Author Topic: Anjing berkeliaran di TIP  (Read 2394 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

APAI

  • Guest
Anjing berkeliaran di TIP
« on: October 07, 2009, 08:45:53 AM »
Salam;

Nampaknya anjing2 liar dah banyak dah berkeliaran di TIP. Lebih2 lagi di Fasa 1.
Pagi ni saya nampak depa dok lepak kat Taman Permainan TIP. 4 ekor paling kurang.
bahaya ni...jgn tunggu sampai anak2 kita dicederakan. Nauzubillah.
Nak report sat gi kat MPKj...

jerry_zita

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
Re: Anjing berkeliaran di TIP
« Reply #1 on: October 21, 2009, 11:39:34 AM »
saya sdg mencari rumah sekitar TIP...nak tuko angin..coz persekitaran umah skang tak best tuk anak2...salah satu...anjing liar byk...hrp2 benda sama tak jadi di area TIP...
camna...ada tindakan dari MPKj...?

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Anjing berkeliaran di TIP
« Reply #2 on: October 21, 2009, 12:16:13 PM »
Dekat BSP kawasan kedai ada nampak sekumpulan anjing liar (lebih 10 ekor) berkeliaran pagi tadi. Mungkin kumpulan yang sama berkeliaran di sekitar BSP ni.
dah buat aduan ke MPKj, tetapi belum nampak ada tindakan yang berkesan.

jerry_zita

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
Re: Anjing berkeliaran di TIP
« Reply #3 on: October 21, 2009, 12:19:10 PM »
skang masih menetap di seri kembangan...sg besi indah...byk kes anjing liar..so far kalau report kat MPSJ..ada respond...mgkin rakan2 di TIP kena report banyak kali & ramai2 yg wat report..kadang2 deal ngan agensi mcm ni kena ada follow up action...

APAI

  • Guest
Re: Anjing berkeliaran di TIP
« Reply #4 on: October 23, 2009, 03:06:25 PM »
Salam;

saya pun dah report on-line ke MPKj. Tapi belum nampak2 apa 2 pun.
agaknya TIP bukan kawasan org kaya2 kot...lambat la sket tindakannya tu  ;D ;D ;D

hampeh

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 18
Re: Anjing berkeliaran di TIP
« Reply #5 on: October 27, 2009, 10:14:15 AM »
memangg byak skrgg

x tau laa dri mana dtgnyee

HAMPEHH betull daaaaaaaaaa

jerry_zita

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
Re: Anjing berkeliaran di TIP
« Reply #6 on: October 27, 2009, 02:19:46 PM »
maybe korang kena snap few photos & forward kat pbt.
kalau worst, call press datang...dpt gak membantu....
bukan apa, environment tak bagus kalau anjing liar byk ni..bahaya..
sebelum ramadan baru ni, ada jiran di tmn sebelah umah (seri kembangan) meninggal dek case
anjing liar ni.
so, better act now....just a piece of advise..

APAI

  • Guest
Re: Anjing berkeliaran di TIP
« Reply #7 on: October 27, 2009, 02:57:18 PM »
Jerry_azita;

InsyaAllah akan ku forward kan pic depa tu ke MPKj.
Tapi pic dari jauh je la...
dekat2 plak takut kena gigit