Poll

Apakah jenis perkhidmatan keselamatan pilihan anda?

A : Kawalan keselamatan oleh pengawal (min. 2 orang) selama 24 jam sehari. Ini merangkumi pengawal di bilik pengawal (main entrance) dan pengawal yang meronda dalam kawasan taman. Setiap warga TIP fasa 6 diwajibkan berdaftar dengan pihak pengawal keselama
35 (89.7%)
B : Sama seperti A kecuali tetamu hanya perlu berhenti di bilik pengawal tanpa melakukan pendaftaran.
4 (10.3%)
C : Sama seperti B kecuali hanya seorang pengawal yang bertugas di pintu masuk. Rondaan pada waktu malam sekitar taman agak terhad
0 (0%)
D : Sama seperti C kecuali tiada pelekat kenderaan dikhaskan untuk warga TIP fasa 6.
0 (0%)
E : Sama seperti D kecuali tiada pengawal keselamatan.
0 (0%)

Total Members Voted: 27

Author Topic: Hak Keselamatan Warga Taman Impian Putra Fasa 6  (Read 38238 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

azroy

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 149
Re: Hak Keselamatan Warga Taman Impian Putra Fasa 6
« Reply #240 on: 01 Jul, 03:26:01 PM »
Saya bukan nak memalukan atau merendahkan seseorang,
Walaupun surau kita tak ramai lagi pengunjung,alhamdulillah,
Pemerhati ramai termasuk penduduk dan security,
Jadi jgn cuba-cuba dan peringatan untuk semua.
Yg ada anak bujang atau anak dara yang keluar masuk tu
bawak kawan-kawan dalam pemerhatian kami.

areyumm

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 136
Re: Hak Keselamatan Warga Taman Impian Putra Fasa 6
« Reply #241 on: 20 Jul, 11:41:34 AM »
Saya bukan nak memalukan atau merendahkan seseorang,
Walaupun surau kita tak ramai lagi pengunjung,alhamdulillah,
Pemerhati ramai termasuk penduduk dan security,
Jadi jgn cuba-cuba dan peringatan untuk semua.
Yg ada anak bujang atau anak dara yang keluar masuk tu
bawak kawan-kawan dalam pemerhatian kami.

Salam warga TIP Fasa 6...Saya terbaca dalam blog ini, bahagian komunit Putra-Mahkota bahawa malam ini ada proses pembersihan jin di Sekolah Bandar Rendah Bandar Sri Putra. Semua penduduka tidak dibenarkan keluar rumah mulai Maghrib hingga keesokan harinya, serta memastikan tingkap dan pintu rumah ditutup...Dakwaannya terlalu ramai...boleh sesiapa sahkan perkara ini atau yang ada anak bersekolah di situ???risau gak sbb mlm ni ada aktiviti....

azroy

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 149
Re: Hak Keselamatan Warga Taman Impian Putra Fasa 6
« Reply #242 on: 20 Jul, 01:35:58 PM »
Tahun lepas experience saya di UiTM baru kampus puncak alam.
Selalunya operasi pembersihan ni dia akan pagar dulu dan panggil jin ni
naik bas or pickup.ada juga yg terjatuh pikap dan dia akan bermastautin
di tpt terdekat.

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Hak Keselamatan Warga Taman Impian Putra Fasa 6
« Reply #243 on: 20 Jul, 02:21:03 PM »
Tak betul info tu... sila rujuk di sini http://skbandarseriputra.blogspot.com/2010/07/penduduk-diminta-bertenang.html
Saya bukan nak memalukan atau merendahkan seseorang,
Walaupun surau kita tak ramai lagi pengunjung,alhamdulillah,
Pemerhati ramai termasuk penduduk dan security,
Jadi jgn cuba-cuba dan peringatan untuk semua.
Yg ada anak bujang atau anak dara yang keluar masuk tu
bawak kawan-kawan dalam pemerhatian kami.

