Author Topic: pendapat ttg kos perkahwinan  (Read 600 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ggeneration

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 3
  • I Love Putra Mahkota
pendapat ttg kos perkahwinan
« on: November 21, 2019, 11:54:22 AM »
Nak buat majlis dalam bulan 6 tahun dpn.
ingat nak buat loan sbb duit tak cukup lagi..
Kos majlis dalam 25k gitu... patut tak aku buat loan utk cukup kan kos.

montyashley

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 38
Re: pendapat ttg kos perkahwinan
« Reply #1 on: November 27, 2019, 08:58:23 AM »
Nak buat majlis dalam bulan 6 tahun dpn.
ingat nak buat loan sbb duit tak cukup lagi..
Kos majlis dalam 25k gitu... patut tak aku buat loan utk cukup kan kos.
Kalau saving cukup boleh je guna saving. But if kurang lagi, and make buat wedding kena juga cari duit sikit. Yelah, kahwin kan sekali je, mesti nak ada kenangan jugak kan

titipoh

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 20
  • No. 20, BM6/1B
Re: pendapat ttg kos perkahwinan
« Reply #2 on: November 27, 2019, 09:01:16 AM »
Nak buat majlis dalam bulan 6 tahun dpn.
ingat nak buat loan sbb duit tak cukup lagi..
Kos majlis dalam 25k gitu... patut tak aku buat loan utk cukup kan kos.
Cuba la minta pinjaman pada saudara Mara dulu, if tak ada baru boleh go to loan

titipoh

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 20
  • No. 20, BM6/1B
Re: pendapat ttg kos perkahwinan
« Reply #3 on: November 27, 2019, 09:03:02 AM »
Nak buat majlis dalam bulan 6 tahun dpn.
ingat nak buat loan sbb duit tak cukup lagi..
Kos majlis dalam 25k gitu... patut tak aku buat loan utk cukup kan kos.
Kalau saving cukup boleh je guna saving. But if kurang lagi, and make buat wedding kena juga cari duit sikit. Yelah, kahwin kan sekali je, mesti nak ada kenangan jugak kan
Kalau boleh elakkan lah dari berhutsng, sebab nak bayar balik nanti penat jugak lah, amount bukan sikit2

sonaa

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Re: pendapat ttg kos perkahwinan
« Reply #4 on: November 28, 2019, 04:17:36 AM »
Nak buat majlis dalam bulan 6 tahun dpn.
ingat nak buat loan sbb duit tak cukup lagi..
Kos majlis dalam 25k gitu... patut tak aku buat loan utk cukup kan kos.
tak patut, buat apa yg mampu sudah lah. nanti bertmabah komitmen

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: pendapat ttg kos perkahwinan
« Reply #4 on: November 28, 2019, 04:17:36 AM »



sonaa

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Re: pendapat ttg kos perkahwinan
« Reply #5 on: November 28, 2019, 04:19:01 AM »
Nak buat majlis dalam bulan 6 tahun dpn.
ingat nak buat loan sbb duit tak cukup lagi..
Kos majlis dalam 25k gitu... patut tak aku buat loan utk cukup kan kos.
Kalau saving cukup boleh je guna saving. But if kurang lagi, and make buat wedding kena juga cari duit sikit. Yelah, kahwin kan sekali je, mesti nak ada kenangan jugak kan
kalau dia ada saving mestilah dia guna saving ni sebab tiada la dia nk buat loan.

sonaa

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Re: pendapat ttg kos perkahwinan
« Reply #6 on: November 28, 2019, 04:20:07 AM »
Nak buat majlis dalam bulan 6 tahun dpn.
ingat nak buat loan sbb duit tak cukup lagi..
Kos majlis dalam 25k gitu... patut tak aku buat loan utk cukup kan kos.
Cuba la minta pinjaman pada saudara Mara dulu, if tak ada baru boleh go to loan
suruh mak ayah sponsor lah senang sikit , tak pun hutang dulu dgn parents. tak payah buat loan

