Author Topic: anak sakit kanser tulang  (Read 519 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #15 on: January 29, 2020, 09:42:50 AM »
ala buat loan tahu pula nak ikut syariah. Solat 5 waktu tah cukup ke tak? hahaha gurau bro 🤣

Mesti cari yg syariah compliant, lagi selamat n yakin. Klu loan yg tak syariah compliant ni takut pakai sistem ahlong plak..

Dekwan

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #16 on: January 29, 2020, 12:16:52 PM »
Under kerajaan ke ni? kalau syarikat sendiri takut kena kencing je
Bukan under kerajaan tapi dont worry laa dia ada pendaftaran ssm.

baguslah dah register at least kalau apa apa jadi boleh refer ssm je. Kalau dah register confirm diorang tak berani nak buat hal en

Dekwan

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #17 on: January 29, 2020, 12:17:29 PM »

gaji 2k mana lepas buat loan. Anak bini ramai belanja rumah banyak. Kerajaan pun sendu gak kasi bantuan RM30 je dkt ewallet

yayasan ihsan gaji 1.5k dah boleh buat apa yg tak lepas nye?

OMG sakit woi gaji sikit nak byr hutang hahaha

Dekwan

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #18 on: January 29, 2020, 12:20:20 PM »
Under kerajaan ke ni? kalau syarikat sendiri takut kena kencing je
Bukan under kerajaan tapi dont worry laa dia ada pendaftaran ssm.

baguslah dah register at least kalau apa apa jadi boleh refer ssm je. Kalau dah register confirm diorang tak berani nak buat hal en

ah long takda sistem dia main langgar ikut suka hati je hahaha mana dia rasa tak puas hati mmg kena hentam punya. Kalau ah long ni kira kita kena puaskan hati dia lah en huhuhu

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #19 on: January 29, 2020, 02:28:14 PM »
OMG sakit woi gaji sikit nak byr hutang hahaha

Apa yg sakitnya? Contoh kita pinjam jumlah kecik bayar pun dalam 2 or 3 tahun, ok la... klu pinjam jumlah besar buat pinjaman dalam jangka masa panjang, bayaran bulanan pun kurang.

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #20 on: January 29, 2020, 02:30:06 PM »
ah long takda sistem dia main langgar ikut suka hati je hahaha mana dia rasa tak puas hati mmg kena hentam punya. Kalau ah long ni kira kita kena puaskan hati dia lah en huhuhu

Bukan setakat tu, pernah jugak baca yg diorg pegang ic , kad atm, tak nak kita lari la kannn.

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
  • I Love Putra Mahkota
Re: anak sakit kanser tulang
« Reply #21 on: January 29, 2020, 02:45:47 PM »
Sbb ade pengalamn mintak kat RHB dia iklankan 8% rate, sekali dah runding ngn pegawai bank dia kira - kira dapat 9%. Yayasan ihsan pulak dpt 7.99%. Bayar tempoh 10 tahun, yg rhb total 61k , ambik yayasan dapt 58k, kat situ dah save dalam lebih kurang 3k++