Salam warga TIP Fasa 6...Saya terbaca dalam blog ini, bahagian komunit Putra-Mahkota bahawa malam ini ada proses pembersihan jin di Sekolah Bandar Rendah Bandar Sri Putra. Semua penduduka tidak dibenarkan keluar rumah mulai Maghrib hingga keesokan harinya, serta memastikan tingkap dan pintu rumah ditutup...Dakwaannya terlalu ramai...boleh sesiapa sahkan perkara ini atau yang ada anak bersekolah di situ???risau gak sbb mlm ni ada aktiviti....

areyumm

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 136
Re: Hak Keselamatan Warga Taman Impian Putra Fasa 6
« Reply #244 on: 20 Jul, 02:55:46 PM »
Tak betul info tu... sila rujuk di sini http://skbandarseriputra.blogspot.com/2010/07/penduduk-diminta-bertenang.html
Saya bukan nak memalukan atau merendahkan seseorang,
Walaupun surau kita tak ramai lagi pengunjung,alhamdulillah,
Pemerhati ramai termasuk penduduk dan security,
Jadi jgn cuba-cuba dan peringatan untuk semua.
Yg ada anak bujang atau anak dara yang keluar masuk tu
bawak kawan-kawan dalam pemerhatian kami.

Salam warga TIP Fasa 6...Saya terbaca dalam blog ini, bahagian komunit Putra-Mahkota bahawa malam ini ada proses pembersihan jin di Sekolah Bandar Rendah Bandar Sri Putra. Semua penduduka tidak dibenarkan keluar rumah mulai Maghrib hingga keesokan harinya, serta memastikan tingkap dan pintu rumah ditutup...Dakwaannya terlalu ramai...boleh sesiapa sahkan perkara ini atau yang ada anak bersekolah di situ???risau gak sbb mlm ni ada aktiviti....





Alhamdulillah kalu benar seperti dikata......tapi kena gak berhati2.....



azroy

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 149
Re: Hak Keselamatan Warga Taman Impian Putra Fasa 6
« Reply #245 on: 20 Jul, 04:10:19 PM »
Don't worry,dia tak lalu kawasan kita.
Guard kita pun sudah ada terkena benda ni,
saya pun mcm pernah terjumpa dpn umah saya kat
depan tasik atas pagar.as long kita tak takut dia
Insyaallah dia takkan kacau kita.
Yg penting kita takut Allah,bukan takut makhluk ni.

LanGanu

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 45
Re: Hak Keselamatan Warga Taman Impian Putra Fasa 6
« Reply #246 on: 21 Jul, 11:55:28 AM »
En Azroy ni AJK Keselamatan yea? ??? Saya mencadangkan agar kutipan boleh dibayar terus ke akaun bank, ini supaya lebih memudahkan mereka yang selalu guna Internet Banking utk membayar yuran keselamatan...... Sekadar cadangan jeeee....  ;D ;D ;D

camana ngan cadangan ni?? atau bank-in terus pada Orthodox??
No.35 Jalan IP 4/4d

MamaDania

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 176
  • Gender: Female
Re: Hak Keselamatan Warga Taman Impian Putra Fasa 6
« Reply #247 on: 21 Jul, 02:10:04 PM »
En Azroy ni AJK Keselamatan yea? ??? Saya mencadangkan agar kutipan boleh dibayar terus ke akaun bank, ini supaya lebih memudahkan mereka yang selalu guna Internet Banking utk membayar yuran keselamatan...... Sekadar cadangan jeeee....  ;D ;D ;D

camana ngan cadangan ni?? atau bank-in terus pada Orthodox??

Salam semua  :D... eemm lama dah mamadania tak mencelah kat forum nih...hehehehe
mamadania agreed sesangat la dgn cadangan en. matrix  & en. Lan Ganu kita tu. Rasanya lagi senang terutamanya kepada mereka yg tak pindah lagi cam mamadania ni. Rasanya last bayar bulan March dulu  :P...bukan ngelat x nak bayar tp gi tgk umah pun bukan tiap minggu.... & tiap kali dtg, tak nampak pun ajk taman dok lepak kat situ  ;D..hhehehe & tak berani la plak nak bayar kat guard. Bukan x percaya kat dorang cuma lebih berhati2 jer  ;) ;D.
~ find a way to be thankful for your troubles, and they can become your blessings ~

orthodox81

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 458
  • Gender: Male
Re: Hak Keselamatan Warga Taman Impian Putra Fasa 6
« Reply #248 on: 21 Jul, 03:55:02 PM »
En Azroy ni AJK Keselamatan yea? ??? Saya mencadangkan agar kutipan boleh dibayar terus ke akaun bank, ini supaya lebih memudahkan mereka yang selalu guna Internet Banking utk membayar yuran keselamatan...... Sekadar cadangan jeeee....  ;D ;D ;D

camana ngan cadangan ni?? atau bank-in terus pada Orthodox??

