Author Topic: Anjung Suasana: Boleh Ambil Kunci  (Read 8821 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

apuesto

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 47
Re: Anjung Suasana: Boleh Ambil Kunci
« Reply #30 on: November 24, 2009, 08:23:36 AM »
dgr ade 10 penghuni still tak amik kunci AS...mungkin 10 org ni dok obersee kot...

fiza_lmc

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
Re: Anjung Suasana: Boleh Ambil Kunci
« Reply #31 on: November 28, 2009, 12:42:24 AM »
dgr ade 10 penghuni still tak amik kunci AS...mungkin 10 org ni dok obersee kot...

salam....10 jer tak amik kunci lagi? camtu sy ni salah sorangnya la tu...
hehe bukan dok obersea...pasal keja kat mesia timur...
husband plak tgh further study kat aussie....
tu yg tak terambik2 tuh...lagi pun tgh simpan duit nak byr outstanding balance (kes bank lambat approve interest charge kat kita huhuhu)

fiza_lmc

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
Re: Anjung Suasana: Boleh Ambil Kunci
« Reply #32 on: November 28, 2009, 12:45:54 AM »
Salam semua,

Saya juga bakal menghuni Anjung Suasana, tapi tak gi ambik kunci lagi..Bank dah release final payment to Bangi Heights.
Kalau saya lambat ambik kunci lagi, ada apa2 interest yang saya kena bayar ke?
Apa keburukan ambik kunci lambat? Ada ke?
Thanks.

sy pun tak amik kunci lagi..taktaulaa bila nak ambik...aritu dah call mas tu tanya...dia kata kalo amik kunci lambat takder effect interest..cumanya dorang ni bagi tempoh smpi 2 tahun kalo tak silap smpi bulan 10/2011 kot...pastu kalo ada prob dlm rumah tu nanti kena kita yg setle sendiri laa...dorang dah tak cover dah...

fiza_lmc

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
Re: Anjung Suasana: Boleh Ambil Kunci
« Reply #33 on: November 28, 2009, 12:49:09 AM »
Nak ambik kunci ni biasa berapa kena bayar kalau dah lepas bank settle dia punya part?

Air ngan letrik...dlm RM1k kot...em tak sure pulak....pehtu klu ada outstanding interest.

huhuhu air dgn letrik ni mmg kena byr on the dot jugak ker walaupun kita belum nak pindah lagi? byk giler nak pakai duit ni..belum kira outstanding yg tak setle lagik ni...........:(

Naim

  • Guest
Re: Anjung Suasana: Boleh Ambil Kunci
« Reply #34 on: November 30, 2009, 09:25:21 AM »
Nak ambik kunci ni biasa berapa kena bayar kalau dah lepas bank settle dia punya part?

Air ngan letrik...dlm RM1k kot...em tak sure pulak....pehtu klu ada outstanding interest.

huhuhu air dgn letrik ni mmg kena byr on the dot jugak ker walaupun kita belum nak pindah lagi? byk giler nak pakai duit ni..belum kira outstanding yg tak setle lagik ni...........:(

Biasalah tuh memang kena bayar sebelum amik kunci, tak kira bila kita nak pindah. Bil air pun dah dpt dah hehehe.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Anjung Suasana: Boleh Ambil Kunci
« Reply #34 on: November 30, 2009, 09:25:21 AM »