Author Topic: Share WIFI  (Read 3428 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

fida

  • Guest
Share WIFI
« on: 13 Nov, 04:10:26 PM »
Saya dalam proses nak apply Streamyx WIFI..sape nak share dengan saya ..saya stay kat blok A tingkat 1..harga boleh bincang no problem.. kepada sape2 yang berminat saje yer..especially student 

boleh email saya yer eidaz21@yahoo.com

TQ  ;D ;D ;D

« Last Edit: 13 Nov, 04:14:01 PM by fida »

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Share WIFI
« Reply #1 on: 13 Nov, 04:39:17 PM »
Ni kat BM kan?
Kalau ada dari Vista yang nak buat sharing Wifi, saya nak. Rumah tak ada fix line lah.

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Share WIFI
« Reply #2 on: 14 Nov, 12:50:37 AM »
Fida, sekarang computer boleh dapat wireless ke? Ada ke jumpa wifi orang punyer? Saya guna streamyx.

fida

  • Guest
Re: Share WIFI
« Reply #3 on: 17 Nov, 05:32:26 PM »
ada dapat tapi tak tau sape punye..en suffian punye ker...saya dok kat blog A tingkat 1..

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Share WIFI
« Reply #4 on: 17 Nov, 11:36:27 PM »
Salam Perkenalan.

Saya kat blok E... Router yang saya pakai tak cukup paower... orang lain punya tu kot..

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Share WIFI
« Reply #5 on: 21 Nov, 11:33:44 PM »
BTW saya guna streamyx dan nick WIFI pian...

ma

  • Guest
Re: Share WIFI
« Reply #6 on: 21 Jan, 11:46:44 AM »
salam,

kat umah saya guna Digi Broadband n saya setup wireless ad hoc connection sebab saya ade 2 laptop. kalau tak silap saya, ad hoc connection ni boleh sharing dalam jarak radius 30 meter. normally saya akan secure pasword la. kekadang saya open authentic gak, so kalau adik/abg saya dtg umah bawak laptop pun boleh sharing internet connection. so sesapa yg terjumpa unsecured connection maybe dari saya nye laptop, saya tetap halalkan.

terima kasih.

rose

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 87
Re: Share WIFI
« Reply #7 on: 01 Feb, 02:03:39 PM »
saya pun pakai streamyx jer.....hehehhe

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: Share WIFI
« Reply #8 on: 20 Feb, 02:47:08 PM »
Bagus gak idea berkongsi wifi nih. Tapi kalau boleh pakai streamyx yang package 1.0Mbps ke atas, nanti takdelah slow sangat. Pastu pasang router. Bayaran kongsi separuh2 dengan jiran. Tapi jiran kene la jujur, takut nanti dia kongsi plak lagi separuh2 dengan jiran sebelah dia pulak. Lagi la sow nanti  ::)

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Share WIFI
« Reply #9 on: 09 Mar, 12:37:54 PM »
Saya punyer streamyx atas 1.0mbps. Ada yg jumpa ke... Pian.

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Share WIFI
« Reply #10 on: 09 Mar, 12:41:08 PM »

kt sek 5 tak de ke sapa-sapa nak share wifi ;D ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku