Author Topic: MASJID BANDAR SERI PUTRA  (Read 25143 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mentarimerah

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 303
  • rock sampai tua
MASJID BANDAR SERI PUTRA
« on: 02 Jul, 10:30:02 PM »
Alhamdulillah....akhirnya masjid bandar seri putra telah diluluskan oleh kerajaan negeri (PKR)masa BN tak lulus kot....tempat seperti yang telah dirancangkan dulu...oleh itu satu meeting akan dijalankan
6/7/2008
tempat:dewan vista
jam 9pagi hingga pukul 1
« Last Edit: 02 Jul, 10:48:20 PM by Sulaiman Sabur »

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: MASJID BANDAR SERI PUTRA
« Reply #1 on: 02 Jul, 10:51:12 PM »
Bagus juga kalau dah ada.  Sebab nanti bila penduduk dah makin ramai, Masjid Al-Azhar KUIS tu mesti tak muat....

putra1500

  • Bandar Seri Putra
  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
  • Gender: Male
    • Bandar Seri Putra
Re: MASJID BANDAR SERI PUTRA
« Reply #2 on: 03 Jul, 07:46:31 AM »
Nak tanya sikit..

meeting tu sapa yang dijemput... penduduk macam kami nie tak tau pun?

Dah ada comittee kot??? Sapa lantik? PKR ker UMNO? hehehe ;D just kidding...
http://www.bandarseriputra.info
There's only One United

mentarimerah

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 303
  • rock sampai tua
Re: MASJID BANDAR SERI PUTRA
« Reply #3 on: 03 Jul, 10:51:57 AM »
meeting kalau tak silap dia jemput ajk semua surau kat bsp...sebab nak lantik ajk masjid SEMENTARA aje baru baleh jalan kerja sebab dan ada ajk tapi aku rasa sapa 2 pun boleh pergi.....dah tentukan PKR..sebab masa UMNO masjid tak boleh buat...alasan dekat ngan kuis...tapi masalah nya bila ada kematian kat mana nak hantar jenazah untuk disembayangkan....dulu kita hantar kat bangi lama...KUIS tak boleh terima....entahlah bila pkr boleh buat pulak...fikirkan...

ahmadyu

  • Guest
Re: MASJID BANDAR SERI PUTRA
« Reply #4 on: 03 Jul, 04:59:15 PM »
wa'slam. Meman' baGUs 2 dpt masjid kat BSP. Cume nasib surow2 yg ade ni kene juge tgok yop!! Mmber2 sume ade sBaB tok tak gi solat tu weh. So kite kene leh rajin2 gi surow nanti bile ade masjid dak le kekok....mcam ayam kokok ..eh.!

Rapatkan saf dan luruskan saf...!!!

mentarimerah

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 303
  • rock sampai tua
Re: MASJID BANDAR SERI PUTRA
« Reply #5 on: 03 Jul, 06:55:01 PM »
wa'slam. Meman' baGUs 2 dpt masjid kat BSP. Cume nasib surow2 yg ade ni kene juge tgok yop!! Mmber2 sume ade sBaB tok tak gi solat tu weh. So kite kene leh rajin2 gi surow nanti bile ade masjid dak le kekok....mcam ayam kokok ..eh.!

Rapatkan saf dan luruskan saf...!!!

dah tentu beb....info ni pun masa kat surau

bangimen

  • Guest
Re: MASJID BANDAR SERI PUTRA
« Reply #6 on: 08 Jul, 12:06:30 PM »
Salam semua...

apa cerita terbaru tentang Masjid...

binjai

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 178
  • KEMATIANMU SEMAKIN HAMPIRRR...!!!
Re: MASJID BANDAR SERI PUTRA
« Reply #7 on: 08 Jul, 01:26:06 PM »
aik....BSP dapat masjid dulu ke? tak aci nie...
apa perkembangan permohonan masjid BM? patutnya BM lebih utama sebab xde masjid. sekurang2nya sp dah ada masjid di kuis. apa2 pun teruskan lah usaha murni tu.


mentarimerah

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 303
  • rock sampai tua
Re: MASJID BANDAR SERI PUTRA
« Reply #8 on: 08 Jul, 02:06:45 PM »
BSP....dah lama berjuang sebab pemaju dah sediakan tanah...rugi kalau tak buat...kang pemaju ambik balik...hampeh dibuatnya.....dekat dengan kuis pun tapi orang bsp nak majlis tak boleh ....ada kematian pun kene hantar masjid bangi lama...tapi tak tahu....kita tetap usahakan

sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
Re: MASJID BANDAR SERI PUTRA
« Reply #9 on: 08 Jul, 05:59:37 PM »

Tul tu... masjid nih akan dibina atas permohonan penduduk... walaupun dah ada tapak tapi tak mohon, takdak laa masjid...
Macam kita gak, rezeki kalau tak cari , tak dapat..

Kat BM, tapak masjid dah ada, kat roundabout.. tak tau apa crita sekarang, dulu rasanya dah ada AJK pasal mende2 nih...
Perkembangan terbaru taktau mcam mana.. kalau kerajaan baru ni senang nak lulus, why not start mohon sekarang!!!!

bangimen

  • Guest
Re: MASJID BANDAR SERI PUTRA
« Reply #10 on: 08 Jul, 10:32:03 PM »

Tul tu... masjid nih akan dibina atas permohonan penduduk... walaupun dah ada tapak tapi tak mohon, takdak laa masjid...
Macam kita gak, rezeki kalau tak cari , tak dapat..

Kat BM, tapak masjid dah ada, kat roundabout.. tak tau apa crita sekarang, dulu rasanya dah ada AJK pasal mende2 nih...
Perkembangan terbaru taktau mcam mana.. kalau kerajaan baru ni senang nak lulus, why not start mohon sekarang!!!!

sebenarnya dah lama kami kat BSP ni mohon mesjid tu sbj...dah ramai orang turun naik mcm2 tempat Jab.Agama Islam Selangor...HQ UMLAND (pemaju BSP) sampai nak menghadap Sultan pun ada...tapi masa tu macm2 jawapan diberi.Tapak belum gazet le......dekat dgn mesjid kuis le...tapi apa2 pun kita doakan semuga akan terbina juga Mesjid tersebut baik di BSP maupun di BBM nanti...InsyAllah

mentarimerah

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 303
  • rock sampai tua
Re: MASJID BANDAR SERI PUTRA
« Reply #11 on: 08 Jul, 10:46:51 PM »
aku setuju..........semoga berjaya

Surausyakirin

  • Guest
Re: MASJID BANDAR SERI PUTRA
« Reply #12 on: 13 Jul, 10:35:21 AM »
La ni kita jangan ungkit cerita lama, jangan tanya sapa panggil mesyurat dsb, sapa bersedia untuk menjalankan tugas untuk membina mesjid kita sokong, dan kita mesti melangkah kehadapan. Kebetulan Surau As Syakirin akan menjemput ADUN Bangi Dr Shafie, ke Surau As Syakirn, untuk majlis berinteraksi dengan beliau, dan antara isu yang boleh kita bincangkan ialah pembinaan masjid. JK yang bermesyurat tempoh hari pun telah melanti beliau sebagai penaung. Ayuh hadir beramai-ramai.
Sila layar: www.surausyakirin.org

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: MASJID BANDAR SERI PUTRA
« Reply #13 on: 13 Jul, 05:45:50 PM »
belajar daripada sejarah, tapi perlu terus mara kehadapan

mentarimerah

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 303
  • rock sampai tua
Re: MASJID BANDAR SERI PUTRA
« Reply #14 on: 13 Jul, 06:02:27 PM »
buat apa yang patut