Author Topic: SETEL ewallet  (Read 718 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bunnyfana

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
  • I Love Putra Mahkota
Re: SETEL ewallet
« Reply #15 on: January 22, 2020, 10:51:13 PM »
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?
pernah nampak iklan yg takluk dekat Petronas, tapi x ade download apps setel tu

download la if pakai android ada je dekat playstore, dekat app store pun ada untuk iphone user

blankspc21

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 7
  • I Love Putra Mahkota
Re: SETEL ewallet
« Reply #16 on: January 22, 2020, 11:08:20 PM »
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?

blh ke pakai phone dekat petrol station?
bahaya lah... beratur sikit x pe kan..

boleh je as long as ikut safety guidelines yg dia bagi

ape yg tulis dekat atas setel apps tu?? dah ramai user download ke??

kuin123

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
  • I Love Putra Mahkota
Re: SETEL ewallet
« Reply #17 on: January 22, 2020, 11:15:21 PM »
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?
pernah nampak iklan yg takluk dekat Petronas, tapi x ade download apps setel tu

download la if pakai android ada je dekat playstore, dekat app store pun ada untuk iphone user

macam boleh guna setel apps tu dekat petronas saje, petrol lain macam tak pernah nampak

titipoh

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 22
  • No. 20, BM6/1B
Re: SETEL ewallet
« Reply #18 on: January 23, 2020, 07:07:00 PM »
Cashback 10% tu guna 3 kali dalam tempoh sebulan kan... terbaik la
« Last Edit: January 29, 2020, 04:01:04 PM by titipoh »

titipoh

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 22
  • No. 20, BM6/1B
Re: SETEL ewallet
« Reply #19 on: January 24, 2020, 11:42:46 PM »
pernah nampak iklan yg takluk dekat Petronas, tapi x ade download apps setel tu
Apps tu ada je dekat playstore atau apple store. Atau boleh search dekat google, setel.my nanti akan keluar site and button untuk download apps tu.
Tak pun boleh je try guna link ni https://app.adjust.com/xnl9uy4
« Last Edit: January 29, 2020, 03:59:58 PM by titipoh »

bunnyfana

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
  • I Love Putra Mahkota
Re: SETEL ewallet
« Reply #20 on: January 26, 2020, 04:21:00 PM »
Btw, yess, setel only for petronas je, shell , petrol x boleh guna. Then kalau nak suggest tempat yang korang nak letak setel boleh masukkan detail kat sini https://www.setel.my/where-next
« Last Edit: January 28, 2020, 10:45:09 AM by bunnyfana »

sonaa

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • I Love Putra Mahkota
Re: SETEL ewallet
« Reply #21 on: January 26, 2020, 10:37:51 PM »
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?

blh ke pakai phone dekat petrol station?
bahaya lah... beratur sikit x pe kan..
Untuk safety x digalakkan guna phone Kat petrol station. Takut apa2 jadi Kita pun Tak Tau jugak

sonaa

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • I Love Putra Mahkota
Re: SETEL ewallet
« Reply #22 on: January 26, 2020, 10:43:32 PM »
saya baru install je apps tu and nak try esok. apps tu selamat sebab and kita boleh collect points tau.
I pakai tng ewallet je. Boleh dapat cash back instead of point

actually setel pun dapat cashback 10% after 3 times usage
Kadang2 kalau sorang2 pun susah jugak. Nak kena sampai Kat station tu, pastu nak buat tengok no berapa agak mkn Masa jugak. Kalau lenggang ok la kut

sonaa

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • I Love Putra Mahkota
Re: SETEL ewallet
« Reply #23 on: January 26, 2020, 10:44:56 PM »
Ade sape2 kat sini dah try guna ewallet setel? Boleh share mcm mana korg pakai?

blh ke pakai phone dekat petrol station?
bahaya lah... beratur sikit x pe kan..

boleh je as long as ikut safety guidelines yg dia bagi

ape yg tulis dekat atas setel apps tu?? dah ramai user download ke??
Pernah install tapi x perasan pulak. Xtau lah kalau dah update app tu ada user guide tu

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
  • I Love Putra Mahkota
Re: SETEL ewallet
« Reply #24 on: January 28, 2020, 10:49:33 AM »
I pakai tng ewallet je. Boleh dapat cash back instead of point
Tapi u still kena beratur klu pakai ewallet lain. Lain cara dia daripada u pakai setel.

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
  • I Love Putra Mahkota
Re: SETEL ewallet
« Reply #25 on: January 28, 2020, 11:05:26 AM »
Kadang2 kalau sorang2 pun susah jugak. Nak kena sampai Kat station tu, pastu nak buat tengok no berapa agak mkn Masa jugak. Kalau lenggang ok la kut
Klu u biasa pam kat petronas actually dari jauh u dah nampak pam no berapa, semua pam pun macam ni rasanya, tapi klu rasa tak leh nampak jugak, ada tampal setel mmg satu level dgn driver sight dkt pam tu.

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
  • I Love Putra Mahkota
Re: SETEL ewallet
« Reply #26 on: January 28, 2020, 11:08:54 AM »
Pernah install tapi x perasan pulak. Xtau lah kalau dah update app tu ada user guide tu

Kita isi minyak pun dia tunjuk step by step jugak, register pun ada step, tak caya try update app from this direct link
https://app.adjust.com/xnl9uy4