Author Topic: Flat Putih Belakang Kedai  (Read 15777 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #30 on: 25 Mar, 01:45:44 PM »
Sekarang ni blok Adah bergelap....pasal x bayar maintenance...huhuhu...yg kita dok bayar ni pun terlibat sama le bergelap.....

ptt pun balik semlm suram jer sek 4 nih...bkn blok A jer rose...C,D,E,F & H...tp klu ada lampu terpasang jer pulak 24jam...ker x gheti nak set auto on / off. Bile bill  mencanak naik..padam lampu..elok laa tu. ??? ???

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #31 on: 25 Mar, 02:14:33 PM »
ya Allah kesiannya... mungkin kena talk dgn mantenance office cari penyelesaian. Bahaya gelap2 ni.

Satu cara nak berjimat, kalau sebelum ni pasang semua lampu, padamkan secara berselang. Mungkin boleh dimat elektrik dan keselamatan tidak terjejas.

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #32 on: 26 Mar, 09:23:37 AM »
balik semlm still ada 2 3 blok yg still bergelap. Harap2 tiada kes kecurian moto or cabel berlaku.
Mungkin maintenance bleh buka lampu ting bawah tp padamkan lampu ting 1 onwards...sy rase ada pemaju yg view PMC ni..so tolong ler fikirkan keselamatan penghuni...bkn semua x byr maint fees...

ochai

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #33 on: 27 Mar, 05:07:04 PM »
balik semlm still ada 2 3 blok yg still bergelap. Harap2 tiada kes kecurian moto or cabel berlaku.
Mungkin maintenance bleh buka lampu ting bawah tp padamkan lampu ting 1 onwards...sy rase ada pemaju yg view PMC ni..so tolong ler fikirkan keselamatan penghuni...bkn semua x byr maint fees...

salam cik melah...
berapa agaknya kadar sewaan area sini ek?
tingkat 1 @ tingkat atas skali?

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #34 on: 29 Mar, 11:39:08 PM »
balik semlm still ada 2 3 blok yg still bergelap. Harap2 tiada kes kecurian moto or cabel berlaku.
Mungkin maintenance bleh buka lampu ting bawah tp padamkan lampu ting 1 onwards...sy rase ada pemaju yg view PMC ni..so tolong ler fikirkan keselamatan penghuni...bkn semua x byr maint fees...

salam cik melah...
berapa agaknya kadar sewaan area sini ek?
tingkat 1 @ tingkat atas skali?

salam ochai...klu x clap sewa ting 1 ┬▒RM300...ting  atas skali dlm RM200 kot...try jer cari kt cni...mmg ade y murah...

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #35 on: 30 Mar, 09:40:00 AM »
Sekarang ni blok Adah bergelap....pasal x bayar maintenance...huhuhu...yg kita dok bayar ni pun terlibat sama le bergelap.....

sekira nyer betul ler perkara ini berlaku... kawan ulangi, sekira nyer betul ler perkara ini berlaku... maka, ia nyer tidak patut berlaku... :P :P :P

orang yang bayar pulak akan pikir tak guna dia bayar menyebabkan semua orang jadi tak bayar dan masalah tetap tak boleh diselesaikan... ;) ;) ;)

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #36 on: 30 Mar, 09:56:01 AM »
mlm tadi ...blok A,B dan F masih bergelap.....

wanzizou

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 120
  • Gender: Male
  • Zinedine Zidane
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #37 on: 31 Mar, 12:37:00 PM »
BLOK C pun masih bergelap gulita lagi...apa kes ni..?? ..so hope yg bertanggung jawab dapat memainkan peranan segera... insyallah.. ;)

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #38 on: 01 Apr, 10:24:13 AM »
ye laaa...klu x pun pasang laa lampu ting bawah skali. Kn kt ting bawah tu byk kete, moto parking.. ???

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #39 on: 09 Jun, 02:14:09 PM »
Semalam blok E bergelap sampai pukul 8pm. Pas tu ada sorang abang ni hidupkan suis. Jadi saya asume dienye suis aotumatik dah rosak ni.

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #40 on: 15 Jun, 01:25:32 PM »
Ada bersembang dengan pekerja Pengurusan Penyelenggaraan Flet kita ni, dan dia maklumkan jumlah hutang tertunggak sehingga kini hampir RM800,000.00.

Rumput-rumput sekarang pun dah tak dipotong.

Dia maklumkan jugak, ada mesyuarat penubuhan JMB, sebab nak serahkan pengurusan kepada penduduk, kehadiran penduduk  yang dipilih amat mengecewakan. Persatuan penduduk pun dah lama tak bermesyuarat. Aktiviti pun tak tahu maju mundurnya.

Masa akan datang, masalah ini akan jadi lebih teruk jika tidak ditangani segera. :-\

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #41 on: 26 Jun, 10:58:44 PM »
To Wan and Cik,

......Actualy, masalah dah settle dah... Tak der sumbat apa2 lagi dah.

I call a plumber yang mendaftar dengan syabas...caj cuma RM300.... puas hati...sampai sekarang takde rungutan lagi...and yang paling best .... masalah dibayar oleh maintenance.

Masalah datang balik... Rumah bau busuk.. nasib baik lar orang rumah sabar... or aku buat tak dengar???  :-[ Nak pindah randah bukannya seronok. Nak tambah rumah lain bukannya seposen dua...

Esok plumber dari bangi akan datang buat quotation... Harap bolehlah selesai masalah.  :-[ :-[ :-[

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #42 on: 28 Jun, 01:10:27 PM »
x selesai lg masalh bocor / tersumbat suffian?? cikmelah xde ler masalh bocor / tersumbat ni..tp masalh kayu ngan pintu kt bilik air...dh start nk tercabut. Nk kene tukar plak.. ::) ::)


ciu_cni

  • Guest
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #43 on: 28 Jun, 04:25:27 PM »
x selesai lg masalh bocor / tersumbat suffian?? cikmelah xde ler masalh bocor / tersumbat ni..tp masalh kayu ngan pintu kt bilik air...dh start nk tercabut. Nk kene tukar plak.. ::) ::)



Sy nak tanya masalah kayu kat bilik air tu yg tampung tangki air tu ker..cik milah?.
« Last Edit: 28 Jun, 04:32:48 PM by ciu_cni »

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Flat Putih Belakang Kedai
« Reply #44 on: 29 Jun, 10:05:42 AM »
x selesai lg masalh bocor / tersumbat suffian??...... kayu ngan pintu kt bilik air...dh start nk tercabut. Nk kene tukar plak.. ::) ::)

Dah selesai. Semalam selesai. Melayang RM550.00.