Author Topic: Pembeli pembeli castanea residences  (Read 24370 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

stretford

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #15 on: December 21, 2008, 09:42:04 PM »
uihh cepat gk progressnye ye. Tq Hisham upload kn. Castanea ni nt takde ke show unit. mana la tau kot bleh tiru2 konsep interior diaorg tu.

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #16 on: December 30, 2008, 08:49:17 AM »
Aslm semua, saya salah sorang pembeli rumah castanea ni- second row dari bawah. Baru nie baru tengok rumah - cepat betul naik. Cuma tengok rumah belakang tinggi benor temboknya...

stretford

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #17 on: January 10, 2009, 11:47:14 PM »
Haa betul tu. Saya pun ada pegi gak jenguk jenguk. Dah naik atap dah pun. 1st row dari bawah tu plak dh siap masuk tile. Sekolah agama kt sebelah tu pun dah 2 blok dah naik. silap haribulan rumah dgn sekolah tu sama sama complete.
Selalunya nak ambil kunci kena ada bayaran kan ? Bayaran ape plak tu. Berapa anggarannya.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #18 on: January 20, 2009, 08:31:56 AM »
Rasanya dalam bulan 9 dah boleh bagi kunci kut. Rumah saya 1st row, Depan padang permainan kanak2. Dah pasang tile. Mutu kerja okay la. Cuma ada satu tempat plaster dia dah ada hairline crack pulak. Tapi structure takde masalah.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #19 on: February 02, 2009, 10:52:59 PM »
Sekali terpandang macam semua unit dah naik dinding dan atap. Cuma Semi-D yang belum.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #19 on: February 02, 2009, 10:52:59 PM »



Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #20 on: February 08, 2009, 06:31:28 PM »
Semalam ada g singgah tengok rumah-rumah depan 2 dari kanan tengah pasang tangga. Cepat pulak tapi rumah saya kat belakang baru nak naik tiang. Tapi bile tengok kat atas rasanya 2 bilik tu kecik dari yang dimaklumkan semasa beli dulu. Katanya 11x11 tapi tengok macam kecik bebenor. Bilangan tile tak sama panjang x lebar bilik tu. Dalam S&P tiada plak detail plannya. Siapa yang tahu/amek salinan photostate detail keluasan rumah kita?

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #21 on: February 09, 2009, 07:13:54 AM »
Kalau tengok pelan dalam S&P, Keluasan bilik belakan tu adalah dalam 3.3mX3.3m. Tapi tu saya scale dari drawing aje. Jadi lebih kurang 11x11 kaki la. Dari segi keluasan, Castenea ni atas dia pendek. Cuma lebih kurang 33x22. Tapi kat bawah tu panjang dan nampak luas.

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #22 on: February 09, 2009, 06:18:51 PM »
Kalu 11x11 okler tapi bila tengok luas kawasan sebenar tidak mcm tu- lebar dan panjang tidak sama. Saya kira jumlah tile panjang dan lebar. Tengok tile bilik tu macam kecil tak macam 11X11 . U punya S&P ada detail ker? Puas saya tengok xda apa2 maklumat. Ada x sesiapa ada detail luas binaan rumah kita?

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #23 on: February 09, 2009, 07:57:31 PM »
Detail drawing tak ada. Cuma guna drawing dalam S&P saja. Saya ambil buka rumah tu sebagai 22 kaki. Lepas tu scale aje. Nanti petang esok saya try bawak tape pegi ukur. Kalau sempat saya ingat nak convert drawing ke AutoCad atau SketchUp. Senang nak buat renovation/interior design nanti. Dah siap nanti saya kongsi kat sini.

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #24 on: February 10, 2009, 08:01:40 AM »
Ok thanks- maklumkan nanti ler. Saya ari tu x amek detail - tapi masa beli telah dimaklumkan keluasan ni. Kalu leh g amek detail kat pejabat sana. Kalu dia tipu saje jer- nama buat sales tapi saya deal ari tu ngan melayu. Kalu menipu elok ler tu.. Memang melayu tipu melayu yang pasti x sama.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #25 on: February 11, 2009, 07:18:19 PM »
Baru gi ukur. Memang tak dapat la 11x11. Ada dalam 10x9.4 kut. Tak pasti pasal ukur sorang sorang ni susah gak. Baru perasan yang second row & 4th row baru naik dalam 35% aje. Nampak dari luar macam semua dah naik. Rasanya Taman Impian Putra lagi laju naik.

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #26 on: February 11, 2009, 09:31:45 PM »
Macam mana leh x sama? Tapi lebar sepatutnya 11 kaki-tapi apa2 pun thanks feisal susah2 g ukur. Cuma kalu leh kita kena dapat ukur sebenar senang skit masa kita terima kunci-tapi sebagai panduan yang saya dimaklum masa beli (panjang x lebar)
1. Bilik utama 18x10
2. Bilik air utama 7x7,
3. Ruang keluarga 10x7
4. 2 bilik belakang 11x11
5. Bilik air bilik belakang ( x tahu mungkin panjang asal - panjang bilik utama + bilik = 33 - (18+11) = 4 x 7 kot
Ruang kat bawah saya lupa nak tanya sebab dijangka memang nampak luas..

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #27 on: February 12, 2009, 06:56:50 AM »
Rasanya betul dah 11x11 pasal belum tolak tebal dinding. Kita tunggu Autocad & sketchup siap. Kalau nak mintak pelan asal, rasanya developer memang tak bagi punya.

Semi-D 2 buah tu macam tak ada progress pulak.

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #28 on: March 01, 2009, 04:27:00 PM »
Feisal Autocad & sketchup siap dah siap ker?  ;D

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #29 on: March 02, 2009, 08:31:43 AM »
Belum sempat siapkan lagi, lately busy sikit. Sabar ya.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #29 on: March 02, 2009, 08:31:43 AM »