Author Topic: Flat Putih Belakang Kedai  (Read 15779 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #15 on: 05 Nov, 08:45:43 AM »
salam..

baru2 ni.. Flat Blok C digemparkan seketika apabila terdapat sebuah motosikal dan sebuah kereta yang telah diconteng.. dgn agak teruk menggunakan marker pen..

situasi ini dijangka telah bermula dari tangga blok berkenaan..kerana disitu terdapat garisan2 conteng yg turut menggunakan marker pen yg sama..

berdasarkan maklumat yg diperolehi.. perbuatan ini dilakukan oleh kanak2 kecil yg agak "nakal" ..dari blok bersebelahan.. tapi ini tidak dapat dipastikan kesahihan nya..

sayugia dimaklumkan agar kita sama2 perihatin pada kenderaan kita dan jiran2 dan pergerakan anak2 kita jiran2 tertangga kita..

saya.. sharkawi jirim melaporkan.. heheh  ;D

Pehhh..... artis muda dalam pembikinan.....

Xde gambar ke...?


MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #16 on: 09 Nov, 04:36:35 PM »
salam..

baru2 ni.. Flat Blok C digemparkan seketika apabila terdapat sebuah motosikal dan sebuah kereta yang telah diconteng.. dgn agak teruk menggunakan marker pen..

situasi ini dijangka telah bermula dari tangga blok berkenaan..kerana disitu terdapat garisan2 conteng yg turut menggunakan marker pen yg sama..

berdasarkan maklumat yg diperolehi.. perbuatan ini dilakukan oleh kanak2 kecil yg agak "nakal" ..dari blok bersebelahan.. tapi ini tidak dapat dipastikan kesahihan nya..

sayugia dimaklumkan agar kita sama2 perihatin pada kenderaan kita dan jiran2 dan pergerakan anak2 kita jiran2 tertangga kita..

saya.. sharkawi jirim melaporkan.. heheh  ;D


kesian empunya kete ngan moto tu kan...leh g polish kot. ibubapa pun jgn le biarkan anak2 lepas bebas tanpa kawalan.kawan kite tu ssh payah carik duit nak bayar ansuran,tetiba leh jd cmtu lak.lg satu sy perhatikan,kawasan parking bawah umah tu jd padang bola pulak.petang2 ada jer bakat2 muda ni tunjuk skill main bola berhampiran kete2 orang.kalau kene cermin kete kan ker ssh nnti. ??? ??? ??? ???

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Pengumuman
« Reply #17 on: 09 Dec, 11:04:55 PM »
Ada 2 Pengumuman

1. Pada 13/12/2009, Ahad anak Pak Din nak nikah... jemputlah beramai-ramai kita tolong apa yang patut. Sumbangan tenaga, wang dan makan minum dialu-alukan. Err... dia tak mintak..tapi saya tolong iklankan. Sekarang pun meja kerusi dah sampai dan pelamin pun dah 40% siap.

2. Pada 17/12/2009 akan diadakan Program Maal Hijrah 1431 H Seperti pada butiran berikut:
      Tarikh: 17/12/2009
      Masa: 6.45 petang
      Tempat: Surau Apartmen Nuri
p.s. Sumbangan wang, makanan dan tenaga amat dialu-alukan dan moga dipandang amalannya oleh Allah
Aturcara: 6.45 petang... kehadiran ahli kariah
              7.08 petang... Azan Maghrib
                              ... Doa Awal tahun
                              ... Solat Maghrib
                              ... Ceramah
                              ... Solat Isya'
                              ... Jamuan ringan dan bersurai   
               

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #18 on: 10 Dec, 10:49:33 AM »
Sebagai tambahan, kenduri nikah anak Pak Din ni tak der caterer.. memang dah dirancang nak buat cara gotong royong... macam masa kat kampung ..style orang dulu-dulu...
p.s. saya tak sempat nak merasa cara tu... semua bagi kontrak kat caterer

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Kenduri Kahwin Anak Pak Din
« Reply #19 on: 14 Dec, 01:06:46 PM »
Alhamdulillah.... persandingan anak pak Dinlah di Apartment Nuri, Seksyen 4, BBM telah selamat dijalankan dengan jayanya. Saya dimaklumkan, semenjak Apartment Nuri, BBM mula didiami, inilah pertama kali majlis seumpamanya diadakan di sini. Kalau ada yang lain berhasrat nak mengadakan kenduri kahwin di Seksyen 4... amatlah dialu-alukan. Insya Allah, saya akan sumbangkan tenaga yang ada.

Memang banyak kacau ganggu terutama sound system yang kuat dan berlanjutan agak lama. Dalam hal ini, kita kenalah banyak bersabar dan bertolak ansur... bukan hari-hari ada orang kahwin.

Sape lagi ada hadir? Cik Melah ada hadir?

