Author Topic: Kepada Semua Warga Pangsapuri Seri Melati  (Read 16516 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bangimen

  • Guest
Kepada Semua Warga Pangsapuri Seri Melati
« on: July 08, 2008, 12:14:54 PM »
Salam kepada semua Warga Pangsapuri Seri Melati,

luangkan masa untuk menjelajah ke web putra-mahkota.com ini untuk mencari dan menerima berita dan perkembangan terbaru disekitar Bandar Seri Putra dan Bukit Mahkota...

T/kasih

Azizuddin B.Ainuddin Zailan

mrzul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 118
Re: Kepada Semua Warga Pangsapuri Seri Melati
« Reply #1 on: January 30, 2009, 09:38:30 AM »
Salam En. Aziz,

Mcm mana nak tubuhkan JMB baru di Seri Melati? Jadi ke? Aku tengok masa sesi perjumpaan kemarin tak nampak batang hidung Pengerusi JMB pun? Dah la tak mesra penduduk, tak tau ke pengerusi JMB lama tu nak dah nak diturunkan? Dah la tak campo orang, asik tampal memo notis je kat tepi blok. Bosan sungguh!

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Kepada Semua Warga Pangsapuri Seri Melati
« Reply #2 on: January 30, 2009, 12:37:50 PM »
jmb tertakluk pada Akta 663.

Kalau tak puasa hati, boleh lapor pada majlis. Kalau ramai yg lapor, JMB perlu adalan mesyuarat tergempar.

So masih ada saluran keadilan... so tulis lah surat pada MPKj. Mungkin akan menyelesaikan masalah di Melati.

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Kepada Semua Warga Pangsapuri Seri Melati
« Reply #3 on: January 30, 2009, 01:01:13 PM »
Sekadar nak berkongsi info.

Sesiapa yg kurang jelas ttg peranan JMB boleh baca di sini http://e-hartanah.com/?p=33
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

enny

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 120
Re: Kepada Semua Warga Pangsapuri Seri Melati
« Reply #4 on: April 27, 2009, 11:21:06 AM »
salam.......eee.....klau tx mesra penduduk,wat ape lantik die jdi pengerusi.......lantik lah orang yang mesra pnduduk&mgambil thu tntg hal ehwal pnduduk.buat lah satu sidang masyuarat,utk mnyuara'n hal ehwal semasa!buat lah pembaharuan,agar semua pnduduk pangsapuri melati berpuas hti,dgn pilihan mereka...sepakat membawa berkat...... ;) ;) ;) ;)

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Kepada Semua Warga Pangsapuri Seri Melati
« Reply #5 on: April 27, 2009, 12:28:37 PM »
leh panggil EGM kalau dapat 25% penduduk tak puas hati. lepas tu boleh lah buat lantikan baru.

weet

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 29
Re: Kepada Semua Warga Pangsapuri Seri Melati
« Reply #6 on: April 28, 2009, 12:33:28 PM »
Naik hangin ngan JMB ni..buat parking sesuke hati je..umah adik haku kat depan.. dpt parking kat belakang.. sblm2 ni parking umah depan je... kalo nak buat parking tak kisah sgt nak letak jauh skit pon takpe.. tp jgn la setkan parking smpai tak nampak.. kalo pecah kete, trlanggar ke.. nampak ke?? bleh ke claim??? buat ketua dan perancang bandar seri melati sila amik perhatian dan tgk balik.. rasional ke koang tuko2 parking ni... Huh

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Kepada Semua Warga Pangsapuri Seri Melati
« Reply #7 on: April 28, 2009, 05:59:30 PM »
bro, mingkin kena komplen terus kat JMB ... mungkin diorang boleh explain atau mungkin boleh perbaiki masalah ini.
Buat surat rasmi dan hantar kat mereka. Kalau tak ada perubahan, boleh tulis surat ke MPKj... nanti MPKj akan turun bantu.

Point saya, ikut saluran yang betul... jangan cakap kat belakang je. Tapi kalau dah buat, move to another step... dapat 25% penduduk minta buat EGM (Emergency General Meeting).

