Author Topic: Pembeli pembeli castanea residences  (Read 24369 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

stretford

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Pembeli pembeli castanea residences
« on: July 01, 2008, 01:09:32 PM »
Hi semua,

Saya adalah antara pembeli fasa terbaru di BSP ni. Nak tahu jika korang semua ada apa2 masalah ketika membeli fasa ni. Dan ada sesiapa yg tahu bila kerja2 dr developer akan dimulakan?  :-\

mentarimerah

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 303
  • rock sampai tua
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #1 on: July 01, 2008, 03:34:58 PM »
dah start piling kot..........

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #2 on: July 18, 2008, 11:17:52 PM »
Kepada sesiapa yang pi melawat tu, boleh le post gambar dekat gallery...

bangimen

  • Guest
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #3 on: July 19, 2008, 12:25:57 AM »
Hi semua,

Saya adalah antara pembeli fasa terbaru di BSP ni. Nak tahu jika korang semua ada apa2 masalah ketika membeli fasa ni. Dan ada sesiapa yg tahu bila kerja2 dr developer akan dimulakan?  :-\


setakat projek UMLAND InsyAllah siap on time dan kadang2 siap awal lagi....apa pun WELLCOME TO BANDAR SERI PUTRA...
« Last Edit: July 19, 2008, 12:32:09 AM by Azizuddin Ainuddin Zailan »

mentarimerah

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 303
  • rock sampai tua
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #4 on: July 19, 2008, 03:33:40 PM »
betul tu din...sebab dia habis jual...kalau tak habis mesti lambat....tgk semi d...malam pun kerja oh....

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #4 on: July 19, 2008, 03:33:40 PM »



bangimen

  • Guest
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #5 on: July 19, 2008, 03:41:48 PM »
betul tu din...sebab dia habis jual...kalau tak habis mesti lambat....tgk semi d...malam pun kerja oh....

kerja jangan tak kerja...developer dah dpt duit buyers...kontraktor tunggu apa lagi kena kerah le....

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #6 on: July 19, 2008, 08:39:43 PM »
tak gak... developer lain ada gak yg dapat duit, rumah tak siap gak.

kiranya bangi height ni baguslah tak delay, malah lebih cepat siap

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #7 on: July 20, 2008, 01:37:23 PM »
Hi semua,

Saya adalah antara pembeli fasa terbaru di BSP ni. Nak tahu jika korang semua ada apa2 masalah ketika membeli fasa ni. Dan ada sesiapa yg tahu bila kerja2 dr developer akan dimulakan?  :-\


jgn risau, track record Pemaju Seri Putra ni kira ok... btw, Welcome to Putra Mahkota Community...

budakgunung

  • Guest
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #8 on: August 12, 2008, 04:41:14 PM »


um land bagus ........dont worry.....quality pun bagus.....welcome to the club BSP

mentarimerah

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 303
  • rock sampai tua
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #9 on: August 12, 2008, 05:20:22 PM »


um land bagus ........dont worry.....quality pun bagus.....welcome to the club BSP

ya betul

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #10 on: November 16, 2008, 07:33:22 PM »
Saya pun baru beli. Loan pun baru release. Sempat la pegi melawat rumah yang sedang dalam pembinaan tu. Sempat borak dengan sub-contractor. Katanya Bangi Heights memang strict dengan completion schedule. Saya rasa progress dah laju dah tapi menurut dia, Bangi Heights masih kejar dia sebab kata dia lambat. Anyway, dia cakap dia rasa dapat handover kepada Bangi Heights dalam September 2009. Jadi mungkin boleh dapat kunci sebelum 2010. Nanti saya upload progress photos sikit.

stretford

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #11 on: November 21, 2008, 09:50:18 PM »
haa elokla tu Feisal kalau upload pic2 current progress kt site tu. I pun dh lama tak pegi tgk. btw, dapat unit mana satu?

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #12 on: November 23, 2008, 09:36:33 AM »
Baru ingat nak upload tapi gallery masih dalam 'maintenance'. Nanti dah ok, saya upload.

Tak ingat lagi nombor berapa (kena refer SnP la  :-[ ) tapi baris berdepan taman kanak2 & ada 2 semi-D kat hujung tu jalan. Stretford rumah mana?

Edit : Eh, gallery dah ada. Sat lagi saya upload.

stretford

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #13 on: November 25, 2008, 04:44:22 AM »
Dpt unit second row dari atas. sebelah corner lot. itupun dh last2 baru tau launch.

hisham

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #14 on: December 13, 2008, 10:23:05 PM »
salam,

saya pun antara pembeli castanea. baru melawat site tadi Excited jugak tadi bila tengok rumah dah naik 2 tingkat. Ni saya ada attach gamabar, so dapatlah kita semua pembeli tengok macam mana rupa rumah kita nanti.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #14 on: December 13, 2008, 10:23:05 PM »