Author Topic: Pembeli pembeli castanea residences  (Read 24368 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

adyan

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 117
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #30 on: March 17, 2009, 03:38:03 PM »
HI....Salam semuanyer...saya baru jer jadi ahli BSP.....Syok pulak tengok forum ni..actually i pon pembeli castanea..u all tengok second raw tu tinngi sangat ker..i beli second row tu ler

adyan

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 117
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #31 on: March 17, 2009, 03:39:13 PM »
Bagusnyer g ukur .. baguih gak nanti lehla syer ape2 infi yag u nak draw..nk tanye u all ni kerja area mana? K.L Ker?

stretford

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #32 on: March 17, 2009, 09:47:27 PM »
Adyan, selamat datang ke keluarga BSP  8)

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #33 on: March 17, 2009, 09:58:00 PM »
Adyan selamat datang- rumah second row tinggi skit , lebih kurang tinggi pintu dapur ..

motek

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #34 on: March 18, 2009, 04:02:59 PM »
salam to all,
sy pun baru jer jadik ahli BSP generally and Castanea Residence specifically...tak sabar nak tunggu umah nie since this is my first house.. 8)

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #34 on: March 18, 2009, 04:02:59 PM »



mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #35 on: March 19, 2009, 07:10:12 PM »
Second row dah naik semua dah. First row, 2 rumah pertama tu dah hampir complete dengan pagar.
Rasanya dalam tahun bulan 10 boleh handover.



motek

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #36 on: March 20, 2009, 08:56:48 AM »
feisal,
saya jumpa dgn one of the guy yg keja dekat Bangi Heights masa sign S&P baru2 nie, dan dia kata target for UMLand to complete and handover this project still next year August based on the paper..tapi dia kata dalam May 2010 Insyallah dah bole clear semua dah, and handover to buyers...tak dengar pulak kata nak serah dalam this year..so maybe lagi baguih kalo orang lain pun bole tanya..

adyan,
myself work in PD..u keja dekat mana??
« Last Edit: March 20, 2009, 08:59:02 AM by motek »

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #37 on: March 20, 2009, 11:42:10 AM »
Saya tanya contractor kat situ. Mungkin jugak dia yang handover kat bangi heights bulan 10. Lepas tu ada kerja2 prasarana lain bawah contractor lain agaknya.

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #38 on: March 20, 2009, 02:12:20 PM »
Saya pun ada tanya kontraktor kat situ-kata leh serah tahun ini. Tapi tengoklah progress macam mana.

Giemns

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 365
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #39 on: March 20, 2009, 05:28:42 PM »
kontraktor tu mungkin boleh hand over dlm bulan 10, tapi pemaju perlu jangkamasa 3 ke 4 bulan utk dapatkan CF. Jadi, kunci mungkin boleh serah dalam tahun 2010.

estnee

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #40 on: March 21, 2009, 05:21:13 PM »
salam semua..baru terjumpa forum nie... :D
saya pun bakal penduduk bsp-castanea.
rmh saya sebelah belakang,berdepan dgn rmh yg org dh duduk tu....
anyway, selamat berkenalan semua....

adyan

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 117
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #41 on: March 23, 2009, 10:00:39 AM »
Hai motek..


U tanye i keje mane? now k.l tp dh minta transfer pjaya..gomenler...bukan ape  saje tanye bakal2 residence castanea ni keje mane..Coz if keje k.l high cost..dengan mintak tol lagi....tak larat ler nk mengharungi jem..if pjaya jimat yg amat...Tuler dh kenan sgt ngan gmah kat sini..kalu k.l mane nk dapt harge camni....kan..kan..kan..

estnee

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #42 on: March 23, 2009, 10:09:35 PM »
smlm ader pergi tgk rmh n sempatla snap gambar. so, enjoy! ;D
« Last Edit: March 23, 2009, 10:22:17 PM by estnee »

estnee

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #43 on: March 23, 2009, 10:31:25 PM »
sambungan.....
(cuma sedikit kecewa sbb rmh nie kecik n byk segi esp kat master bedroom n toilet tingkat atas..emmm, xtahu la nak explain..klau x puas tgk lg, saya ade lg gambar..nnti saya upload klau ader permintaan  :D..cuma view/angle x cantik sgt la sbb guna kamera hp jer...)

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #44 on: March 25, 2009, 01:27:27 PM »
Thanks upload gambar-ok ler tu. Nanti ade apa2 perkembangan upload lagi...

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Pembeli pembeli castanea residences
« Reply #44 on: March 25, 2009, 01:27:27 PM »