Poll

Kenapa orang Putra Villa sunyi sepi spt tak berpenghuni

Sibukkah??
1 (100%)
Egokah??
0 (0%)

Total Members Voted: 1

Author Topic: Kejiranan Putra Villa  (Read 3803 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AdiPutra

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
Kejiranan Putra Villa
« on: August 29, 2009, 01:02:55 AM »
:o :-[ :o :( >:( :-\

esmiyusri

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 11
  • Gender: Male
Re: Kejiranan Putra Villa
« Reply #1 on: April 21, 2010, 01:55:18 PM »
mana org ni?
mana abg man, darwis, padil, Uncle, abg hisham, abg zahari, haji sarwan...
mana semua pegi??bz ke?
huhuhu

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Kejiranan Putra Villa
« Reply #2 on: April 23, 2010, 01:12:14 PM »
tak de streamyx lagi kot... tu yg depa tak masuk

pak itam

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 10
Re: Kejiranan Putra Villa
« Reply #3 on: May 21, 2010, 12:28:20 PM »
salam

betulla senyap kan putravilla ni....

wa .... smalam itu air keluar lagi kat lereng jalan 7/5 ye..

takut juga ma....

neosue

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 38
  • Gender: Female
Re: Kejiranan Putra Villa
« Reply #4 on: October 01, 2010, 09:42:02 AM »
salam.. baru tahu ada community kat sini.. hehhehe
dah dok lama cuma baru tahu ada forum..
sy dok kat No.8A, jlan seri putra 7/3
NO 8A JLN SERI PUTRA 7/3
HotLine: Neo: 019-2827 299 / Sue: 019-2583 100
email: ixorasue09@gmail.com
KAMI Mobile Stokis RxLite/RxWater
RxLite-Turunkan berat badan tanpa pantang larang!
RxWater|Rx Tra|n byk lagi~Formulasi Dr. Perubatan...

neosue

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 38
  • Gender: Female
Re: Kejiranan Putra Villa
« Reply #5 on: October 01, 2010, 09:43:01 AM »
nnt nak invite neighbours jugak masuk sini..
NO 8A JLN SERI PUTRA 7/3
HotLine: Neo: 019-2827 299 / Sue: 019-2583 100
email: ixorasue09@gmail.com
KAMI Mobile Stokis RxLite/RxWater
RxLite-Turunkan berat badan tanpa pantang larang!
RxWater|Rx Tra|n byk lagi~Formulasi Dr. Perubatan...

niechen861102

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 1
Re: Kejiranan Putra Villa
« Reply #6 on: October 29, 2010, 01:41:21 PM »
Saya nak beli rumah di townhouse putraville tingkat bawah. Market value sekarang berapa ye sekolah pun da nak bukak kan taun depan..agak2 berapa sekarang..Harga asal dulu berape ye??k...ada pandora beadssesapa dapat bagi info

zerrypvilla

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
Re: Kejiranan Putra Villa
« Reply #7 on: November 05, 2010, 03:58:57 PM »
Ramai2 kan keahlian putra villa yang semakin menyepi...& kongsi isu dan maklumat terkini

Nazri
18 Jln 7/3


wsl3347

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
Re: Kejiranan Putra Villa
« Reply #8 on: February 24, 2011, 04:25:42 PM »
Senyap sunyi je geng2 townhouse ni..aku baru tau ade forum rupenye utk residence BSP..gempak siyot!dah dekat 2 tahun duduk baru tau..anyhow..salam perkenalan..aku duk 2/5E..kalo sala forum tolongla tunjukkan forum yg sebenonye yob

auntjunk

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 19
Re: Kejiranan Putra Villa
« Reply #9 on: February 25, 2011, 04:45:57 PM »
bagus juga ada forum ni......

Nak bagi info sikit berkenaan khariat kematian bagi penduduk Putra Villa TH.
Untuk makluman, bagi penduduk putravilla.... surau yang bertangunggjawap bagi meguruskan berkenaan tabung khariat kematian ni ialah Surau Dahlia. Kepada sapa2 yang nak join tabung kahriat kematian ni boleh hubungi saya (telah di amanahkan oleh pihak surau untuk war2 kan perkara ni kepada putravilla th) .... Dia punya collection lebih kurang macam ni...

ahli tetap beserta tanggungan - RM60.00 untuk seumur hidup
ahli semasa - RM20.00 setahun
sekiranya berlaku kematian  kutipan derma sebanyak RM 5.00 akan dikutip daripada setiap ahli

Begutulah lebih kurang......nak detail lg ...boleh contact saya.




Zhaidi
No 12, jalan seri putra 7/5
0192147764

arissa

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 10
Re: Kejiranan Putra Villa
« Reply #10 on: May 05, 2011, 03:51:24 PM »
tak berape kenal org putra villa nih... balik keje jer masuk umah..
nape bnyk sgt lelong kat jalan 7/4 yer... ramai yg dah xmau duk sini lagi ke...

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Kejiranan Putra Villa
« Reply #11 on: May 05, 2011, 10:35:08 PM »
Senyap sunyi je geng2 townhouse ni..aku baru tau ade forum rupenye utk residence BSP..gempak siyot!dah dekat 2 tahun duduk baru tau..anyhow..salam perkenalan..aku duk 2/5E..kalo sala forum tolongla tunjukkan forum yg sebenonye yob

Jalan 2/5E Townhouse D'Puncak Nusa. Board dia kat sini --> http://putra-mahkota.com/forum/index.php?board=40.0
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

scroll

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
Re: Kejiranan Putra Villa
« Reply #12 on: May 09, 2011, 03:52:33 PM »
Saya ada beberapa perkara yang memerlukan perhatian pihak yang berkenaan terutamanya pihak persatuan penduduk Putra Villa. Perkara ini telah lama saya perhatikan dan harap pihak yang berkenaan ambil lah tindakan yang sewajarnya.

1. Memastikan kebersihan di sekitar kawasan Putra Villa. Kerapkan kutipan sampah dilakukan. Rumput dan kawasan longkang perlu dibersihkan.

2. Memastikan kawasan Putra Villa senantiasa cerah pada waktu malam bagi mengelakkan sebarang aktiviti jenayah. Keadaan pada waktu malam amat lah gelap pada setiap lorong.

3. Mohon kerjasama penduduk yang menggunakan kenderaan untuk berhemah ketika memandu. Ini kawasan perumahan dan seharusnya kita bertolak ansur dan senantiasa peka dengan sekeliling. Janganlah memandu dengan laju dan jalan sehala seharusnya sehala bukan sesuka hati memandu melawan arus.

Harap tindakan sewajarnya dapat dilakukan.

Terima kasih.

Yang Mengharapkan Perubahan