Author Topic: Kisah Pembantu Rumah (Bibik a.k.a. Maid)  (Read 27115 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

ZaBSP

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 67
Re: Kisah Pembantu Rumah (Bibik a.k.a. Maid)
« Reply #30 on: 27 Dec, 10:19:08 AM »
Maybe saya beri muka sangat, saya suruh anak2 saya panggil dia makcik. saya anggap dia seperti sedara. bagi HP, bagi cuti..7 bulan jer tahan...

Bagi susah, tak bagi pun susah..Indon, Indon..

Maid saya dah nak masuk 4 tahun keja dgn saya. Mmg tersangat ok. Cuma saya bimbang gak, lepas guna henfon ada la 1-2 perkara yg berlaku. So far hanya melibatkan diri dia & orgĀ² belah sana.

Tak bagi salah, bila dah bagi saya pulak kadang susah hati.

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Kisah Pembantu Rumah (Bibik a.k.a. Maid)
« Reply #31 on: 15 Jan, 06:54:16 PM »
Sorang kawan menurunkan rahsia menangani bibik yg guna henfon. Berkesan jg katanya.

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Kisah Pembantu Rumah (Bibik a.k.a. Maid)
« Reply #32 on: 16 Jun, 09:00:09 AM »
Di AS, ada sorang bibik yg kerap boleh d lihat berjalan2 seawal jam 8 pagi. Dia biasanya akan bertemu dgn tukang sapu rumput indon dan adakalanya nampak bersama barang2 titipan. Pagi ni jam 8 suku dah duduk bersembang di buaian d taman dgn sorang bibik yg bawa 2 anak majikan. Setahu saya bibik ni ada suami kerja d bsp ni n dia jadi tukang beli prepaid/makanan/nombor utk kawan2 bibik2 lain.
Dan yg saya d beritahu lagi, dia biasa buat camni time majikan x di rumah. Pernah satu ketika, lantaran terlalu kerap berbasikal keluar masuk depan guard, dia d tegur oleh salah sorg guard tersebut. Dia melawan marah balik. Katanya majikannya pun x marah dia keluar, pasal apa guard nak tegur pulak??? Gitulah lebih kurang ceritanya. Kekadang tu lbh krg jam 2-3 ptg pun blh nampak dia bersembang dgn tukang sapu rumput pompuan tu. Asalkan majikan x rumah. Maaf, saya bukan busy body tapi saya x mahu penyakit si bibik ni berjangkit pada bibik2 lain. Dia mungkin jadi begitu kerana berani-suaminya ada disini, mungkin blh jumpa bila2 masa dgn basikal anak majikannya tapi sebagai majikan kita berhak tahu apa yg dia buat. Harap penyakitnya tak berjangkit pada bibik2 lain.