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Kenduri Kahwin Anak Pak Din
« Reply #20 on: 14 Dec, 01:57:28 PM »
Alhamdulillah.... persandingan anak pak Dinlah di Apartment Nuri, Seksyen 4, BBM telah selamat dijalankan dengan jayanya. Saya dimaklumkan, semenjak Apartment Nuri, BBM mula didiami, inilah pertama kali majlis seumpamanya diadakan di sini. Kalau ada yang lain berhasrat nak mengadakan kenduri kahwin di Seksyen 4... amatlah dialu-alukan. Insya Allah, saya akan sumbangkan tenaga yang ada.

Memang banyak kacau ganggu terutama sound system yang kuat dan berlanjutan agak lama. Dalam hal ini, kita kenalah banyak bersabar dan bertolak ansur... bukan hari-hari ada orang kahwin.

Sape lagi ada hadir? Cik Melah ada hadir?

alhamdulillah....dah slamat pak din trima menantu. cikmelah ada baca jemputan yg di tampal kat stiap blok..tp sayang cikmelah x dapt hadir..cz ada kenduri. di harap masa depan klu ada kenduri or whatever..kita hidupkan smangat gotong royong ni...Insya Allah..semoga dpt merapatkan mana yg renggang...kan....kan...

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #21 on: 14 Dec, 02:38:55 PM »

salam ..

Tahniah Pak Din..
anak pak din > saiful my gangstar LG ada buat persembahan tak.?
 ;D
___________________
aku /..PMB

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #22 on: 15 Dec, 10:21:17 AM »
Yang saya ingat, Saiful ada menyanyikan lagu Faizal Tahir... Boleh tahanlah suara dia. C :)uma kalau dia ada nyanyi lebih, tak perasanlar pulak.  :)

sitihawa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 64
  • Gender: Female
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #23 on: 11 Mar, 10:21:49 PM »
assalamualaikum

sekarang time pasar malam, ramai yang masuk kat kawasan rumah parking. perasan tak?  ::)
siti ni selalu masak pagi-pagi bcz ada tempahan yang memerlukan penghantaran awal. pernah sekali terlihat 2 mat hitam sedang angkat motor dan tolak kereta dari blok depan dapur tu. call polis, lambat. minta jiran dari blok tersebut tolong suami tangkap mat hitam tu, semua pakat tak nak campur, walhal blok dia. kita ni nak tolong, kadang-kadang sikap d mentaliti orang kita ni buat siti malas nak campur urusan sesiapa. Tapi kat tempat kita ni jika siti buat begitu dah di cap sombong dan berlagak. adush...janji jangan gaduh 

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #24 on: 11 Mar, 11:40:56 PM »
hmmm... pentingkan diri sendiri erk.... tapi lepas tu ada tak kecoh orang hilang motor..or keta?

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #25 on: 12 Mar, 04:28:20 AM »
Selagi tak kena kat diri sendiri tak nak beringat....bila dah terkena kat kereta/motor sendiri barulah tanya..."tak ada orang nak tolong aku ke?"

sitihawa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 64
  • Gender: Female
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #26 on: 12 Mar, 12:43:23 PM »
 :) betul, betul...

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #27 on: 12 Mar, 01:28:39 PM »
assalamualaikum

sekarang time pasar malam, ramai yang masuk kat kawasan rumah parking. perasan tak?  ::)
siti ni selalu masak pagi-pagi bcz ada tempahan yang memerlukan penghantaran awal. pernah sekali terlihat 2 mat hitam sedang angkat motor dan tolak kereta dari blok depan dapur tu. call polis, lambat. minta jiran dari blok tersebut tolong suami tangkap mat hitam tu, semua pakat tak nak campur, walhal blok dia. kita ni nak tolong, kadang-kadang sikap d mentaliti orang kita ni buat siti malas nak campur urusan sesiapa. Tapi kat tempat kita ni jika siti buat begitu dah di cap sombong dan berlagak. adush...janji jangan gaduh 

tu laa masalhnyer...jgn campur urusan org..tp bile kene diri sendri mula salahkan org keliling cz x prihatin...x paham ler org cmni. Tu sbb kat sek 4 ni "mcm2 ada"... disebab kn mentaliti tahap rendah cmni laaa...kite buat jer apa yg kita fikir btul siti..biar di kata sombong asal idup x susahkan org lain..tul x???? ???

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #28 on: 12 Mar, 02:28:02 PM »
Selagi tak kena kat diri sendiri tak nak beringat....bila dah terkena kat kereta/motor sendiri barulah tanya..."tak ada orang nak tolong aku ke?"

ini memang betul... ;D

tu laa masalhnyer...jgn campur urusan org..tp bile kene diri sendri mula salahkan org keliling cz x prihatin...x paham ler org cmni. Tu sbb kat sek 4 ni "mcm2 ada"... disebab kn mentaliti tahap rendah cmni laaa...kite buat jer apa yg kita fikir btul siti..biar di kata sombong asal idup x susahkan org lain..tul x???? ???

pun betul jugak... 1st class facility with 3rd class mentality... ::)

rose

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 87
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #29 on: 25 Mar, 01:39:32 PM »
Sekarang ni blok Adah bergelap....pasal x bayar maintenance...huhuhu...yg kita dok bayar ni pun terlibat sama le bergelap.....