Naik hangin ngan JMB ni..buat parking sesuke hati je..umah adik haku kat depan.. dpt parking kat belakang.. sblm2 ni parking umah depan je... kalo nak buat parking tak kisah sgt nak letak jauh skit pon takpe.. tp jgn la setkan parking smpai tak nampak.. kalo pecah kete, trlanggar ke.. nampak ke?? bleh ke claim??? buat ketua dan perancang bandar seri melati sila amik perhatian dan tgk balik.. rasional ke koang tuko2 parking ni... Huh

Giemns

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 365
Re: Kepada Semua Warga Pangsapuri Seri Melati
« Reply #8 on: April 28, 2009, 07:48:28 PM »
Notis telah dikeluarkan dulu, parking tersebut di buat mengikut pengurusan dahulu. apa2 komplen jumpa pengurusan dahulu.

Apa aku nak komen?? Nanti org marah lak!!! Ikut cakap nabil jelah!!

weet

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 29
Re: Kepada Semua Warga Pangsapuri Seri Melati
« Reply #9 on: April 28, 2009, 09:16:11 PM »
Notis telah dikeluarkan dulu, parking tersebut di buat mengikut pengurusan dahulu. apa2 komplen jumpa pengurusan dahulu.

Apa aku nak komen?? Nanti org marah lak!!! Ikut cakap nabil jelah!!

notis mmg dah kuar.. mule dok tampal kat papan tanda btol depan umah.. alih2 kat belakang..
nape sy tak komplen pengurusan??? ade kes pasal parking kat B-G-3.. bile mamat tu jumpe ketua blok.. ketua blok ckp g la diskas la ngan oang yg amik park awk tu.. Tp sy nak buat stail abg midi.. kalo ade parking kosong .. aku park.. kalo takde parking.. aku park je tengah2 jalan.. Lu pikirrrrrrrrrrrrr la sendiri!! hua.hua...

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Kepada Semua Warga Pangsapuri Seri Melati
« Reply #10 on: April 29, 2009, 07:24:52 AM »
Kenapa lak pengurusan sekarang tak leh ubah? Ubah jelah sebab pengurusan dulu tak de... skr pengurusan baru... maka leh buat keputusan baru.

Kat Mawar, dulu parking camtu gak... lepas tu kita lawan, terus cancel parking ikut unit. Skr parkinglah mana-mana suka.

Notis telah dikeluarkan dulu, parking tersebut di buat mengikut pengurusan dahulu. apa2 komplen jumpa pengurusan dahulu.

Apa aku nak komen?? Nanti org marah lak!!! Ikut cakap nabil jelah!!

Giemns

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 365
Re: Kepada Semua Warga Pangsapuri Seri Melati
« Reply #11 on: April 29, 2009, 01:23:23 PM »
Itulah masaalahnya, x nak berubah!! Kalau pengurusan dulu b****** mereka pun nak ikut sama!! X paham aku!!

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Kepada Semua Warga Pangsapuri Seri Melati
« Reply #12 on: April 29, 2009, 01:33:47 PM »
Ahak... kalau camtu, mmg bermasalah.... so kena tukar pengurusan...

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Kepada Semua Warga Pangsapuri Seri Melati
« Reply #13 on: April 29, 2009, 02:27:03 PM »
Itulah masaalahnya, x nak berubah!! Kalau pengurusan dulu b****** mereka pun nak ikut sama!! X paham aku!!
Perubahan mestilah untuk kebaikan. Tak adil lah kalau berubah hanya untuk kepentingan segelintir orang sahaja. Saya ada pengalaman duduk di pangsapuri dimana petak parking tidak di tetapkan. Siapa cepat dia dapat. Masalah nya ada yang telah memilih petak sendiri dan tidak mahu memberi laluan kepada orang lain, walaupun kenderaan mereka telah keluar sehingga berlaku pertengkaran.
Apapun, fikir fikirkan lah yang terbaik untuk Melati.
Kalau perlu tukar pengurusan, cari 1/4 pembeli yang layak dan panggil mesyuarat agung. Ada ke yang volunteer untuk menganggotai sebagai ahli JMB nanti?
Dengar cerita, COB kena lantik kontraktor pengurusan untuk mengenggelarakan Seri Dahlia kerana JMB tak dapat di tubuhkan.

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Kepada Semua Warga Pangsapuri Seri Melati
« Reply #14 on: April 29, 2009, 06:11:44 PM »
ya... betul tu CaptRahman

sebab tu ada clause kena 25% penduduk yang minta EGM. Kalau kurang daripada tu, maksudnya hanya segelintir kecil je yg ada masalah.

Dahlia tu pun saya daripada pegawai MPKj.