sonaa

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Re: pendapat ttg kos perkahwinan
« Reply #7 on: November 28, 2019, 04:21:04 AM »
Nak buat majlis dalam bulan 6 tahun dpn.
ingat nak buat loan sbb duit tak cukup lagi..
Kos majlis dalam 25k gitu... patut tak aku buat loan utk cukup kan kos.
Kalau saving cukup boleh je guna saving. But if kurang lagi, and make buat wedding kena juga cari duit sikit. Yelah, kahwin kan sekali je, mesti nak ada kenangan jugak kan
Kalau boleh elakkan lah dari berhutsng, sebab nak bayar balik nanti penat jugak lah, amount bukan sikit2
bnyk lagi nk bua loan pasal benda lain. tapi jgn buat loan kahwin. rugi

montyashley

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 38
Re: pendapat ttg kos perkahwinan
« Reply #8 on: November 30, 2019, 06:02:01 PM »
Nak buat majlis dalam bulan 6 tahun dpn.
ingat nak buat loan sbb duit tak cukup lagi..
Kos majlis dalam 25k gitu... patut tak aku buat loan utk cukup kan kos.
tak patut, buat apa yg mampu sudah lah. nanti bertmabah komitmen
Depend jugak pada dia, majlis dia kan, mesti nak buat yg terbaik

montyashley

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 38
Re: pendapat ttg kos perkahwinan
« Reply #9 on: November 30, 2019, 06:03:00 PM »
Nak buat majlis dalam bulan 6 tahun dpn.
ingat nak buat loan sbb duit tak cukup lagi..
Kos majlis dalam 25k gitu... patut tak aku buat loan utk cukup kan kos.
Kalau saving cukup boleh je guna saving. But if kurang lagi, and make buat wedding kena juga cari duit sikit. Yelah, kahwin kan sekali je, mesti nak ada kenangan jugak kan
kalau dia ada saving mestilah dia guna saving ni sebab tiada la dia nk buat loan.
Boleh je, Cuba try apply Kat yyp. Website pun boleh tengok

montyashley

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 38
Re: pendapat ttg kos perkahwinan
« Reply #10 on: November 30, 2019, 07:10:00 PM »
Nak buat majlis dalam bulan 6 tahun dpn.
ingat nak buat loan sbb duit tak cukup lagi..
Kos majlis dalam 25k gitu... patut tak aku buat loan utk cukup kan kos.
Cuba la minta pinjaman pada saudara Mara dulu, if tak ada baru boleh go to loan
suruh mak ayah sponsor lah senang sikit , tak pun hutang dulu dgn parents. tak payah buat loan
Kalau mak ayah Kaya boleh lah. Maybe dia xnak susahkan parent kut

montyashley

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 38
Re: pendapat ttg kos perkahwinan
« Reply #11 on: November 30, 2019, 07:10:49 PM »
Nak buat majlis dalam bulan 6 tahun dpn.
ingat nak buat loan sbb duit tak cukup lagi..
Kos majlis dalam 25k gitu... patut tak aku buat loan utk cukup kan kos.
Kalau saving cukup boleh je guna saving. But if kurang lagi, and make buat wedding kena juga cari duit sikit. Yelah, kahwin kan sekali je, mesti nak ada kenangan jugak kan
Kalau boleh elakkan lah dari berhutsng, sebab nak bayar balik nanti penat jugak lah, amount bukan sikit2
bnyk lagi nk bua loan pasal benda lain. tapi jgn buat loan kahwin. rugi
Dah dia nak kahwin,mestilah buat loan kahwin

blankspc21

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 5
  • I Love Putra Mahkota
Re: pendapat ttg kos perkahwinan
« Reply #12 on: December 04, 2019, 11:29:17 AM »
aku pun dulu camni jugak buat loan utk topap pinjaman, tapi pinjam kat cimb

blankspc21

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 5
  • I Love Putra Mahkota
Re: pendapat ttg kos perkahwinan
« Reply #13 on: December 04, 2019, 11:30:24 AM »
Boleh je, Cuba try apply Kat yyp. Website pun boleh tengok
Yyp ni koperasi ke pinjaman berlesen?

sonaa

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Re: pendapat ttg kos perkahwinan
« Reply #14 on: December 04, 2019, 11:37:00 AM »
aku pun dulu camni jugak buat loan utk topap pinjaman, tapi pinjam kat cimb
Klu mampu bayar ok laa,

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: pendapat ttg kos perkahwinan
« Reply #14 on: December 04, 2019, 11:37:00 AM »