

Camellia Courts ni yg kat bulatan tangki air belakang kedai2 tu...dr situ xjauh ke KTM bangi...berhadapan dgn jalan impian putra 2...sy py bajet dalam 120k ke bwh...yg canteknya 100k ke bwh sbb kalo deposit sempat 10% je ada...

http://www.mudah.my/1-tingkat-teres-di-bandar-tasik-kesuma-5398231.htm - yg ni berbaloi x? 80k single storey kat tasek kesuma, semenyih

http://www.mudah.my/Bandar-rinching-semenyih-5029694.htm - yg ni pon mcm menarik...

Kalo boleh rumah sub-sale.....

TQ bebanyak en matahati

« Last Edit: March 08, 2010, 02:13:19 PM by chakhedik »

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #33 on: March 08, 2010, 02:14:09 PM »

Camellia Courts ni yg kat bulatan tangki air belakang kedai2 tu...dr situ xjauh ke KTM bangi...berhadapan dgn jalan impian putra 2...sy py bajet dalam 120k ke bwh...yg canteknya 100k ke bwh sbb kalo deposit sempat 10% je ada...

http://www.mudah.my/1-tingkat-teres-di-bandar-tasik-kesuma-5398231.htm - yg ni berbaloi x? 80k single storey kat tasek kesuma, semenyih

Kalo boleh rumah sub-sale.....

TQ bebanyak en matahati

Ooo....area tuu sy tak berapa tau.

Ttg tasek kesuma yg link en. bagi tuu....nasehat sy, takpayah lah, jauh ke dlm rumahnya ....ada yg lebih murah dan dekat dgn pekan Semenyih.

Di sini byk pilihan...di Bdr Rinching  http://www.mudah.my/li?ca=8_s&th=1&q=bandar+rinching&cg=2040&w=1&st=s
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

Chakhedik

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 226
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #34 on: March 08, 2010, 02:54:49 PM »
Thanks en matahati...ada sesapa kat sini yg beli camellia courts ni?

fizifasz

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 52
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #35 on: May 03, 2010, 10:18:43 AM »
Thanks en matahati...ada sesapa kat sini yg beli camellia courts ni?

dah bayar booking fee ujung bulan 4.. skang tgh cari bank...

Chima

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 9
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #36 on: May 12, 2010, 12:50:25 PM »
 ;D
saya jugak antara pembeli camellia courts nie.....alhamdulillah setakat nie semua dah selesai.....cumer just nak share, baru-baru nie.....developer ada bagi surat kalu2 buyer nak buat renovation tambahan kat lantai daripada simen kpd tile.....leh share dengan saya tak kengkawan yang lain ada yang berminat ker......

fizifasz

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 52
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #37 on: May 16, 2010, 01:31:39 AM »
;D
saya jugak antara pembeli camellia courts nie.....alhamdulillah setakat nie semua dah selesai.....cumer just nak share, baru-baru nie.....developer ada bagi surat kalu2 buyer nak buat renovation tambahan kat lantai daripada simen kpd tile.....leh share dengan saya tak kengkawan yang lain ada yang berminat ker......

berminat.. developer ckp harga dlm RM10k.. mcm mahal la pulak..

Chakhedik

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 226
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #38 on: May 16, 2010, 08:46:39 PM »
;D
saya jugak antara pembeli camellia courts nie.....alhamdulillah setakat nie semua dah selesai.....cumer just nak share, baru-baru nie.....developer ada bagi surat kalu2 buyer nak buat renovation tambahan kat lantai daripada simen kpd tile.....leh share dengan saya tak kengkawan yang lain ada yang berminat ker......

berminat.. developer ckp harga dlm RM10k.. mcm mahal la pulak..

rasanya kalo buat sendiri pn lebih kurang camtu jgk harganya...cuma rugi kalo dah dapat loan baru decide nak pasang tiles...masa awl2 dia x offer ke?kalo awl2 ckp nak tiles boleh masuk dalam loan lg 10k tu kalo x silap...kalo ada 10k dlm tgn ok ar :D

M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #39 on: May 17, 2010, 04:27:47 PM »
rasanya 10k tu mahal jugak... tak tahu lah... ??? ??? ???

tapi kalau pasang sendiri, kita boleh pilih sendiri tile macam mana yg kita nak.... pergi kedai tile, ada macam2 jenis tile... ada murah ada mahal, ada licin berkilat, ada licin tak berkilat, ada tak licin tak kilat, warna macam2, ada yg kena warna boleh hilang, ada yg kena warna, warna meresap dlm tile... macam macam ada.... dan ada yg berkualiti yg tak mahal..... ;D ;D ;D

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #40 on: May 17, 2010, 05:09:48 PM »
rasanya 10k tu mahal jugak... tak tahu lah... ??? ??? ???

tapi kalau pasang sendiri, kita boleh pilih sendiri tile macam mana yg kita nak.... pergi kedai tile, ada macam2 jenis tile... ada murah ada mahal, ada licin berkilat, ada licin tak berkilat, ada tak licin tak kilat, warna macam2, ada yg kena warna boleh hilang, ada yg kena warna, warna meresap dlm tile... macam macam ada.... dan ada yg berkualiti yg tak mahal..... ;D ;D ;D

Kena kira keluasan lantai yg nak di pasang.tile tuu baru dpt agak mahal atau tidak. Tapi sy rasa RM10K tuu mahal jugak.

Upah pasang tile dgn org Indon -+RM2 satu kaki persegi. Tile kalau RM2.50 sekeping (lebar 1') dah kira dpt yg cantik/baik.
Baru nii sy tanya org Indon utk pasang tile keluasan 20 kaki x 30 kaki...lebih kurang RM4800 saja kos keseluruhan.
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

Chakhedik

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 226
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #41 on: May 17, 2010, 10:38:00 PM »
Salam en.matahati...thanks 4 info...

10k tu ruang luar (tamu n makan) termasuk 3 bilik, dapur tukar sama tiles dgn ruang luar dgn tiles 2 bilik air full sampai atas...tiles 2 kaki yg utk ruang luar, dapur n 3 bilik...sekeping jubin seramik 2 kaki sy xtahu berapa harga nya...sy cuma anggar2 lebih kurang...rumah tu 750 sqft je...

Ekceli sy pn xambik wlupon dia offer masa awl2 lg (mahal)  ;D

Kadang2 kita cari yg termurah...pagi ni tgk dia pasang kemas je...tghr kita balik...pg esok dtg tgk yg dh siap...tinggi sana rendah sini...senget sana sopek sini...bila ty kenapa pasang mcm ni?mereka pn menjawab...sbb akak nak yg murah (kisah benar)...

20x30 rm4800 murah tu...saya mau :)

fizifasz

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 52
Re: Apartment Kat Impian Putra
« Reply #42 on: May 21, 2010, 09:07:05 AM »

rasanya kalo buat sendiri pn lebih kurang camtu jgk harganya...cuma rugi kalo dah dapat loan baru decide nak pasang tiles...masa awl2 dia x offer ke?kalo awl2 ckp nak tiles boleh masuk dalam loan lg 10k tu kalo x silap...kalo ada 10k dlm tgn ok ar :D

Dah tanya hari tu.. developer x bagi masuk 10k dlm loan tu...
I punya estimate dlm 6k-7k utk buat sama mcm yg developer offer..

kalau ade sesapa yg kenal contractor bagus.. boleh cadangkan