lan, kalo nk bank-in bleh je...den terima je...tapi pastikan inform kalo dh bank-in...tapi better aku rasa bayar by hand la senang...senang aku kuar resit trus...lgpun aku kan dh terkenal ngan pengutip wang perlindungan..huhuhu...awal bulan mesti round satu jalan...uhuhuhu
Perlukan khidmat melukis pelan rumah utk renovation dsbnya? Layari http://orthodoxillustration.blogspot.com/

orthodox81

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 458
  • Gender: Male
Re: Hak Keselamatan Warga Taman Impian Putra Fasa 6
« Reply #249 on: 17 Dec, 10:22:19 AM »
Yuran bulanan sebanyak RM30.00 bolehlah dibayar secara tunai, cek, bank deraf atau wang pos atas nama PERSATUAN PENDUDUK JALAN 4 TAMAN IMPIAN PUTRA atau secara direct debit ke akaun Maybank No. 562834611473. Maklumat pembayar seperti nama dan alamat rumah hendaklah dihantar melalui sms 014-2164037 atau e-mail kepada timpianputra@yahoo.com bagi pengeluaran resit.

- Bendahari PPTIP -

Perlukan khidmat melukis pelan rumah utk renovation dsbnya? Layari http://orthodoxillustration.blogspot.com/

MamaDania

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 176
  • Gender: Female
Re: Hak Keselamatan Warga Taman Impian Putra Fasa 6
« Reply #250 on: 17 Dec, 10:36:46 AM »
Yuran bulanan sebanyak RM30.00 bolehlah dibayar secara tunai, cek, bank deraf atau wang pos atas nama PERSATUAN PENDUDUK JALAN 4 TAMAN IMPIAN PUTRA atau secara direct debit ke akaun Maybank No. 562834611473. Maklumat pembayar seperti nama dan alamat rumah hendaklah dihantar melalui sms 014-2164037 atau e-mail kepada timpianputra@yahoo.com bagi pengeluaran resit.

- Bendahari PPTIP -



cayalah..... harap lepas ni xde la lagi yg bg alasan x sempat nak bayar....
btw, stiker next year bertukar ker? kalau yg bayar yuran online tu, nak mintak kat sape plak stiker tu?
~ find a way to be thankful for your troubles, and they can become your blessings ~

orthodox81

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 458
  • Gender: Male
Re: Hak Keselamatan Warga Taman Impian Putra Fasa 6
« Reply #251 on: 17 Dec, 10:44:52 AM »
Yuran bulanan sebanyak RM30.00 bolehlah dibayar secara tunai, cek, bank deraf atau wang pos atas nama PERSATUAN PENDUDUK JALAN 4 TAMAN IMPIAN PUTRA atau secara direct debit ke akaun Maybank No. 562834611473. Maklumat pembayar seperti nama dan alamat rumah hendaklah dihantar melalui sms 014-2164037 atau e-mail kepada timpianputra@yahoo.com bagi pengeluaran resit.

- Bendahari PPTIP -



cayalah..... harap lepas ni xde la lagi yg bg alasan x sempat nak bayar....
btw, stiker next year bertukar ker? kalau yg bayar yuran online tu, nak mintak kat sape plak stiker tu?


alamak bab sticker ni susah skit nk jawab nih...rasanya sticker still pakai yg lama gak...cuma pengedaran sticker ni cuma dibuat oleh ajk tertentu saja...yg masih memegang kuasa pengedaran sticker yg saya tahu skrg ni cuma tuan pengerusi hj roslee 0193508383 dan hj azman 0177777770...sticker yg ada skrg ni mungkin akan diguna utk jangka masa lama...sebarang perubahan akan diwar2kan kemudian...lagipun kita skrg ni dlm proses buat pertandingan mencipta logo TIP6..lepas tu mungkin kot kita buat sticker baru...akan diusulkan dlm mesyuarat nanti....nantian pertandingan mencipta logo TIP6 dlm masa terdekat nih...
Perlukan khidmat melukis pelan rumah utk renovation dsbnya? Layari http://orthodoxillustration.blogspot.com/