Author Topic: anak sakit kanser tulang  (Read 921 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

montyashley

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 49
anak sakit kanser tulang
« on: January 16, 2020, 10:02:43 AM »
Assalamualaikum semua... Anak saya skrg baru dapat detect ada sakit kanser minggu lepas dah stage 3. Skrg ni ada dekat hospital and doctor kata kos rawatan yg tertunggak dlm 30K. Anak saya mmg ada insurans tp dah habis guna maximum insurance tu so mmg dah tak cover. Yg balance tu saya kena bayar sendiri and skrg saya pun tgh sesak. Ada sesiapa yg ada cadangan and boleh membantu?

Dekwan

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #1 on: January 23, 2020, 09:27:53 AM »
sepupu saya pun kena mcm ni juga. Tp bapak dia bayarkan insurans tiap bulan so dia pakai duit insurans je utk cover medical expenses

Dekwan

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #2 on: January 23, 2020, 09:29:22 AM »
kalau terdesak sgt boleh buat loan. Tp jangan silap pinjam dkt ahlong sudah. Sbb kenkadang kita nak duit cepat so silap pilih habis jahanam hidup

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #3 on: January 23, 2020, 05:46:11 PM »
Assalamualaikum semua... Anak saya skrg baru dapat detect ada sakit kanser minggu lepas dah stage 3. Skrg ni ada dekat hospital and doctor kata kos rawatan yg tertunggak dlm 30K. Anak saya mmg ada insurans tp dah habis guna maximum insurance tu so mmg dah tak cover. Yg balance tu saya kena bayar sendiri and skrg saya pun tgh sesak. Ada sesiapa yg ada cadangan and boleh membantu?

Moga tabah .... klu insurans dah tak boleh nak cover boleh buat loan je. 30k tu byk jugak nak byr balik. Buat loan utk selesaikan rawatan tu.

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #4 on: January 23, 2020, 05:57:17 PM »
kalau terdesak sgt boleh buat loan. Tp jangan silap pinjam dkt ahlong sudah. Sbb kenkadang kita nak duit cepat so silap pilih habis jahanam hidup

Kalau nak buat loan saya sarankan pakai Yayasan ihsan rakyat, sy pakai loan dia pun atas rekomen member. Syukur la sampai la ni takde apa2 masalah.

MiroGerik

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #5 on: January 24, 2020, 09:42:30 AM »
Assalamualaikum semua... Anak saya skrg baru dapat detect ada sakit kanser minggu lepas dah stage 3. Skrg ni ada dekat hospital and doctor kata kos rawatan yg tertunggak dlm 30K. Anak saya mmg ada insurans tp dah habis guna maximum insurance tu so mmg dah tak cover. Yg balance tu saya kena bayar sendiri and skrg saya pun tgh sesak. Ada sesiapa yg ada cadangan and boleh membantu?

Moga tabah .... klu insurans dah tak boleh nak cover boleh buat loan je. 30k tu byk jugak nak byr balik. Buat loan utk selesaikan rawatan tu.

buat loan nanti nak bayar balik sakit jantung terus haha yelah banyak kot nk kena bayar balik. Dengan bunganya lagi picangggg

MiroGerik

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #6 on: January 24, 2020, 09:43:32 AM »
kalau terdesak sgt boleh buat loan. Tp jangan silap pinjam dkt ahlong sudah. Sbb kenkadang kita nak duit cepat so silap pilih habis jahanam hidup

Kalau nak buat loan saya sarankan pakai Yayasan ihsan rakyat, sy pakai loan dia pun atas rekomen member. Syukur la sampai la ni takde apa2 masalah.

Masalahnya duit tak cukup kena bayar hutang kiki kalau duit banyak takpe bro. Aku ni kerja polis bantuan je gaji tak lepas 2000 😢

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #7 on: January 27, 2020, 09:26:32 PM »
buat loan nanti nak bayar balik sakit jantung terus haha yelah banyak kot nk kena bayar balik. Dengan bunganya lagi picangggg
SBb tu sarankan pakai yayasan ihsan , profit rate 6.5 % sampai 9.99% je. Standard rate.

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #8 on: January 27, 2020, 09:28:04 PM »
Masalahnya duit tak cukup kena bayar hutang kiki kalau duit banyak takpe bro. Aku ni kerja polis bantuan je gaji tak lepas 2000 😢

Gaji 2k tu dah boleh lepas tu, lagi pun loan dia mmg utk staff kerajaan n badan berkanun terpilih.

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #9 on: January 27, 2020, 09:30:39 PM »
Paling penting cari yg syariah compliant, sbb profit rate fixed and ada agreement sah, ada akad.
Boleh refer kat website dia https://yir.com.my/ atau fb https://www.facebook.com/PortalRasmiYIR/

Dekwan

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #10 on: January 28, 2020, 11:35:40 AM »
buat loan nanti nak bayar balik sakit jantung terus haha yelah banyak kot nk kena bayar balik. Dengan bunganya lagi picangggg
SBb tu sarankan pakai yayasan ihsan , profit rate 6.5 % sampai 9.99% je. Standard rate.

Under kerajaan ke ni? kalau syarikat sendiri takut kena kencing je

Dekwan

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #11 on: January 28, 2020, 11:36:45 AM »
Masalahnya duit tak cukup kena bayar hutang kiki kalau duit banyak takpe bro. Aku ni kerja polis bantuan je gaji tak lepas 2000 😢

Gaji 2k tu dah boleh lepas tu, lagi pun loan dia mmg utk staff kerajaan n badan berkanun terpilih.

gaji 2k mana lepas buat loan. Anak bini ramai belanja rumah banyak. Kerajaan pun sendu gak kasi bantuan RM30 je dkt ewallet

Dekwan

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #12 on: January 28, 2020, 11:38:01 AM »
Paling penting cari yg syariah compliant, sbb profit rate fixed and ada agreement sah, ada akad.
Boleh refer kat website dia https://yir.com.my/ atau fb https://www.facebook.com/PortalRasmiYIR/

ala buat loan tahu pula nak ikut syariah. Solat 5 waktu tah cukup ke tak? hahaha gurau bro 🤣

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #13 on: January 29, 2020, 09:34:19 AM »
Under kerajaan ke ni? kalau syarikat sendiri takut kena kencing je
Bukan under kerajaan tapi dont worry laa dia ada pendaftaran ssm.

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #14 on: January 29, 2020, 09:37:05 AM »

gaji 2k mana lepas buat loan. Anak bini ramai belanja rumah banyak. Kerajaan pun sendu gak kasi bantuan RM30 je dkt ewallet

yayasan ihsan gaji 1.5k dah boleh buat apa yg tak lepas nye?