Author Topic: Nursery di Fasa 1?  (Read 2537 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sub_zero

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 65
Nursery di Fasa 1?
« on: 16 Nov, 12:58:12 PM »
Assalamu'alaikum wrt brt,

saya tengah nak servey tempat nak hantar anak ke nursery..
anak br setahun lebih..
sila listdownkan nursery2 yang terdapat di taman impian putra fasa 1..
nyatakan sekali kos nursery2..
dan bg yang pernah hantar anak mereka sila bg komen anda ttg nursery2 tersebut..

kalau ade nombor telefon nursery lagi cantek..

terima kasih in advance di atas segala informasi yg anda berikan..

regards,
man

ZUE2418

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 44
Re: Nursery di Fasa 1?
« Reply #1 on: 17 Nov, 08:45:56 AM »
Salam sub O...

senang2 jalan ke lorong 2/4.... kiri kanan ada nusery......... kat situ ada no. tel.... tanya terus...... cuma esok kalau dah hantar anak kat situ... hati2 park keter......... Akak kalau balik awal... kenkadang anak sulung tu x ikut balik tidur umah nenek dia... selalu hampir nak terlanggar keter2 kat situ... yang suka ati park tengah2 masa turun amik anak.... kita yang nak masuk lorong.. x berapa prasan.... nasib baik tak terlanggar.....

ciknana

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 16
Re: Nursery di Fasa 1?
« Reply #2 on: 07 Jul, 05:34:43 PM »
assalamualaikum,

saya wifenya en. sub_0.. hehe
saya pulak prefer babysitter..
so kalau tau sesiapa yang berminat amik upah jaga anak orang pun bgtau ya..
not necessary kat taman impian putra je, asalkan dekat2 sini..
tqvm in advance

ciknana

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 16
Re: Nursery di Fasa 1?
« Reply #3 on: 29 Jul, 05:45:37 PM »
tgh nak pilih2 nursery ni..
untuk anak saya nak masuk umur 2 thn..

ada sapa2 hantar anak2 kat tpt2 ni tak?
boleh tlg bagi feedback tak pasal tpt2 ni?

1) taska taman universiti
- hari tu saya dah pegi tengok. memuaskan. staff nampak ok & pn idah pun nampaknya sgt bertanggungjawab.
cuma saya tgk macam ramai sangat budak.


2) taska impian iq
- opposite universiti. saya tak sempat survey lagi.

3) Taska anakku fitrah
- pun belum tgk lagi. tp lalu mcm tak meriah je. nak tau diorg ada tak aktiviti2 utk bdk2 ni.

4) taska ainaa cerdik
- so far ramai bg feedback bagus. tp kat bdr seri putra.

thanks in advance :)

Scale Ruler

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 70
  • Gender: Male
Re: Nursery di Fasa 1?
« Reply #4 on: 30 Jul, 03:50:58 PM »

Quote
3) Taska anakku fitrah
- pun belum tgk lagi. tp lalu mcm tak meriah je. nak tau diorg ada tak aktiviti2 utk bdk2 ni.


Untuk makluman taska anakku fitrah khas untuk penjagaan kanak2 sahaja(just ajar baca doa sikit2) +transit bagi bebudak sekolah. Kalu yang umur 4 tahun hingga 6 tahun, dia ada connection dengan tadika seri al-amin kat bandar seri putra. Sama je tokey.Dia ada sediakan van ke tadika tu tapi ada ++ sikit ler untuk bayaran van. Lepas habis kelas dalam tengahari, dia akan hantar balik ke taska anakku fitrah untuk penjagaan selanjutnya.
****************************************************